nasi piłkarze rozegrają drugi mecz na Euro. Ich przeciwnikami będą Niemcy. Na ten piłkarski wieczór tym razem polecam coś słodkiego, co nieco ochłodzi emocje. Oto przepis na domowe lody kokosowo-truskawkowe. Składniki 300 g truskawek 1 puszka mleczka kokosowego 1 laska wanilii 1 łyżka nasion chia 2 łyżki ksylitolu (opcjonalnie) Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy
My Chcemy JeśćUwielbiam domowe lody! Niestety są one często pełne kryształków, dlatego wymagają użycia specjalnej maszyny do lodów lub kilkukrotnego mieszania co godzinę w trakcie mrożenia. Jednak istnieją przepisy na lody, które są kremowe bez konieczności używania maszynki! Jedne z takich lodów to waniliowe lody mojej babci . Są idealne i mogą być one bazą
Poezja smakuLatem cukiernie kuszą klientów lekkimi ciastami z owocami, domowymi lodami i mrożoną kawą. Wielu z Was - jestem pewna! - dało się skusić więcej niż raz. Wchodzicie do środka zwabieni słodką wystawą, i już od progu otula was delikatny powiew klimatyzacji. Stoicie więc przed ladą podziwiając cukiernicze dzieła i zastanawiacie się długo, które wybrać. W końcu decyzja zapada i wychodzicie
Pożeraczka, czyli raz adobrzePowinęła mi się noga i zawaliłam. Niejeden z Was czekał na dzisiejszy obiecany przepis na domowe lody, a tu nie pojawia się rano żaden wpis. Już się tłumaczę. Czytaj całość
Anioszek w kuchnibyła moja pierwsza przeprawa z domowymi lodami, ale całkiem udana bo szybko zniknęły. Mają dużo głęszy smak niż lody ze sklepu. Ale wymagają kontroli przy mrożeniu- dla osób, które nie posiadają, jak ja, do takich celów maszynki. Czytaj więcej
Pasja tworzeniamyśl o włączeniu piekarnika mówię sobie „nie”. Jednak nieodparta chęć zjedzenia czegoś słodkiego zostaje. Dlatego sięgam wówczas po pyszne, proste i sprawdzone desery idealne na lato. Domowe lody (np. ciasteczkowe lub cytrynowo-śmietankowe ), liczne desery w pucharkach i… ciasta, ciasteczka bez pieczenia. Dziś zapraszam Was na przepis na pyszne i proste w wykonaniu tartaletki
Słodkie okruszkitaką pogodę nie może być inaczej! Domowe lody śmietankowe, które w łatwy sposób przyrządzicie w domu, nawet bez maszynki. Idealnie kremowe i śmietankowe. Ich przygotowanie to zaledwie kilka minut+ chłodzenie. To jak... skusisz się? :D Składniki: 250 ml śmietanki kremówki 30% 50 ml zimnego mleka 2 jajka 1/2 szkl cukru pudru 2 łyżki
Nastoletnie Wypiekaniejeszcze raz mieszamy, aż uzyskamy jednolity niebieski kolor. Gotowe lody przekładamy do pojemnika, w którym będą mrożone, zamykamy i wkładamy do zamrażalnika ( najlepiej na noc ). Artykuł Lody domowe ( smerfowe ) pochodzi z serwisu NiePieprz
NiePieprz.plJeśli lubicie lody, a do tego chcielibyście aby były one lekkie i niskokaloryczne zachęcam Was do przygotowania w domy pysznych lodów jabłkowych z
Słodkie okruszkizielonego na brązowawy owoc zaczyna intensywnie pachnieć. To znaczy, że dojrzał i można go przerobić. Najlepiej od razu kupcie 2 ananasy. Z jednego zróbcie nalewkę a z drugiego domowe lody pina colada . Będzie pysznie! Jeśli zostanie kawałek to możecie go zmiksować razem z ziołami na pyszny i bardzo orzeźwiający smoothie. U nas ananas nigdy się nie zmarnuje. ROZWIŃ
Smaczna PyzaPrzygotowanie domowych lodów nie jest wcale takie trudne, jakby mogło się wydawać. Troszkę chęci, chwila wolnego czasu i mamy przepyszne, mocno waniliowe lody- bez użycia maszynki. Zobaczcie, to dziecinnie proste Składniki: 0,5 litra mleka 1 duże opakowanie śmietany kremówki 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 6 żółtek laska wanilii 1/3 szklanki cukru likier czekoladowy DALKOWSKI Wykonanie: Mleko
Z Majeczką w kuchnistanowić jedynie tło do głównej bohaterki - kaczki. Deser Czyli mój ulubiony punkt programu. Szef kuchni - Michał Szurmak i tutaj spisał się znakomicie. Delikatna pascha podana z domowymi lodami i sosem jeżynowym z przyjemnie chrupiącymi pesteczkami. Do tego dekoracja z bezy, ziemi czekoladowej i bratków stanowiła kropkę nad „i” pięknie podanego deseru. Słowo na zakończenie Po wizycie
Food SquarePyszny deser śliwkowy, który najlepiej smakuje na ciepło z domowymi lodami bananowymi. W zamrażarce zawsze trzymam woreczek z pokrojonymi w talarki bananami. W razie potrzeby miksuję je z innymi owocami i/lub jogurtem. W ten szybko sposób powstają smaczne lody. Zamiast mrożonego banana mogą być inne mrożone owoce. Jeśli zamiast mąki kokosowej użyjecie innej, np. orkiszowej, masa
Kucharzycapurée z selera i jarmużem. Mięso rozpływało się wprost w ustach i było podane ze świetnym sosem oraz gorczycą, które tworzyły integralną całość. Zwieńczeniem naszego posiłku były domowe lody z karmelizowanymi orzechami włoskimi oraz kruchym ciastkiem czekoladowym. Cudowne zwieńczenie tak prostej, a jednocześnie wytwornej kolacji. Nowe menu Barbary naprawdę zachwyca smakiem rodzimej kuchni i nowoczesną propozycją podania
Food Squarelody. Moje córki również mają to uwielbienie. Dobre lody kosztują, a i tak nie są do końca "prawdziwe", dlatego postanowiłam wgłębić się w temat lodów domowych i tak powstała pierwsza ich wersja. Mocno śmietankowe- nie przypominają tych kupnych, dość twarde -trzeba chwilkę potrzymać je w temp. pokojowej. Zapraszam... Źródło: program "Ugotowani" Składniki
Kubki smaku