Wiem, że niektórym ta nazwa nic nie mówi. Sama, gdybym nie miała pojęcia to bym się zastanawiała co to jest, dlatego należy się Wam kilka słów
Fabryka pomysłówmojej diecie zaszło w ostatnim czasie dużo zmian. Wysoko przetworzona żywność w zasadzie zniknęła z mojego jadłospisu. Staram się, jak najwięcej rzeczy robić sama i unikać sklepowych gotowców - parówki, wędliny naszpikowane konserwantami i solą, słone przekąski, słodzone napoje, słodkie jogurty, czy pieczywo z kilkuwersowym składem już dawno nie trafiają do mojego koszyka. Za to zdecydowanie więcej używam, w kuchni warzyw(...)zwykłego cukru o ponad 30%, w związku z tym używamy, go o blisko 30% mniej! Użyłam go między innymi do przygotowania omletu z owocami, placków z jabłkami, czy domowych fit michałków. Pyszności! Do przygotowania fit michałków użyłam także mleka kokosowego w proszku , które z kolei konsystencją przypomina mleko w proszku. Podobnie, jak zwykłe mleko w proszku, jest to produkt dość
DefinicjaSmakuZastanawiasz się, co włożyć do lodówki, żeby nie śmierdziało? Sprawdź domowe sposoby na nieprzyjemny zapach z lodówki. Dzięki nim, Twoja lodówka odzyska świeżość. Śmierdząca lodówka - w czym tkwi problem? Zepsute jedzenie - zanim zaczniemy się zastanawiać nad wezwaniem fachowca najpierw sprawdźmy świeżość produktów w lodówce. Może nieprzyjemny zapach jest spowodowany zepsutym serkiem lub mięsem? W takim przypadku należy sprawdzić(...)spodeczku jeden z wymienionych produktów: soda oczyszczona kawa mielona sól kuchenna sok z cytryny aromat waniliowy proszek do pieczenia Produkty powodujące nieprzyjemny zapach, takie jak sery, czy wędliny możemy przechowywać w lodówce w małych, zamykanych pojemnikach na żywność. Jeżeli jednak nasza lodówka nie utrzymuje wewnątrz prawidłowej temperatury, w tym przypadku powinniśmy wezwać serwis, który usunie usterkę. Jednym
Jak u mamycodziennych prac. Badania dowodzą, że codzienne spożywanie śniadań poprawia nasz metabolizm! Najlepsze, najbardziej pełnowartościowe i sycące na długo śniadanie powinno zawierać białko (jogurty *najlepiej naturalne* , twaróg, jaja, chudą wędlinę, mleko itp.), węglowodany złożone (pieczywo pełnoziarniste, płatki zbożowe *owsiane, żytnie, jęczmienne(...)* itp.), świeże owoce i warzywa oraz inne dodatki, które lubimy, dobrą opcją są: orzechy, pestki i nasiona, suszone owoce, wiórki(...)rano owsianka będzie gęsta). Rano wyjmujemy, odgrzewamy i dodajemy ulubione dodatki. Smacznego! Pamiętajcie o śniadaniach! :) Ja do swojej owsianki dodałam arbuza w kształcie serduszek i razową grzankę z domowym masłem migdałowym - pyyyyycha! Wartość odżywcza owsianki (bez dodatków): Przepis dodaję do akcji
chili & sugarpropozycja na pyszne śniadanie lub lekką kolację, czyli pasta kanapkowa z makreli i 3 ziaren. Bez wątpienia jest to idealny przepis dla wszystkich, którym spowszedniały nieco klasyczne kanapki z wędliną lub serem. Oraz dla tych, którzy szukają pomysłu na smaczną, aromatyczną i prostą w przygotowaniu pastę rybną. Naszą pastę z makreli uzupełniliśmy kilkoma dodatkami, dzięki czemu nabrała jeszcze więcej smaku(...)Dzięki ziarnom okazuje się być bardzo sycąca, a więc ekonomiczna. Możemy ją przechowywać w lodówce maksymalnie dwa do trzech dni w zamkniętym pojemniku. ZARPASZAMY NA NASZE INNE RYBNE PROPOZYCJE : DOMOWE KOTLETY Z MUSZTARDĄ MIODOWĄ ŚLEDZIE Z CEBULKĄ I ŻURAWINĄ PASTA KANAPKOWA Z ŁOSOSIEM Smacznego! Artykuł Pasta kanapkowa z makreli i 3 ziaren pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie
Kuchnia Na WypasiePizza to u nas bardzo uniwersalna kolacja lub obiad. Na jednym placku można ułożyć ulubione dodatki w taki sposób, że każdy będzie usatysfakcjonowany. Jedni chcą warzywa, inni wędlinę. Na szczęście wszyscy lubimy grzyby, mozzarellę i sos pomidorowy :) Składniki (na dużą blachę): Ciasto na pizzę 400 ml mąki pół łyżeczki soli 3 dag świeżych drożdży ćwierć łyżeczki cukru(...)stopni C. Na ostatnie 5 minut zmienić program piekarnika na grillowanie z cyrkulacją powietrza. ----- Podobne: Simit - bajgle tureckie Podwójna zakręcona margherita Pizza z pieczarkami "Rosół z kury domowej" Nataszy Sochy to książka, która mnie zaintrygowała i tytułem, i okładką. Byłam bardzo ciekawa, w jakim celu Autorka ubrała się jedynie w maskę i kurę :) Moja ciekawość została zaspokojona :) Książka rozpoczyna
Weekendy w domu i ogrodzieW domu mam wielkich zwolenników pizzy i staram się ją przygotowywać w różnych wydaniach. Tym razem są to mini pizze z wołowym mięsem z posmakiem pomidorów
