orzeźwiający tort lodowy. Powstał na bazie śmietany i czerwonych porzeczek. Mega smaczne. Dekoracje ze śmietany można wykonać w dowolny sposób lub ułożyć na torcie cienką warstwę śmietany. Uwielbiam domowe lody bez żadnych dodatków chemii i ulepszaczy. Minimum pracy, maksimum smaku. Składniki 400 g śmietany kremówki 36% 1/2 kg czerwonych porzeczek 1,5 szklanki cukru (lub według własnego smaku
O kuchni z uczuciempodawana z kurkami. Jeśli chodzi o dania główne, to osobiście już wymiękłam, ale w karcie są owoce morza i steki. Na deser polecono mi czekoladowe nemesis podawane z domowymi lodami miętowymi i obsypane kakao jak tiramisu. Największym plusem Superiore jest zdecydowanie lokalizacja – 2 kroki od pl. Konstytucji i bezpretensjonalny wystrój – butelki wina i duże lampy
Ugotowane pozamiataneodmładzająca, świeża, wyzwalająca. Suszonych połówkach kokosa – doskonałe do lekkich zup (w szczególności na bazie mleczka kokosowego), jak również do smoothie czy deserów. Polecam Wam podać w nich domowe lody (np. z tego przepisu). Takie połówki kokosa to też doskonała ozdoba i atrakcja dla gości Mieszanka przypraw Cajun KTC – doskonała do wielu potraw, niezwykle aromatyczna. Składa się
Słodkie okruszkiPowoli dolej wodę gazowaną delikatnie mieszając do uzyskania jednolitej konsystencji. 4. Chochlą wlać porcję ciasta na rozgrzaną waflownicę i piec aż do zarumienienia. Podawać ciepłe. Najlepiej smakują z domowymi lodami. Link do przepisu znajdziesz poniżej. PREPARATION 1. In a large bowl, mix together flour, baking powder and xylitol; set aside. 2. Preheat waffle iron to desired temperature
Better Life By Auntie JuZapraszam dziś serdecznie na domowe lody kokosowe. Lody bardzo łatwo zrobić w domu i nie ustępują smakiem tym kupnym. Polecam Składniki: 330 ml śmietanki 30% schłodzonej 1/2 szkl cukru trzcinowego puszka mleczka kokosowego (tylko biała część) 3 łyżki wiórków kokosowych+1 łyżka do posypania Przygotowanie: Śmietankę razem z cukrem ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy
słodkie i nie tylko historie kulinarneMimo iż w tym roku lato nie za bardzo nas rozpieszcza zrobiłam domowe lody o smaku kajmakowym z dodatkiem czekolady. Do zrobienia lodów potrzebne są tylko 3 składniki. Samo zrobienie lodów trwa krótko, najdłużej to trzeba czekać na zamrażanie. Jednak uwierzcie, że warto. Składniki: 500 ml śmietany kremówki 30% 1 puszka masy krówkowej (kajmakowej) 510g
Ala piecze i gotujejakiegoś czasu miałam ochotę na domowe lody. A że jestem zakochana w wanilii to oczywiście musiały powstać WANILIOWE. Wyszły idealne, kremowe, słodkie - takie jak lubię! Bez maszynki, bez mieszania! Lody podałam w pucharku, który otrzymałam od Braci Koral. Spróbujcie a będziecie naprawdę zaskoczeni smakiem! LODY JAK DAWNIEJ! 2 jajka 300 ml śmietanki
VioletoweKucharzenieGosia - Szybki deser z morelami Joanna - Deser truskawkowo-jogurtowy czyli zaklinanie lata Bożena - Deser na zimno z truskawkami Dorota - Domowe mini batoniki Bounty Teresa - Deser "Jagodowa róża" Dorota - Domowe lody o smaku owoców leśnych
Kuchenne zapiski Edytyzimne mleko. Miksujemy. Całość przelewamy do pucharka / wysokiej szklanki (ścianki naczynia wcześniej zdobimy czekoladowym syropem). Podajemy z grubą rurką i porcją bitej śmietany. Na lato polecam Wam również domowe lody kawowe (z tego przepisu ). S macznego
Słodkie okruszkiBeza - najlepszy sposób na wykorzystanie białek pozostałych po domowych lodach, które ze względu na nowy nabytek - maszynę do lodów - ostatnio u nas królują. Niestety jednak jak na razie żadnym nie udało mi się zrobić zdjęcia, mam jednak dla Was przepis na mini-pavlovą. Zamiast jednej, dużej bezy pieczemy kilkanaście malutkich. Ma to swoje zalety: nie trzeba
Słodkie inspiracjesamochodzie lub nawet czasem jako szybkie śniadanie w biegu. Zawsze dostępne są w naszej spiżarni. Są tak uniwersalne, że w każdym wydaniu czy to w koktajlu, czy takich domowych lodach z truskawkami i rabarbarem , deserach lub ciastach wypadają wyśmienicie. Dzięki nim uzyskujemy tą aksamitnie delikatną słodycz. W połączeniu z truskawkami są wręcz nieocenione . Obecnie pogoda nie rozpieszcza naszych
PaleoLifePyszne, wilgotne, zdrowe ciasto bezglutenowe! Idealnie z lekko schłodzonym jogurtem naturalnym lub domowymi lodami. Tak się składa że nie tylko idealne dania wychodzą ze "sprzątania lodówki", ale również ze sprzątania półki z ziarnami i bakaliami ;) Składniki: 1 szklanka zmielonych migdałów 0,5 szklanki mąki kokosowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 4 dojrzałe banany
coolinarnymasę i mamy gotowe lody. Z okazji premiery książki LODOVO zapraszam po przepisy na mrożone smakołyki i do udziału w konkursie! Postaw na zdrowe lody domowe, zimne desery i smoothie
Życie zaczyna się w kuchnikiedy są już zimne, ale takie napuszone. Z okazji premiery książki LODOVO zapraszam po przepisy na mrożone smakołyki i do udziału w konkursie! Postaw na zdrowe lody domowe, zimne desery i smoothie
Życie zaczyna się w kuchniMiksujemy aż mięta nie będzie widoczna. Z okazji premiery książki LODOVO zapraszam po przepisy na mrożone smakołyki i do udziału w konkursie! Postaw na zdrowe lody domowe, zimne desery i smoothie
Życie zaczyna się w kuchni