czekolady i ekspandowanej komosy ryżowej. Ozdabiamy je kawałkami czekolady, listkami mięty i ekspandowaną quinoą. Życzę Wam udanej degustacji! Pod tym linkiem znajdziecie książkę "Lodovo czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie" http://ksiegarnia.zwierciadlo.pl/lodovo-czyli-domowe-zdrowe-lody-zimne-desery-i-smoothie.html
Quinoa Raz!lodówki na co najmniej 3 godziny, aby się schłodził i stężał. Życzę s maczneg o :D! Pod tym linkiem znajdziecie więcej przepisów z książki: "Lodovo czyli domowe, zdrowe lody, zimne desery i smoothie
Projekty ze smakiemmiksuj aby jaknajbardziej napowietrzyć masę. Wystudzone ciasto wypełnij musem czekoladowym i wstaw na godzinkę do lodówki aby masa stężała. Gotowe możesz delikatnie przypruszyć cukrem pudrem oraz z gałką domowych wegańskich lodów oraz ze świeżymi listkami męty. Smacznego! Artykuł Czekoladowa tarta z nutką mięty pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfZdrowe, odchudzone i bezglutenowe brownie. A jako grzeszek solony karmel na śmietance kokosowej. Oczywiście można karmel pominąć i zajadać ciasto np z domowymi jogurtowymi lodami bananowymi lub malinowymi:) Składniki: Ciasto: 150 g czekolady gorzkiej 70% kakao 200 g masła 6 jajek 150 g ksylitolu 100 g mąki owsianej bezglutenowej Czekoladę i masło rozpuścić w mikrofali lub kąpieli wodnej
coolinarnyistnieniu maszynki do domowej produkcji lodów wie chyba każdy, ale czy słyszeliście o urządzeniu do sorbetów? Teraz część z Was zapewne pomyślała sobie, że przecież w każdej maszynce do lodów możemy zrobić sorbet. Taki sprzęt jednak zwykle ma też swoje gabaryty. Z pomocą przychodzi więc Sorbet Maker włoskiej marki Ariete, która w swojej ofercie posiada cały wachlarz ciekawych(...)specjalna wiedza, - posiada antypoślizgowe nóżki; - świetny dla osób, które nie mogą spożywać lodów zawierających mleko czy orzechy. ... i minusy tego urządzenia? - polska instrukcja jest mało szczegółowa, - głośna praca Podsumowując, osobiście uważam maszynkę do sorbetów za przydatny i łatwy w użyciu gadżet do kuchni. Uwielbiam zarówno lody jak i sorbety, więc serwuję je sobie i bliskim praktycznie przez
Poranek na słodkoDziś na blogu pojawiają się takie oto pyszne domowe jogurtowe lody z mango. Przygotowane bez maszynki do lodów, tak na prawdę w dosłownie kilka chwil. Ważne jest tylko, żeby mango było bardzo dojrzałe, potem wystarczy tylko zrobić z niego pure. Z reguły jedna szklanka zmiksowanego mango to jedna dorodna sztuka tego owocu. Zróbcie te lody
Kulinarne przygody Gatityskładniki na ok. 6 porcji: 400 g czarnej porzeczki 3-4 łodygi melisy 50 ml soku z cytryny 150 g cukru (mniej lub więcej wg własnego
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na ok. 6 po ok. 75 ml: 5 -6 szt kiwi 30 g cukru pudru lub więcej do smaku sok z 1/2 cytryny wykonanie: Kiwi
Domowy Smak JedzeniaSKŁADNIKI: 625 g bananów - ja użyłam mrożonych (to taki nasz domowy zamiennik lodów) 160 g mleka 1.5% 35 g naturalnego kakao 50 g kazeiny o smaku waniliowym 50 g otrębów owsianych 500 g serka wiejskiego PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj za pomocą blendera, miksera lub thermomixa (w tym przypadku czas 4 minuty i stopniowo zwiększaj obroty do maksimum). Gotowe
ClauditteMissCookingKawowe, z chrupiącymi orzechami włoskimi i delikatną nutą kardamonu. Uwielbiam zapach kawy, a odkąd kupiłam zaparzacz bardzo często piję kawę właśnie z kardamonem i mlekiem. Ponieważ
Niebieski kubek z kawawyciąć "ciasteczka". Gofrownicę rozgrzać i kłaść ciasto (ciasto francuskie nie wymaga natłuszczania gofrownicy). Zapiekać kilka minut na złotobrązowy kolor. Ja moje "gofry" podałam posypane cukrem pudrem, z lodami i domową konfiturą truskawkową oraz świeżymi owocami
Smakołyki AsiJuż Wam tłumaczę skąd takie połączenie. Zacznę od początku. Wszystko zaczęło się od piwa typu angielski porter, które to świetnie komponuje się z deserami
Mango Papajasłoikach (przepis na powidła śliwkowe z orzechami włoskimi i miodem pojawi się wkrótce). Ciasto jest aromatyczne i intensywne w smaku. Myślę, że fantastycznie komponowałoby się z gałką lodów waniliowych domowej roboty ;) PLUM PIE, CZYLI TARTA ZE ŚLIWKAMI Składniki na ciasto: - 300 gram mąki - 200 gram masła - 100 gram cukru pudru - 1 jajko Przygotowanie ciasta: Mąkę mieszamy z cukrem pudrem
Życie zamknięte w smakuJuż Wam tłumaczę skąd takie połączenie. Zacznę od początku. Wszystko zaczęło się od piwa typu angielski porter, które to świetnie komponuje się z deserami
Mango Papajasezamie z grilla ,z pieczonymi warzywami oraz sosem maślanym z suszonymi pomidorami. Na deser obłędny sernik ( strzał w 10! Idealny, puszysty- genialny) i szarlotka ( bardzo smaczna, domowa z lodami waniliowymi) Jedzenie genialne- bardzo smaczne i wykwintne, ale nie przekombinowane. Obsługiwała nas przesympatyczna Pani Michalina, którą serdecznie pozdrawiam. Pełna klasa, przesympatyczna i zorientowana w menu- dziękuję
Wielki apetyt