mycie naczyń jest bajecznie łatwe. Ostatnio zafascynowałam się marynatą do mięs na bazie cukru i syropu z agawy, która mocno się karmelizuje i skarmelizowane resztki marynaty potem należy usunąć z patelni grillowej, a z Ballarini jest to niezmiernie łatwe, żadnego szorowania, wystarczy tylko przetrzeć miękką stroną myjki z dodatkiem płynu do naczyń. Postanowiłam pokazać Wam patelnię w akcji z naleśnikami
Blondynka Gotujewersja żeberek, tym razem zapieczonych w tartych ziemniakach z dodatkiem kaszy gryczanej. Składniki: -ok. 1 kg żeberek -ok. 1,5 kg ziemniaków -10 dkg wędzonego boczku -10 dkg kaszy gryczanej -1 cebula -1 szklanka mleka -pieprz ziołowy -sól -olej Żeberka peklujemy na noc w marynacie, jak do mięs pieczonych. Po zamarynowaniu płuczemy, osuszamy i dzielimy na części. Kaszę
Maminek kulinarnyJest kwaskowata, dlatego niektórzy uważają że nadaje się jedynie do mięs. Całkowicie się z nimi nie zgadzam. W smaku przypomina trochę czerwone porzeczki, jest równie kwaśna, ale jednak z wyczuwalną słodyczą. Odpowiednio przygotowane owoce żurawiny nadają się idealnie do ciast i deserów. Dziś zaprezentuję Wam tartaletki z jej dodatkiem. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu!Przepis na 12 szt.Sk
Słodkie Przyjemnościwiecie do wielbicieli mięs specjalnie nie należę , ale za to do wielbicieli krewetek jak najbardziej! Z całą pewnością przepisy z ich wykorzystaniem będą się tu pojawiały coraz częściej. Dziś mam dla Was przepyszny makaron tagliatelle z krewetkami w sosie pomidorowym z dodatkiem aromatycznego czosnku , pora i świeżej papryki. Odpowiedni doprawiony sprawi , że z tak prostego dania stworzymy przysmak godny najlepszej
Ostra na Słodkoprzyprawa jest bardzo smaczna w połączeniu z wątróbką i dodatkiem cebuli z jabłkami jabłka z cebulą podsmażyć na oleju, dodac cukier, kucharka, majeranek wątróbki podać z cebulą z jabłkami do pieczywa na kolację.............SMACZNEGO!!! przyprawa shoarma Royal Brand - smak: pikantna - zapach: harmonijny,lekki zapach wędzenia - zastosowanie: do mięs i na grilla - popularna przyprawa w krajach arabskich i Izraelu - opakowanie
W Mojej Kuchni Lubiędawna używamy wina i piwa do marynowania mięs przed grillowaniem. Marynaty na bazie alkoholi zapewniają wyjątkowy smak i delikatność mięsa (pomagają kruszeć mięsu). Alkohol w marynatach ma dużą moc skruszania mięsa. Dzięki temu nie potrzebujemy marynować w nich mięsa długo, żeby uzyskać pełną moc marynaty. W wielu przypadkach wystarczy 30 minut aby uzyskać maksymalny smak i kruchość mięsa. Wykorzystując swój(...)ulubiony alkohol lub drinka w miejsce zwykłej marynaty lub jako dodatek do niej otrzymamy zupełnie nowy i zaskakujące smaczny posiłek. Alkohol bez względu na rodzaj ma doskonałą moc marynowania. Dobrze przenika do mięsa, skrusza je i dodaje smaku. Wybierając koktajle, drinki czy napoje alkoholowe które zawierają w sobie soki owocowe zdecydowanie skracamy czas marynowania mięsa. Jeśli zdecydujemy się wykorzystać takie
naRuszcieWiejska sałatka w duchu niemieckiej Kartoffelsalat. Odchudzona – nie ma w niej grama majonezu. Jest pysznie kwaśna i odświeżająca. Delikatnie pikantna. Po schłodzeniu idealna do grillowanych mięs
Karo in the Kitchenliści świeżego lubczykuświeżo zmielony czarny pieprzsólWłoskie dodatki:żółtka (1 żółto na jedną porcję)ok. 150 g tartego parmezanu2 pomidory2 ząbeki czosnku kilka gałązek tymiankukromki pełnoziarnistego pieczywa (ilość wg upodobania)Złote zasady przygotowywania rosołu:1. najlepszy rosół wychodzi z jak największej ilości rodzajów mięs z kością (z wołowiny, indyka i kury, kaczki
Bon Appetit Małgorzatysobą się idealnie łączą, bo do naszego małego eksperymentu pasują zarówno pieczone, lekko korzenne śliwki jak i mini kluski ziemniaczane z dziurką ( czyli z tradycyjnym, polskim akcentem) . Jako dodatek na piątkę z plusem swą rolę odgrywają marynowane grzybki oraz buraczki podane na ciepło.. Do marynaty również nie przez przypadek trafiły dość goryczkowe goździki oraz czarnuszka nadając w kombinacji nieco(...)macie więcej czasu,chęci oraz gości żądnych czegoś nowego na swoich talerzach! Nigdy nie bójcie się eksperymentować w kuchni, sos czekoladowo - winny jest wspaniałym komponentem również do innych gatunków mięs tj. wołowiny (polędwicy) czy drobiu (kaczki), nie przekonacie się jeśli nie spróbujecie (; Zapraszamy: Składniki: ok.0,5kg polędwiczki wieprzowej 200g śliwek pół łyżeczki przyprawy do piernika mini kluski śląskie
