próbując naszego schabu poczujemy, się jakbyśmy byli na madziarskiej puszcie. składniki na osiem osób 1,5 kg schabu marynata 4 łyżki oleju 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki domowego maggi sól, pieprz Dodatkowo zaprawa do pieczenia 2 łyżeczki pieprzu bałkańskiego firmy SKWORCU 10 papryczek chilli TABASCO CZERWONE firmy SKWORCU 3 łyżki pomidorów suszonych firmy SKWORCU Sposób przygotowania Wszystkie składniki(...)minut. Następnie zwiększamy temperaturę do 85 stopni i pieczemy przez kolejne 40 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń do całkowitego wystygnięcia, a następnie używamy tak jak innych wędlin. Do marynaty nie dodałem peklosoli, czy też saletry. Należy więc wyrób traktować jako pół trwały i spożyć go w przeciągu tygodnia
Miód i pieprzchrupiącej, sezamowej panierce i nieziemsko smaczną konfiturę z czerwonej cebuli. Tego po prostu trzeba spróbować! Chociaż bajgle śmiało możecie zajadać z serkiem, łososiem, wędlinką czy dżemem - są pyszne! Domowe bajgle - przepis zaczerpnięty z Moje wypieki : 500 g mąki pszennej 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli 1 opakowanie suchych drożdży (7 g) 300 ml wody Oraz: 1 łyżka cukru 1 żółtko(...)upieczeniu bajgle studzimy na kratce. W czasie, gdy bajgle wyrastają można zająć się przygotowywaniem konfitury oraz kurczaka. Konfitura z czerwonej cebuli to fantastyczny dodatek do mięs, pasztetów i wędlin. Jest pyszna i rozpływa się w ustach - polecam! Konfitura z czerwonej cebuli: 800 g czerwonej cebuli 3-4 łyżki miodu 5 łyżek octu balsamicznego 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy
Cooking MonsterPrzepis na te bułki znalazłam tutaj ..są proste do zrobienia..polecam..mogą być do hamburgerów i nie tylko.. 500 g mąki pszennej 230 g
Moje domowe kucharzenieMoją pierwszą kiełbasę zrobiłam przed Wielkanocą w ubiegłym roku, wyszła naprawdę dobra, ale proces jej robienia połączyłam z tradycyjną wędzoną kiełbasą i to nie był dobry
nietylkopasta.plŻółty ser + majonez + czosnek – połączenie banalnie prostych składników, które zaskoczy smakiem i szybko zostanie rozchwytane przez Twoich gości? W połączeniu z chrupiącymi krakersami stanowią
Kulinarne S.O.S.Żółty ser + majonez + czosnek – połączenie banalnie prostych składników, które zaskoczy smakiem i szybko zostanie rozchwytane przez Twoich gości W połączeniu z chrupiącymi krakersami stanowią
Kulinarne S.O.S.Szarlotka super krucha na ciepło z cukrem pudrem Sezon na jabłka trwa cały rok, ale późnym latem szarlotki i jabłeczniki królują na stołach miłośników słodkości. Upieczone
Korniszonkijako dodatek do białych lub żółtych serów, do pieczywa itp. Ponieważ pasty przygotowuje się przez parowanie zagęszczając masę, brak w nich witaminy C. Moi Drodzy, dzisiaj przepis na domową pastę pomidorową, taki podstawowy - możecie go wzbogacić dodając ulubione zioła i przyprawy. Polecam! SKŁADNIKI: 3kg pomidorów 3 duże cebule po kilkanaście ziaren gorczycy oraz goździków po kilka ziaren ziela angielskiego(...)kilka minut. Krok 4. Małe wyprażone słoiki napełniamy po brzegi gorącą pastą, szczelnie zamykamy, pasteryzujemy 15-20 minut w 90 stopniach. Tak przygotowana pasta jest świetna do białych serów, wędlin, jaj itd. Smacznego