VioletoweKucharzenieFasolka po bretońsku. Fasolka po bretońsku z kiełbasą: czy wiesz jak zrobić, aby była najlepsza? Gdy za oknem ciemno i zimno, człowiekowi robi się głodno
Moja Książka KucharskaDzisiaj proponuję Wam pastę z papryki. Idealnie nadaje się do różnych mięs, wędlin, kanapek. Pasuje również do makaronów. Można ją przechowywać kilka dni w lodówce. Teraz kiedy jest sezon na paprykę polecam szczególnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta paprykowa – ketchup Składniki 2,5 kg czerwonej papryki 2-3 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól pieprz cukier wędzona słodka papryka(...)wekujemy około 10-15 minut. Jeśli chcemy uzyskać ketchup pikantny wtedy dodajemy paprykę ostrą ew. chili. Zobacz także podobne przepisy: Ketchup z cukinii Suszone pomidory Przecier pomidorowy Ketchup domowy Artykuł Pasta paprykowa – ketchup pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamŻurek z ziemniakami Tradycyjny przepis na żurek z ziemniakami i kiełbasą. Proste i szybkie danie kuchni polskiej. Żurek z kiełbasą to danie do którego chętnie
Dieta moja pasjalubi mleka i produktów mlecznych, można podawać je w formie kakao, budyniu, deseru mlecznego z różnymi owocami oraz jako dodatki do różnych potraw (naleśników, past do kanapek). Mięso, drób, wędliny, ryby, jaja, nasiona roślin strączkowych, orzechy: „Z produktów mięsnych należy wybierać gatunki o małej zawartości tłuszczu (wołowina, cielęcina). Ryby morskie, takie jak makrela, śledź i sardynka warto spożywać ze względu(...)broszura W tym tygodniu dwa zestawy - ulubione i sprawdzone :) Do każdego zestawu bidon z wodą. Śniadaniówki wracały puste:) Środa: bułka wieloziarnista z miodem maliny orzechy nerkowca Czwartek: naleśniki z domowym dżemem truskawkowym dwie śliwki pół banana
Atlas SmakówCzasem bywa, że jedna i to bardzo uciążliwa myśl zaprząta nasz umysł. W ciszy jego zakamarków rozbrzmiewa niczym dźwięk trąby jerychońskiej – coś bym zjadł, coś
mojewypiekiinietylkoKażde pomieszczenie jest inne i przy okazji wyjątkowe. Zresztą sami to zobaczycie na zdjęciach poniżej. Farma Noe, to nie tylko fajnie kobitki, piękne przedmioty, wspaniały krajobraz, ale też wyśmienite domowe jedzenie przygotowane z lokalnych produktów. Trzeba przyznać, że wszystko jest przepięknie podane, tutejsze dania bajecznie wyglądają na talerzu! Dom Gościnny Domek Do dyspozycji gości jest prywatne jezioro z pomostem(...)podane w formie szwedzkiego bufetu. Na stole znajdziemy między innymi jajecznicę ze świeżutkich farmowych - nie mylić z fermowymi 😃 - jajek od kurek zielononóżek, pieczony na miejscu chleb na zakwasie, swojskie wędliny i rewelacyjne wędzone ryby. A w sezonie także zioła i warzywa z własnego przydomowego ogródka. Oprócz śniadań zjemy tu także obiadokolacje. Drugi domek dla gości jest położony bliżej jeziora. Jest
Kulinarne przygody GatityMięso w sosie pieczeniowym na świąteczny obiad. Często otrzymuję pytania dotyczące wpisu Jak zrobić domowy sos pieczeniowy , na FB lub w emailach czytelnicy pytają mnie co to za mięso jest na zdjęciach i jak upiec takie mięso, oraz jak zrobić kluski śląskie. Mięso w sosie pieczeniowym idealnie będzie nadawać się na świąteczny obiad . Mimo, że podałam składniki marynaty do mięsa(...)mięso pieczemy ok. 1 godziny bez przykrycia, na ostatnie 30 minut przykrywamy mięso folią aluminiową i zwiększamy temperaturę do 200 stopni C. Mięso po upieczeniu można wykorzystać jako wędlina na kanapki lub przygotować mięso w sosie pieczeniowym. Sos pieczeniowy jest pyszny w smaku, oraz bardzo aromatyczny, podany został do klusek śląskich. Składniki na mięso w sosie pieczeniowym: kawałek upieczonej łopatki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętopinamburu i sosem miodowo-winnym, stir-fry z bekonem, tofu, warzywami sezonowymi i makaronem sojowym, amerykańskie żeberka BBQ oraz coś co z pewnością zabierzemy ze sobą do domu - suszona wędlina ze schabu! Zabieramy się do pracy - topinambur trafia do garnka i gotuje się na puree. Przygotowujemy przyprawy do natarcia szynki i gotową wstawiamy do piekarnika - i nawet tu Łukasz pyta(...)Wręcz przeciwnie, bo Łukasz uraczył nas pięknymi schabami z kością, które najpierw obsmażaliśmy, a potem dopiekaliśmy w piekarniku! Były przepyszne! Kruche i soczyste! I to co zostało na koniec! Domowa wędlinka! Schab był przygotowany wcześniej - zamoczony przez trzy dni w solance - a my zadbaliśmy o jego smak! Każdy wybrał przyprawy na jakie miał ochotę, a potem mięso nimi nacieraliśmy. Mięso
Plate of Joy