Symfonia Smakówsię na konsumowaniu różnych tłustych i nie mało kalorycznych mięs, zapijanych morzem piwa pszenicznego... Brzmi nieźle! Jak dla naszej męskiej populacji, ale również damska cześć, pomijając oczywiście tabelę kaloryczną , raczy się tym specjałem! Jakim jest tytułowa golonka. W Bawarii również duże powodzenie ma biała kiełbasa, boczek, wątróbka itp... Standardowymi dodatkami są tarty chrzan, musztarda i mało popularny ogórek kiszony
Zainspiruj się kuchniąCzas na kolejną odsłonę (kultowej już i chętnie czytanej) surówki z pora. Dziś zaproponuję w wersji z kukurydzą i papryką. Idealna do obiadu - do mięs czy
Ana Mari's worldCzas na kolejną odsłonę (kultowej już i chętnie czytanej) surówki z pora. Dziś zaproponuję w wersji z kukurydzą i papryką. Idealna do obiadu - do mięs czy
Ana Mari's worldPolenta – włoska potrawa ludowa sporządzana pierwotnie z mąki kasztanowej, obecnie na ogół z mąki kukurydzianej lub kaszki kukurydzianej, niekiedy z dodatkiem sera i różnych sosów, np. sosu pomidorowego. Rodzaj mamałygi. Popularnym sposobem podawania i przygotowywania polenty jest przełożenie gotowej mamałygi do niskiego naczynia. Po ostygnięciu kroi się ją na dowolne kawałki, a następnie grilluje z każdej strony(...)smażenia), na rumiano. Podajemy do mięs, ryb, owoców morza, jajek sadzonych, z sezonową surówką… i nie tylko. Kaszka kukurydziana to składnik tortilli, omletów, chlebów, placków, zup, wszelkiej maści zapiekanek czy słodkich wypieków. Z łatwością zastąpi też panierkę do kotleta. Ugotowana, jest produktem wyjściowym do przygotowania ciekawych i smacznych potraw. O jej smaku decydują użyte dodatki. Papryka, czosnek, cebula, szczypiorek
mojewypiekiinietylkomożna dowolnie pokombinować z ilością i proporcjami dodatków. Jak dla mnie obowiązkowe są grzyby marynowane, korniszony, jajka, szczypior i koper. Jeżeli lubicie, możecie dodać jeszcze kapary. Dla mnie tylko domowy sos tatarski ma prawo pojawić się na wielkanocnym stole. Doskonały do pasztetu, wędlin, śledzi i całej reszty ryb i mięs na zimno. Z podanego przepisu wychodzi ok. 2 szklanek. Dokładnie
Pełny talerzdelikatne mięso, które dość mocno przyjmuje aromat od dodatków z którymi się go przyrzadza. Nie można więc z nimi przesadzić, żeby nie stłumić go całkowicie i warto dobrać je tak, żeby podkreśliły smak królika. Bardzo dobrze sprawdzi się miód i czosnek. Zwłaszcza, że jestem zwolennikiem (a przynajmniej raz na jakiś czas) mięs, które podczas przygotowywania zyskały słodki posmak
Milion Smakówpomidorowy z dodatkiem papryki chilli, ze słodko-kwaśnym posmakiem. Doskonale komponuje się z żółtym serem, parówkami i kanapkami. Sos barbecue Najbardziej popularny sos na świecie, w Ameryce niezastąpiony towarzysz każdego steka. Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek
Di gotujeodcedzamy i bardzo drobno siekamy. Dodajemy do mięs. Wszystko razem mieszany dodając wycisniete zabki czosnku i 2 lyzeczki ostrej papryki. Całość przekladamy na rozgrzana patelnie i smażymy rizdrabniajac nasze mięso na małe kawałki. Mięso powinno być lekko chrupiace. Zawartość patelni przekladamy do naczynia gdzie znajduje sie kasza i razem mieszamy. Dodatki: Śmietana 12%, Słoninka na skwareczki :) Smacznego
ClauditteMissCookingziemniaczany pieczony w piekarniku, z dodatkiem kurczaka, warzyw i sosu czosnkowego. Składniki na placki: -80 dkg ziemniaków -cebula -ząbek czosnku -jajko -2-3 łyżki mąki pszennej -sól, pieprz ziołowy Składniki na kurczaka: -filet z piersi kurczaka -garść orzeszków ziemnych -cebula -kawałek pora -1/2 czerwonej papryki -przyprawa do mięs -olej Składniki sałatki warzywnej
Maminek kulinarnyBardzo fajna sałatka z wielu warzyw a na dodatek z mięsem w środku. Znakomicie prezentuje się na stole a przede wszystkim rewelacyjnie smakuje. Składniki: -podwójny filet z kurczaka -5-10 liści kapusty pekińskiej -jedna czerwona papryka -jedna cebula -5-6 ogórków konserwowych -puszka kukurydzy konserwowej -przyprawa kebab-gyros -przyprawa do mięs -olej Dodatkowo na sos: -naturalny gęsty jogurt
Maminek kulinarny