Moja Książka Kucharskakolacja to przeważnie pieczywo z wędliną, serem i pomidorem. Pewnie, że smacznie, ale na dłuższą metę nudno. No i wcale nie tak zdrowo. Pieczywo przeważnie z konserwantami, o kupnych wędlinach lepiej nie wspominać. A o tej porze roku to i pomidor tylko nazwę ma wspólną ze zdrowym, sezonowym owocem. Warto więc chociaż urozmaicać składniki kanapek jeśli nie potrafimy z nich(...)musztarda Dijon 2 kromki pieczywa wieloziarnistego plaster sera żółtego mierzwionego Przygotowanie: Mięso mielimy dwukrotnie. Wbijamy jedno żółtko. Skrapiamy solidnie oliwą z oliwek. Solimy i pieprzymy do smaku. Podstawowa wersja domowego tatara gotowa. Ja swoje mega - smaczne kanapki skomponowałam następująco. Pieczywo wieloziarniste posmarowałam masłem oraz musztardą dijon. Nałożyłam tatara. Posypałam drobno posiekanymi cebulą i korniszonem. Pyszności. Z czystego łakomstwa mogłabym zjeść
Kuchnia po mojemuSkładniki : 30dkg golonki indyczej 40 dkg boczku 80 dkg szynki 4 ząbki czosnku 1,5 łyżeczka soli peklowej 3 łyżeczki żelatyny w proszku 1 łyżeczki pieprzu
w mojej kuchniSmaczna i szybka sałatka na zimowe wieczory :) Jeśli szybko potrzebujecie coś zjeść i nie macie ochoty na jakieś super gotowanie i rozkładanie całego warsztatu robót, wystarczy
Kuchnia Pełna PasjiWykonanie mojej kochanej żony:) Podstawowy składnik to cukinia jej jest najwięcej. Pozostałe składniki można dodawać wedle uznania. Jeżeli ktoś szczególnie nie przepada za jakimiś warzywami może
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.pominęła. Potrawy wigilijne są proste i tradycyjne, często ich składniki nie pochodzą ze sklepu, a przygotowywane są w domu. Grzyby zazwyczaj zbierane i suszone są samodzielnie, kapusta kiszona w domowej piwnicy, a warzywa zbierane w ogrodzie. Rodzina przygotowuje wspólnie całą uroczystość, która zazwyczaj odbywa się w domu rodzinnym. Po wieczerzy rozpakowuje się prezenty, a potem w śniegu bieży na Pasterkę(...)więc kucharze i wielbiciele tego przysmaku, aby spróbować najlepszego wypieku. Podczas tego wydarzenia można zjeść nie tylko klasyczną babkę ziemniaczaną z cebulą i boczkiem, ale również taką z grzybami, wędlinami, a nawet owocami. Najlepsza jest na świeżo, zaraz po upieczeniu, ale nie można pogardzić także taką podsmażaną na patelni. Kuchnia regionalna – cebularze lubelskie Wiele regionów Polski może poszczycić się pysznymi
Słodkie okruszkikopytka, kluski śląskie świetnie sprawdzą się w zapiekankach. Wystarczy że wrzucisz kopytka na chwilę na wrzątek, a Ty w tym czasie zetrzesz ser i pokroisz szynką. Jeśli lubisz pyszne domowe obiadki, ta propozycja na pewno Ci się spodoba. Jak zrobić zapiekankę z szynką i serem? Pomysł na obiad, kopytka inaczej, z czym jeszcze podać kopytka? Zapraszam na przepis. 🙂 Zapiekanka(...)niż w przepisie. Szynkę jeśli masz w plasterkach pokrój w paski lub w drobną kostkę. Jeśli chcesz zrobić zapiekankę z serem, a nie masz szynki możesz wykorzystać inne wędliny, które aktualnie posiadasz. Do wrzącej wody wrzuć kopytka i bardzo wolno gotuj ( a raczej parz) około 5 minut. Przelej na sito, gdy ociekną z wody przełóż kluski do naczynia
Dieta moja pasja