posmarowane passatą i przyprawami. Ciepłe z lekko ciągnącym się serem. Weekendowe szaleństwo! Zawsze pierwsze znikają ze stołu:) W zależności ile potrzebujecie zwiększcie składniki. Składniki: 2 placki tortilli kilka plastrów żółtego sera kilka plastrów dobrej wędliny tarty parmezan kilka łyżek passaty / opcjonalnie ketchupu, koncentratu pomidorowego przyprawy: pieprz, cząber, bazylia, słodka papryka Przygotowanie: Placki posmaruj passatą, posyp przyprawami, nałóż
Zasmakuj KuchniMałe puszyste placuszki dobre na śniadanie aby dodać na starcie trochę energii naszemu ciału. Placuszki dobre również na podwieczorek czy deser. Ja podałam z dżemem z truskawek ale tutaj pełna dowolność. Uwielbiam takie małe i puchate placuszki, polecam. Puchate placki na kefirze. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTortilla przełożona rukolą i oscypkiem. Dobre jako przekąska czy kolacja. Proste do zrobienia. Polecam przygotować samemu placki, ale jeśli zależy nam na czasie – można użyć gotowych. Nie podaję dokładnych ilości, bo każdy robi w zależności od apetytu tortille (gotowe lub wykonane samodzielnie – przepis poniżej) kilka plastrów oscypka rukola serek śmietankowy z ziołami (typu almette) kilka plastrów wędzonej
BullioTortilla przełożona rukolą i oscypkiem. Dobre jako przekąska czy kolacja. Proste do zrobienia. Polecam przygotować samemu placki, ale jeśli zależy nam na czasie – można użyć gotowych. Nie podaję dokładnych ilości, bo każdy robi w zależności od apetytu tortille (gotowe lub wykonane samodzielnie – przepis poniżej) kilka plastrów oscypka rukola serek śmietankowy z ziołami (typu almette) kilka plastrów wędzonej
BullioTortilla przełożona rukolą i oscypkiem. Dobre jako przekąska czy kolacja. Proste do zrobienia. Polecam przygotować samemu placki, ale jeśli zależy nam na czasie – można użyć gotowych. Nie podaję dokładnych ilości, bo każdy robi w zależności od apetytu tortille (gotowe lub wykonane samodzielnie – przepis poniżej) kilka plastrów oscypka rukola serek śmietankowy z ziołami (typu almette) kilka plastrów wędzonej
Bulliociekawy przepis na placki ziemniaczane na drożdżach ("Przepisy czytelników nr3/2012) Kiedyś już smażyłam podobne , z innego przepisu, pamiętam, że były zaskakujące w smaku, bardzo dobre. Postanowiłam spróbować znów; trochę, troszeczkę zmieniłam przepis. Placki wyszły świetne niby jak tradycyjne ziemniaczane, ale jednak inne... Podałam z jogurtem greckim, cukrem pudrem i pokrojonymi truskawkami, pycha! Jedyną ich wadą jest
6nieboPlacki gryczane z truskawkami. Co prawda, hiszpańskie nie są tak dobre jak polskie, ale to nie zmienia faktu, że to nadal pyszne truskawki <3 ~Placki gryczane z truskawkami ~ Składniki: 60g mąki gryczanej 5g świeżo mielonego siemienia lnianego kilka truskawek ~70ml wody lub 150g jogurtu naturalnego* cynamon kurkuma 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej opcjonalnie słodzidło *z jogurtem będą bardziej
Kuchenny Skrawek NiebaPlacek jajeczno - ziemniaczany z serem(szybki, prosty smaczny sposób na dobre śniadanie lub kolację, a składniki potrzebne, na pewno masz w domu)Polecam taki placek dla miłośników placków ziemniaczanych i jajecznicy ;)Składniki:- 2 jajka- 1 duży ziemniak- pół cebuli - 4 plasterki sera żółtego-sól, pieprzSposób przygotowania:1.Obieramy ziemniaka, myjemy i tarkujemy na drobne paseczki. Cebule obieramy
Gotuj Z Muzykąpiekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzałka góra i dół) przez około 8 - 10 minut.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Marynowane, krojone, zielone papryczki jalapeno można dostać w dobrej cenie w Lidlu podczas tygodnia meksykańskiego.Placki można również przygotować na grillu. Przy użyciu papierowego ręcznika grill należy natłuścić olejem. Położyć placki na grillu i piec, aż nabiorą złocistego koloru
Gospodyni MiejskaWarzywa sezonowe to najlepszy pomysł na obiad. Chętnie korzystam z propozycji sklepów, które kuszą promocjami Gdy mam okazję kupić cukinię w dobrej cenie nie waham się ani chwili. Placki z cukinii znikają ze stołu w kilka chwil. Polecam. Składniki: 2 średnie cukinie 1 duży ziemniak 1/4 cebuli pokrojonej w drobną kostkę 2 ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę
MojaQchnia.plRobiąc zakupy wpadłam na cukinie , i pomyślałam a czemu by nie przygotować czegoś dobrego , i tym razem wypadło na placki fit , z cukinii oraz pieczarek , smak , bardzo fajny lekko ostry , ale nie za mocno , zapraszam serdecznie na wypróbowanie tego przepisu , na obiad jak znalazł . Składniki ( dla 2 osób ) 1 mała cukinia 5 średnich pieczarek 1 ząbek czosnku
Mój SmakMorszczuka argentyńskiego polecono nam, jako jedną z lepszych ryb, dostępnych na naszym rynku. Ryba jest bardzo dobra. My położyliśmy ją na warzywnym placku, który można wykorzystać do innych dań i dodaliśmy sos pomidorowy. Składniki: -filety z morszczuka ( argentyńskiego) lub innej ryby, o małej ilości glazury -przyprawa do ryb -groszek konserwowy -marchew ugotowana -cebula -250 ml ciepłego mleka(...)Przekładamy do jednej lub dwóch blaszek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 20-25 minut. W tym czasie na patelni z olejem smażymy rybę. Placki upiekły się. Wyjmujemy je z blaszek i dzielimy na dowolne porcje. Na porcje placków nakładamy rybę, polewamy sosem pomidorowym i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnyJesień pachnie jabłkami, więc proponuję kilka wariacji na temat jabłek ;) Dzisiaj usmażymy placki z jabłkami i serem twarogowym. Dobra propozycja na kolację z dodatkiem gorącego kakao i miłego towarzystwa :) Składniki: 3 jabłka ok 2 szklanek mąki 2 jajka łyżeczka cukru waniliowego mleko woda cukier (do smaku) sól łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka oleju ok 200g sera twarogowego
ChilliJemyChłodnik jest dobrym dodatkiem do młodych ziemniaków, frytek, placków ziemniaczanych i pyz. Składniki: -maślanka, zsiadłe mleko lub jogurt naturalny -rzodkiewka lub ogórek -szczypiorek -koperek -sól, pieprz Rzodkiewkę, szczypiorek i koperek drobno kroimy. Wszystko mieszamy w misce. Maślankę doprawiamy do smaku solą i pieprzem i przelewamy do miski z warzywami. Mieszamy i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnyDzień dobry!Naleśniki to bardzo prosta potrawa, którą każdy lubi :-). Prawda?Można je przygotowywać na wiele sposobów, na słodko, ostro, wytrawnie, z różnymi dodatkami.Na blogu znajdziecie
Pora coś zjeść