Staram się unikać wszelkich gotowych produktów, dlatego gdy tylko mogę przygotowuję różnego rodzaju domowe posiłki.Bez konserwantów, cukru, sztucznych dodatków i wypełniaczy. Was również do tego namawiam! Domowe pyszne lody to tylko chwila przygotowań i lądują w zamrażarce by sięgnąć po gotowe gdy tylko najdzie nas ochota w upalne dni Dzisiaj lody truskawkowe na bazie mleczka
Ola la LCHFOpis Sorbet z czarnych borówek: Sorbet z czarnych borówek to świetny pomysł na słodycz dla dzieci. Własnoręcznie zrobione lody w domowym zaciszu są dużo zdrowsze i lepsze dla naszych dzieci niż te, które możemy kupić w sklepach. Przygotowanie jest bardzo szybkie, więc możemy je zrobić zawsze wtedy, gdy dzieci poproszą nas o słodycze. Borówka amerykańska to kuzynka polskiej(...)więc bez problemu możemy podawać je dzieciom. Borówka jest dostępna w sklepach praktycznie cały czas, więc nie będzie problemu z jej dostępnością. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na lody . Składniki: 300 g borówki amerykańskiej 60 gramów cukru pudru Sok z 1 cytryny Patyczki i formy do lodów Opis przygotowania: Borówki dokładnie myjemy i odsączamy z wody
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSkładniki: 0,5 litra mleka skondensowanego niesłodzonego 5 dużych łyżek syropu różanego z płatkami (można użyć syropu z płatków róż) Wykonanie:Dobrze schłodzone mleko skondensowane ubijamy
Malinowe Pocałunkiświętach? Ja czuję, że mój organizm potrzebuje odtrutki po tych wszystkich tradycyjnych specjałach ;) Ostatnio na topie były czarne lody z węglem, ja przygotowałam czarne smoothie, które pomoże usunąć z naszego organizmu toksyny, a jednocześnie dostarczy trochę wartości odżywczych i podniesie odporność, bo pogoda wyjątkowo podła, jak na drugą połowę kwietnia. Podaję składniki na dzienną porcję(...)węgiel wysypujemy z kapsułek, wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy (na funkcji ICE, jeśli nie chcecie rozmrażać wcześniej malin). Pod tym linkiem znajdziecie książkę "Lodovo czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie" http://ksiegarnia.zwierciadlo.pl/lodovo-czyli-domowe-zdrowe-lody-zimne-desery-i-smoothie.html
Quinoa Raz!Jajko sadzone to szybka i bardzo pożywna propozycja na śniadanie. Jajko w swoim składzie ma dużo białka są budulcem mięśni ale również są źródłem minerałów i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W tym roku jest wspaniały sezon malinowy! Jest ich mnóstwo! No, a już na pewno u Kasi (mojej cioci, na którą już nie mówię "ciocia") w
Gary Bez dnaPołączenie bitej śmietany, ubitej piany z białek oraz żółtek utartych z cukrem i prawdziwą wanilią. A wszystko to bez użycia maszynki do lodów i bez
Słodki Blog“ Owocowe historie. Desery i Przetwory bez cukru ” to najnowsza książka, której jestem współautorem. Specjalnie na jej potrzeby przygotowałam i samodzielnie sfotografowałam 55 pysznych potraw
Moja DelicjaDo takich lodów najlepiej kupić odpowiednio słodkiego arbuza. Polecam również notkę: Arbuz – właściwości, kalorie, przepisy Składniki Arbuz 500g Miód 4 łyżki Cytryna 3 łyżki soku
Kulinarne PrzebojeSzybkie i proste lody jogurtowe o smaku kiwi. Pamiętajcie, by do lodów kupować dojrzałe kiwi :) Inaczej lody mogą wyjść gorzkie. Ilość
Kulinarne Przebojedomowych warunkach też można zrobić pyszne lody :) SKŁADNIKI: 400 ml mleczka skondensowanego słodkiego 600 ml śmietany 30 % 2 łyżki kakao opakowanie ciastek oreo (154 g) ale można dać mniej WYKONANIE: Ciasteczka zgniatamy lub mielimy. Śmietankę ubijamy razem z mleczkiem skondensowanym na sztywno. Dodajemy kakao oraz ciasteczka (trochę odkładamy do posypania) Mieszamy i wlewamy do pojemniczka z wieczkiem, posypujemy
Pani na deserŚwiąteczne lody z brownie piernikowym zrobione tylko z dwóch składników: z lodów waniliowych i czekoladowego brownie piernikowego z żurawiną . Banalne w przygotowaniu. Wystarczy
Moja DelicjaFaszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepyszny, mrożony koktajl jagodowy (shake jagodowy) , który podawany od razu po przygotowaniu ma idealną, lekko mrożoną, kremową, gęstą konsystencję, przypominającą roztapiające się lody jagodowe
Moja Delicja