Blueberry Corner by "jagodzianka" Nie ma jak domowe żarcie! Bez konserwantów, sztucznych barwników, polepszaczy smaku. Samo dobro – mięso, przyprawy – genialny smak. Wędliny, … Przeczytaj cały artykuł Post Domowa wędlina z szynkowara pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerKochani często zadajcie pytanie, Sama robić wszystkie domowe wędliny? Tak w domu mam 3 wędzarnie, dziś chciałam się z Wami podzielić przepisem na domową wieprzową szynkę wędzoną. Dzięki moim radom każdy z Was zrobi w domu szynkę wędzoną. Z góry uprzedzę pytania, jak zrobić jak nie mam wędzarni? Otóż to nic trudnego możemy wędzarnię zrobić domowym sposobem w beczce
Kulinarne pyszności MolkiDOMOWA WĘDLINA - SCHAB PIECZONY, peklowany na sucho. Jak w domu przygotować fantastyczną wędlinę ze schabu - przepis krok po kroku. Do tego, że domowe wyroby są najpyszniejsze nie muszę chyba nikogo przekonywać :) A do tego, kiedy ich wykonanie jest banalnie proste...to pozostaje tylko zabrać się do dzieła ! :) Aby wędlina zachowała swą soczystość i pełen smak, ważne jest
Moja Książka KucharskaSchab dojrzewający cieszy się ogromnym powodzeniem, więc postanowiłam wypróbować inny gatunek mięsa. Święta są zawsze dobrą okazją, aby nasze stoły zdobiły wędliny domowe. Tym razem będzie szynka, a dokładniej dwie małe szynki dojrzewające. Składniki na 2 szynki: - 2 kawałki surowej szynki (po ok. 650g każdy) - cukier - 1/2 miarki * - sól morska – 1/3 miarki * - sól peklowa – 1/2 łyżki Przyprawy (ilość(...)pończochy i przechowujemy w lodówce. Szynki są już gotowe do jedzenia. Cóż mogę powiedzieć. Szynki dojrzewające nie zawiodły mnie. To kolejny wspaniały wyrób domowy. Ten smak i aromat wynagradza długie oczekiwanie na gotową wędlinę. Na święta… i nie tylko, gorąco polecam i życzę smacznego. Wesołych Świąt Wielkanocnych. Wydrukuj przepis The post Szynki dojrzewające appeared first on Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkoSchab pieczony z czosnkiem i miodem Na ostatnie święta wielkanocne przygotowałam taki o to schab. Schab pieczony z czosnkiem i miodem. Bardzo lubimy
Kuchnia na wzgórzuOdkąd w moim domu pojawił się szynkowar TRADISMAK ciągle wymyślam nowe wędliny. Zmieniam przyprawy, zmieniam rodzaj mięsa, urozmaicam, żeby Nam się ta domowa wędlina nie znudziła, bo wiadomo domowe jest najlepsze :) Składniki: 60 dag piersi z kurczaka pół kg pieczarek 2 łyżki przyprawy kebabczeta 4 łyżki żelatyny 2 łyżki soli peklowej lub zwykłej soli Wykonanie: Piersi
Z Majeczką w kuchniDomowa wędlina w sam raz na świąteczny stół. Jest prosta w przygotowaniu i smaczna. Zresztą sami wypróbujcie. Składniki: 1,2 kg schabu 15 dag śliwek suszonych 15 dag morel suszonych ostra musztarda (np.dijon) sól, pieprz majeranek suszony czosnek granulowany liście laurowe Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, osuszyć. Przekroić na płat. Lekko oprószyć solą i pieprzem. Posmarować warstwą musztardy. Ułożyć dowolnie
Kuchnia domowa Anipomidorów i czosnku niedźwiedziego, otoczona delikatną galaretką. Idealna po schłodzeniu w lodówce, krojona na cienkie plasterki - jako wędlina na kanapki. Najważniejszą częścią przygotowań jest marynowanie mięsa w przyprawach - to wtedy właśnie nabiera ona swojego niepowtarzalnego aromatu. Polecam wszystkim fanom wędlin domowych :) Składniki: 80 dag chudszej łopatki tzw. "orzech", 30 dag tłustszej łopatki, 2 czubate łyżki mieszanki suszonych pomidorów(...)szynkowar wyjąć z wody i całkowicie wystudzić w nim szynkę. Następnie zimny szynkowar wstawić jeszcze do lodówki na kilka godzin. Teraz już można wyjąć szynkę z szynkowaru. Wędlina smakuje wyśmienicie, nawet po kilku dniach od przygotowania. Źródło (z niewielkimi zmianami): gotowanieipieczenieiloveit   Drukuj przepis
Świat Domowej KuchniDomowe Wędzenie wędlin Karkówki, boczek, piersi z gęsi, filety z piersi indyka i do dzieła! Łącznie wyszło nam około 10kg. Przygotowanie mięsa – peklowanie „na mokro” O wędzeniu musimy pomyśleć ok 10 dni wcześniej, kiedy powinniśmy zapeklować mięso. Naczynie do peklowania dobieramy tak aby mięso było luźno ułożone i płyn miał dostęp do wszystkich kawałków. Po ułożeniu mięsa należy zalać
Tajemnice SmakuKolejny raz przedstawię domowy sposób na pyszne wędliny :) Wiem co jem :) Przykładowy skład wędliny sklepowej daje do myślenia... ..." Mięso wieprzowe z szynki, sól, izolat białka sojowego, białko zwierzęce, stabilizatory E450, 451, 452, 331 , substancja zagęszczająca E407 , maltodekstryna, przeciwutleniacze E316, E300, wzmacniacz smaku E621 , regulatory kwasowości E326, E261, hemoglobina, przyprawy, aromat, substancja konserwująca E250(...)osuszamy... Można wstawić na kratkę w piekarniku, nastawić 50 st. C i termoobieg / 30 min Po wysuszeniu pakujemy i chowamy do lodówki na noc :) Potem mamy pyszną kruchą domowa wędlinę ... Smacznego
chleba naszegominut, boczek wyjąć wystudzony, usunąć nici i cienko kroić na plasterki powstały sos można zamrozić i wykorzystać np. do bigosu, gulaszu, sosu - rolada z boczku świeżego wieprzowego jest najlepszą domową wędliną do pieczywa bez żadnych polepszaczy...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDomowa szynka krótko parzona Pyszna domowa wędlina na kanapki. Taka szyneczka jest o wiele smaczniejsza niż sklepowa, a do tego zdrowsza i świeża. Do jej przygotowania nie potrzeba ani wędzarni ani specjalnych urządzeń, wystarczy jeden garnek. Polecam! Składniki: ok 1,5 kg mięsa od szynki wieprzowej 2 litry wody 2 łyżki majonezu 1/3 szklanki soli (130g) 1 łyżka cukru(...)czasie wyjmujemy szynkę z marynaty, osuszamy, zdejmujemy sznurek i oprószamy mięso paprykami oraz ziołami *** *** Szynkę przechowujemy w lodówce, przed podaniem kroimy mięso na cienkie plasterki *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: DOMOWA KIEŁBASA SŁOIKOWA PRZEPIS TUTAJ DOMOWA PIECZEŃ RZYMSKA PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY
Blog z Apetytemściereczka/ w garnku i po uzyskaniu temperatury 85 C parzyć /nie gotować/ 65 minut szynkowar opłukać pod zimną wodą i schować do lodówki najlepiej na całą noc smaczna, delikatna domowa wędlina dla amatorów oliwek............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię