przepis przepełniony jest produktami, które po raz pierwszy miałam możliwość testować. Najbardziej interesowała mnie mąka kasztanowa, którą już od dawna chciałam wypróbować. Cieszę się, że dzięki współpracy ze sklepem Dobra Zielarnia mam taką możliwość :) Wcześniej poczytałam na temat mąki kasztanowej, przez co myślałam, że będzie miała ona bardzo intensywny orzechowo-korzenny smak, ciężki do zaakceptowania bez połączenia z inną(...)ryżowo-orzechowego (Dobra Zielarnia) 1 łyżeczka oleju kokosowego Dodatki: 1 łyżka mix'u orzechowego crunchy (Dobra Zielarnia) 1 łyżka pyłku kwiatowego (Dobra Zielarnia) 2 łyżki jagód/borówek Przygotowanie: Do miseczki przełóż wszystkie składniki (oprócz dodatków!) i dokładnie wymieszaj za pomocą łyżki. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Smaż placki na średnim ogniu
Zdrowie na języku :Pmaczać w sosie, mnie zdecydowanie bardziej smakują polane sosem. Jeszcze lepiej jak ułożymy dwa placki, jeden na drugim, sos z górnego placka przesiąka na dolny.😋 Może i z miodem czy masłem ( jak w oryginale) są dobre, jednak takie z lekko rozgrzewającym sosem są rewelacyjne
Dieta moja pasjaPyszny, delikatny placek o smaku wanilii. Jest to szybkie ciasto, a jak efektowne. Ciasto jest tak dobre, że nikt nie spostrzegł się, że było robione w mikrofali. Przełożone śmietaną i owocami borówki. W jednym małym kęsie można poczuć smak lata! Całość polana pysznym mlecznym karmelem z orzeszkami nerkowca, które chrupią w buzi. Składniki: Ciasto: olej Kujawski z pierwszego
Kuchnia PaulettesBardzo dobry sernik z pysznym ananasem, który zasmakuje całej rodzinie. Wystarczy niecałe 2 godziny i placek może być wasz. Zróbcie, a naprawdę nie pożałujecie. Dzisiejsza pogoda nie nastraja, żeby wyjść na zewnątrz i warto ten czas poświęcić w kuchni. TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 20 Do przygotowania ciasta użyłam Ananasów z puszki firmy Dole, które otrzymałam
Gotuję Testujęrabatkach, pod drzewami lub w kostce / płytkach gdzieniegdzie wyrośnie niechciana trawa. Wyrwijmy kępki tej trawy z korzeniami i posadźmy w miejscu „łysego” placka. Najpierw wybrane miejsce trzeba oczyścić ze wszystkich chwastów i reszty korzeni, później podsypać dobrej ziemi z worka, aby wyrównać poziom idealnie do poziomu trawnika za pomocą małych grabi. Kępki trawy o średnicy 2- 3 cm wyrwane
Posadzone i zjedzonepieprzem. Do masy dodajemy cukinie. Całość wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Najlepiej gdy blaszka będzie o wymiarach 20x20cm wtedy placek jest wyższy. Całość pieczemy przez 35 minut w temperaturze 200°C. Danie jest dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego
Przysmaki KarolkiOptymistycznie pomarańczowe, przyjemnie cynamonowe, lekkie i pyszne. Robiłam je już kolejny raz. Wreszcie przy dobrym dziennym świetle. Znalezione u Marty.Wrzucam je również do zakładki śniadaniówkowej. Gościły w pudełku śniadaniowym Córci jako szkolna przekąska.Dyniowe placki z maki ryżowej, z owocami2 szkl. pure z dyni3 łyżki oleju kokosowego1/2 szklanki mleka ryżowego2
Dzieje kuchennej Wiewiórydynię w pełni więc wykorzystuję ją do czego się da, dobra jest na słodko a także na ostro. Jedzcie dynię na zdrowie z dodatkiem imbiru rozgrzewa i wzmacnia odporność. Co zrobiłam z dyni znajdziecie tutaj [ klik ] Tu połączyłam dynię, płatki owsiane i mąkę gryczaną a placki są pyszne i puszyste, polecam. Placuszki z dyni i płatków owsianych. ROZWIŃ
