Truskawki umyj i pokrój na kawałki. Połóż na naleśnik łyżkę lodów, a następnie złóż je na pół i jeszcze raz na pół. Ułóż po dwa naleśniki na talerzu, udekoruj truskawkami i dodaj jeszcze po jednej łyżce lodów. Składniki DODATKI 250 g truskawek kilka łyżek lodów domowej produkcji – przepis znajdziesz tu Jeśli spodobał Ci się ten wpis
Eat me! Fit me!jest to moje pierwsze spotkanie z tym lokalem. Byłam tu na śniadaniu prasowym zorganizowanym tuż po otwarciu restauracji w grudniu. Wtedy uraczono nas boskim ciastem marchewkowym z domowymi lodami pistacjowymi, teraz wróciłam, żeby spróbować czegoś więcej. Fatto a Mano Ristorante & Vine Bar - pysznie i prawdziwie po włosku Z końcem listopada na warszawskim Żoliborzu przy ulicy Rydygiera
Kulinarne przygody Gatityjedną okazję. Plasterki bananów w kukurydzianym cieście smakują nie tylko mi i rodzinie. Często podaję je również gościom (w większych ilościach) same lub w towarzystwie gałki domowych lodów. Spróbujcie i Wy. Składniki: 1 średni banan 2 łyżki mąki kukurydzianej – u mnie Swoja Mąka* 1 łyżka naturalnego jogurtu 1 i 1/2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 jajko klasy M olej
Słodkie okruszkipowrocie. nie umiem oprzeć się ich kuszącej, fioletowej barwie... Działa na mnie jak narkotyk; po prostu muszę je mieć! Zaczęłam od skarmelizowania ich w miodzie i podania z domowymi lodami; ale o tym innym razem. Gdy za oknem cztery stopnie, takie śniadania w grę nie wchodzą. U Pomidorowej Ani znalazłam jednak przepis na pudding chia. Z dodatkiem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeorzeźwiający tort lodowy. Powstał na bazie śmietany i czerwonych porzeczek. Mega smaczne. Dekoracje ze śmietany można wykonać w dowolny sposób lub ułożyć na torcie cienką warstwę śmietany. Uwielbiam domowe lody bez żadnych dodatków chemii i ulepszaczy. Minimum pracy, maksimum smaku. Składniki 400 g śmietany kremówki 36% 1/2 kg czerwonych porzeczek 1,5 szklanki cukru (lub według własnego smaku
O kuchni z uczuciempodawana z kurkami. Jeśli chodzi o dania główne, to osobiście już wymiękłam, ale w karcie są owoce morza i steki. Na deser polecono mi czekoladowe nemesis podawane z domowymi lodami miętowymi i obsypane kakao jak tiramisu. Największym plusem Superiore jest zdecydowanie lokalizacja – 2 kroki od pl. Konstytucji i bezpretensjonalny wystrój – butelki wina i duże lampy
Ugotowane pozamiataneodmładzająca, świeża, wyzwalająca. Suszonych połówkach kokosa – doskonałe do lekkich zup (w szczególności na bazie mleczka kokosowego), jak również do smoothie czy deserów. Polecam Wam podać w nich domowe lody (np. z tego przepisu). Takie połówki kokosa to też doskonała ozdoba i atrakcja dla gości Mieszanka przypraw Cajun KTC – doskonała do wielu potraw, niezwykle aromatyczna. Składa się
Słodkie okruszkiPowoli dolej wodę gazowaną delikatnie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. Chochlą wlać porcję ciasta na rozgrzaną waflownicę i piec aż do zarumienienia. Podawać ciepłe. Najlepiej smakują z domowymi lodami. Link do przepisu znajdziesz poniżej. PREPARATION 1. In a large bowl, mix together flour, baking powder and xylitol; set aside. 2. Preheat waffle iron to desired temperature
Better Life By Auntie JuZapraszam dziś serdecznie na domowe lody kokosowe. Lody bardzo łatwo zrobić w domu i nie ustępują smakiem tym kupnym. Polecam Składniki: 330 ml śmietanki 30% schłodzonej 1/2 szkl cukru trzcinowego puszka mleczka kokosowego (tylko biała część) 3 łyżki wiórków kokosowych+1 łyżka do posypania Przygotowanie: Śmietankę razem z cukrem ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy
słodkie i nie tylko historie kulinarneMimo iż w tym roku lato nie za bardzo nas rozpieszcza zrobiłam domowe lody o smaku kajmakowym z dodatkiem czekolady. Do zrobienia lodów potrzebne są tylko 3 składniki. Samo zrobienie lodów trwa krótko, najdłużej to trzeba czekać na zamrażanie. Jednak uwierzcie, że warto. Składniki: 500 ml śmietany kremówki 30% 1 puszka masy krówkowej (kajmakowej) 510g
Ala piecze i gotujejakiegoś czasu miałam ochotę na domowe lody. A że jestem zakochana w wanilii to oczywiście musiały powstać WANILIOWE. Wyszły idealne, kremowe, słodkie - takie jak lubię! Bez maszynki, bez mieszania! Lody podałam w pucharku, który otrzymałam od Braci Koral. Spróbujcie a będziecie naprawdę zaskoczeni smakiem! LODY JAK DAWNIEJ! 2 jajka 300 ml śmietanki
VioletoweKucharzenieGosia - Szybki deser z morelami Joanna - Deser truskawkowo-jogurtowy czyli zaklinanie lata Bożena - Deser na zimno z truskawkami Dorota - Domowe mini batoniki Bounty Teresa - Deser "Jagodowa róża" Dorota - Domowe lody o smaku owoców leśnych
Kuchenne zapiski Edytyzimne mleko. Miksujemy. Całość przelewamy do pucharka / wysokiej szklanki (ścianki naczynia wcześniej zdobimy czekoladowym syropem). Podajemy z grubą rurką i porcją bitej śmietany. Na lato polecam Wam również domowe lody kawowe (z tego przepisu ). S macznego
Słodkie okruszkiBeza - najlepszy sposób na wykorzystanie białek pozostałych po domowych lodach, które ze względu na nowy nabytek - maszynę do lodów - ostatnio u nas królują. Niestety jednak jak na razie żadnym nie udało mi się zrobić zdjęcia, mam jednak dla Was przepis na mini-pavlovą. Zamiast jednej, dużej bezy pieczemy kilkanaście malutkich. Ma to swoje zalety: nie trzeba
Słodkie inspiracje