kakaowe, rozpływające się w ustach ciasteczka z kawałkami krówek.Pycha <3 Przepis znalazłam na stronie Domowe Wypieki . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 16 sztuk: 110 g cukru 150 g mąki 30 g kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 115 g miękkiego masła 1 jajko 8 krówek-ciągutek CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy
My Culinary Artwypróbowania tej zupy. Z całą stanowczością mogę stwierdzić, że znalazła już swoje stałe miejsce w naszym domowym menu :) Na przepis natknęłam się w czerwcowym wydaniu miesięcznika „Moje Gotowanie” (dodałam też swoje modyfikacje). Składniki (na ok. 6-8 porcji): Zupa: 4 łyżki masła 1 (nieduża) bulwa selera 1 mała pietruszka 4-5 szt. młodych marchewek 2 ząbki czosnku 1 listek laurowy
MyCookBook.pljako silnego mężczyzny). Bułeczki wyszły pyszne, bardzo delikatne z chrupiącą skórką, najlepiej smakują nam z domowej roboty konfiturą z czarnej porzeczki, dziełem mojej mamy. Bułeczki śniadaniowe 3 szklanki mąki pszennej 25g drożdży 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1/3 kostki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 szklanka mleka skórka otarta z cytryny szczypta soli Masełko roztapiamy
Przepysznik - BLW i nie tylkozgęstnienia budyniu. Gotowy budyń przykrywamy folią tak, żeby folia dotykała powierzchnię budyniu i studzimy. W misce masło ubijamy na puch, do którego dodajemy po łyżce budyniu cały czas miksując. Wykonanie całego ciasta: Pierwszy blat biszkoptowy smarujemy dżemem truskawkowym, ja posmarowałam moim domowym musem truskawkowym, który robiłam zeszłego lata. Następnie na dżem wykładamy masę budyniową. W górnym blacie biszkoptowym małą
Blondynka GotujeŚwietnie komponuje się z dżemem owocowym. Takie naleśniki możemy odgrzewać na maśle i są jeszcze smaczniejsze ale oczywiście bardziej kaloryczne. ;) Najbardziej lubię polać je robionym przez siebie dżemem wiśniowym który jest lekko lejący i świetnie się komponuje. Serek z rodzynkami do naleśników Składniki: kostka sera półtłustego odrobina mleka domowy cukier waniliowy do smaku ( przepis tutaj ) garść rodzynek Serek z rodzynkami(...)wlać jakiś alkohol. Przygotowane rodzynki wrzucamy do serka (bez wody jeśli się cała nie wchłonęła). Tak przygotowanym serkiem smarujemy naleśniki i zwijamy w rulony. Jeśli chcemy je odgrzewać na maśle to lepiej sprawdzą się trójkąty. Serek z rodzynkami do naleśników
Pyza i SurówkaSkładniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek suchego maku Masa waniliowa: 2 opakowania
Ciastka - domowe słodkościSkładniki: Biszkopt: 9 jajek 9 łyżek cukru 7,5 łyżek mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki
Ciastka - domowe słodkościUwielbiam to ciasto, aż dziw, że do tej pory nie było go na blogu, za szybko zawsze znika ze stołu ;) Dwie warstwy ciasta francuskiego na maśle
Domowa cukiernia Ewyskładniki na farsz z marchewki: 300 – 400 g marchewki 2 cebule sól masło do smażenia wykonanie: Marchewki obieramy, wkładamy o garnka z wodą i wstawiamy
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: ·3 szklanki mleka; ·3 łyżki mąki ziemniaczanej; ·3 łyż ki cukru ; ·1,5 łyżeczki masła; · cukier waniliowy ; ·2 łyżki kakao owoce do dekoracji; listki
w mojej kuchniCiasto: ( wg White Plate "Słodkie" str. 97 ) 300 g mąki pszennej 150 g masła 3 żółtka 100 g cukru 3 łyżki śmietany 18% 1/8 łyżeczki sody
Atlas SmakówZapraszam :) Składniki : 1 kg ugotowanych ziemniaków przeciśniętych przez praskę 2 jajka 1 łyżka mąki domowa vegeta do smaku pieprz i szczypta chili do smaku 1 duża ugotowana pierś z kurczaka może być mięso z rosołu 1 duża cebula 1 łyżka masła 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka buła tarta do obtoczenia kulek 1 opakowanie serka śmietankowego topionego hochland
Sama słodycz i szczypta chiliPróbowałam, eksperymentowałam i stwierdziłam, że cukier w domu zostaje. Lubię gotować, lubię piec i jak do domowego ciasta drożdżowego dodam cukier a nie ksylitol to naprawdę świat się nie zawali. I kiedy jem takie ciasto, to wiem, że jem: mąkę, mleko, cukier, masło, drożdże i jajka. Nic więcej. Naprawdę wolę od czasu do czasu tak niż faszerować się skrobią modyfikowaną
bistro mamakanapki, a dodając do niego za każdym razem inne przyprawy czy dodatki uzyskamy nie powtarzalny nasz domowy autorski ser żółty. Zapraszam ! Składniki 3 szkl mleka 3,2 % 2 tłuste klinki 1 całe jajko 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody 1 1/2 łyżki masła 1. W garnku z grubszym dnem gotujemy mleko, do gotującego się mleka przekładamy nasz rozdrobniony wcześniej twaróg
Gotowanie...to proste !