Moje Małe Czarowaniepieczenia. Nie mogąc się zdecydować, postanowiłam przetestować dwie wersje. Jak już miałabym porównać to stwierdzam, że ciasto na drożdżach jest wg nas smaczniejsze, choć obie pizze są naprawdę dobre. Wybór jest ciężki, bo wszystko zależy czego oczekujemy. Ciasto drożdżowe jest dość charakterystyczne w smaku i za to własnie je cenię. Z kolei to na proszku do pieczenia jest(...)średnicy ciasto wyjdzie po prostu grubsze, jeżeli większą to cieńsze. Jeżeli boicie się, że nie macie dobrej patelni i ciasto może delikatnie przywrzeć posmarujcie je minimalną ilością oleju za pomocą pędzla. Ja smażyłam na suchej teflonowej patelni. Sposób smażenia: Patelnię rozgrzać, przełożyć placek i smażyć ok. 3 minuty. Po tym czasie odwrócić go na drugą stronę, delikatnie
Fabryka pomysłówchrupiące, środek delikatny. Takie cienkie ciasto na pizzę jest błyskawiczne do zrobienia i świetnie smakuje ze wszystkimi dodatkami jakie sobie wymarzycie! Ja użyłam dziś świeżych zielonych szparagów, oliwek, dobrej jakości włoskiej oliwy i sera mozzarella di bufala. Wy śmiało możecie spróbować z mięsem wędlin, pieczarkami czy tez ulubionymi warzywami. Koenicznie spróbujcie i dajcie znać jak smakowało! Ciekawe czy rozkocha(...)kulę, zawijamy w folię, stawiamy do lodówki na ok 30 minut. Po tym czasie posypujemy blat mąką , rozciągamy ciasto na cienki placek ( wcale nie musi być równy i okrągły ). Uformowany układamy na papierze do pieczenia, delikatnie smarujemy dobrej jakości oliwą. Układamy dodatki ( w moim przypadku pokrojone zielone szparagi, zielone oliwki i ser mozzarella oraz przyprawy do smaku ) i zapiekamy
Ostra na Słodkoczosnkowym i ketchupem - również smacznie), lub też same. Są świetne jako obiad lub jako przekąska czy drugie śniadanie. Teraz jest dobry sezon na takie cudeńka gdyż cukinii jest pod dostatkiem, a smaży się... tak jak każde inne placki :) Składniki: 4 cukinie 4 marchewki 2-3 jajka (w zależności od rozmiaru) 6 łyżek mąki 1-2 ząbki czosnku (w zależności
Jedzeniomaniazadanka do zadanka moje postanowienie odwleka się w czasie. Ale dzisiaj na pewno pójdę wcześniej spać :DPlacuszki, dobre zarówno na słodko z cynamonem, jak i na ostro z dodatkiem czosnku. Czyli można je jeść na śniadanie, obiad i kolację ^^~ Placki marchewkowe + serek naturalny i cynamon ~Składniki:2 spore marchewkijajkołyżka jogurtu/serka naturalnego2 łyżki mąkidowolne przyprawy+ serek naturalnyMarchewki obieramy
Kuchenny Skrawek NiebaJeszcze kilka lat temu budziło zdziwienie, gdy pytałam w warzywniaku o dynię. Dziś dynia już na dobre zagościła na polskich stołach i zaczyna robić coraz większą karierę. Najczęściej z dyni gotujemy zupy, ale coraz śmielej używamy jej jako składnika farszy, gulaszu, ciast, placków. Z dyni i serka jogurtowego przygotowałam przepyszne, puszyste placuszki. Dobrze smakują na ciepło i na zimno. Dodatkiem
Codziennik KuchennyWykonanie dobrego ciasta na naleśniki to łatwizna. Przy podstawowej opcji wystarczy odrobina mąki, mleko, jajko, szczypta soli i możemy zabrać się do ich smażenia. Kto z nas oprze się apetycznemu naleśnikowi? Nie ważne czy będzie on przyrządzony na słodko, z owocami, na słono... Mam rację? Niestety już podczas smażenia u wielu osób zaczynają pojawiać się niewielkie problemy(...)szpachelka i szpatułka) - gwarancja na 2 lata Moje zdanie: Czy mogę Wam polecić zaprezentowane urządzenie? Jeśli nie posiadacie dobrej patelni, cenicie sobie wygodę i macie dość nieudanych naleśników - to zdecydowanie jestem na tak ! Naleśnikarka szybko i równomiernie się nagrzewa, a placki na niej idealnie się smażą i nie przywierają do jej powierzchni. Dodatkowo dołączone akcesoria pomagają przy rozprowadzaniu ciasta
Di gotuje