Golonka z szynkowaru, domowa wędlina

Golonka z szynkowaru, domowa wędlina

Przepis na : śniadanie

Przepyszna wędlina, takie śniadanie to rozkosz Robiąc taką wędlinę wiem co jem i jak to było zrobione. Przygotowanie mięsa – z golonki zdjąć skórę, wyciąć tłuszcz i odciąć całe mięso z kości. Pokroić na mniejsze kawałki. Lekko ubić tłuczkiem. Schab pokroić na większe kawałki. Oczywiście także rozbić delikatnie. Mięso włożyć do miski i dodać wszystkie przyprawy, wlać wodę. Dokładnie wymieszać. Sprawdzić smak. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 24 godziny. Po 12 godzinach zamieszać. Teraz ...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, śniadania, golonka, kiełbasa, schab, kolacja, schab gotowany

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.