Placki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Są one bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Czas wykonania: 2 h 30 min Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: 500 g mąki pszennej 50 g drożdży 1 łyżka cukru 1 szklanka mleka (250 ml) 1 jajko(...)Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Gdy ostygnie dodać mak, starty ser żółty i całość wymieszać. Ciasto podzielić na 12 części. Każdą część rozwałkować, tworząc placek o średnicy 15 – 20 centymetrów. Tak uformowane placki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. A na nie wyłożyć farsz cebulowy i odstawić
KuchniaWeDwoje.plŚniadaniowe mini ruchanki. Takie, że... Łoo! ;) No dobra. Łapka w górę, kto domyślił się, że chodzi o pyszne śniadanie. ;) Placki, naleśniki i racuchy wszelakie uwielbiamy rodzinnie, niezmiennie i niezmiernie. Z racji klimatu i dalekich od tropikalnych temperatur, doskonale wpasowują się one w zimowe i zdrowe śniadanie. Możliwości są tu nieograniczone, jednak tym razem padło na odświeżoną kuchnię regionalną
Pełny talerzJest to bardzo dobry przepis na krucho - biszkoptowe ciasto, które można wykorzystać do wypieku szarlotki, albo np. na placek ze śliwkami. My akurat lubimy więcej ciasta w szarlotce niż jabłek (może to zasługa bardzo dobrego ciasta :)), ale to jest już kwestia gustu i należy indywidualnie dobrać proporcję ciasta i jabłek. :) Szarlotka PRZEPIS Temperatura pieczenia: 200oC Czas pieczenia
coolinarnastrefa.blogspot.comstosowany jest w dietach mających na celu zwiększenie masy mięśniowej czy dietach odchudzających. Niestety niektórzy nie przepadają za nim dlatego moja propozycja to placki z serka wiejskiego z wiórkami kokosowymi oraz ananasem. Jest to dobra propozycja na śniadanie na ciepło – może coś w stylu pancakes ale troszkę zdrowszych. Składniki na 2 porcje: serek wiejski (180g) czubata łyżka miodu małe(...)świeżego ananasa łyżka jogurtu greckiego Sposób przygotowania: Serek wiejski w miseczce wymieszaj z miodem, siemieniem lnianym, wiórkami kokosowymi, mąką oraz jajkiem. Rozgrzej patelnię z olejem i smaż na niej placki nakładając je łyżką. Powinno wyjść około 6 średniej wielkości placków. Całość podawaj polane jogurtem greckim oraz kawałkami świeżego ananasa
wysmienityśrednim ogniu dusic z 3-4 minuty co jakiś czas mieszając na koniec dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie, posiekany koperek - takie pieczarki są dobre jako dodatek do wielu dań: makarony, kasze, placki ziemniaczane itp.,........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCoś innego na śniadanie. Składniki 4 placki tortilli 1/2 cukinii 1 papryka 1 pętko dobrej wiejskiej kiełbasy sól, pieprz curry 4 jajka Sposób przygotowania Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć. … Czytaj dalej Tortille śniadaniowe
czarrna od kuchnipieczenia tworzymy placuszki: kładziemy łyżkę ciasta, nadziewamy łyżeczką twarogu i przykrywamy kolejną łyżką ciasta całość pieczemy ok 25 min w 175 stopniach gotowe placki ozdabiamy jogurtem naturalnym i malinami Polecam używanie dobrej jakości jogurtów, czyli tych w których składzie nie znajdziemy mleka sproszkowanego. Na rynku jest niewiele marek, produkujących takie jogurty, aczkolwiek możemy je spotkać- nawet w wielu sklepach
healthy dreamsbędziecie jeść jutro, zaplanujcie i poczyńcie niezbędne zakupy! :) Mam nadzieję, że takie jedzenie pomoże Wam wrócić do żywych. Zapraszam! Wszystkiego dobrego w nowym roku! Śniadanio-obiad (brunch): Placek ziemniaczany z jajkiem Amerykanskie placuszki z bekonem i syropem klonowym Shakshouka Jajko flamenco Jajko sadzone na porach z boczkiem Jajko w koszulce na bułeczce Jajecznica na indyjską nutę
Codzienne Gotowaniepróbuje zmieniać. Domowy makaron można zrobić na dwa sposoby: łatwy i trochę trudniejszy. Trudniejszy polega na robieniu wszystkiego ręcznie. Czyli wałkujemy ciasto na bardzo cienki placek i nożem wycinamy cieniutkie nitki makaronu. Sposób dobry, ale znamy lepszy. Otóż właśnie od paru miesięcy jesteśmy w posiadaniu maszynki do makaronu. Ta maszynka wałkuje ciasto, a następnie kroi je na równe cienkie
Marder&Marder ManufactureSłoneczko zagląda mi w oczy już od 6 rano, więc szkoda dnia,zwlekłam się z wyrka i nasmażyłam na śniadanie placków z cukinii i batatów. Boże jakie to dobre, sama nie wiem ile zjadłam, grzech było liczyć------ ŁAKOMSTWO :-) Składniki: 1 mała cukinia 1 słodki ziemniak średniej wielkości pół czerwonej papryki 1 marchewka garść posiekanej
pieprzny smaczekWitam serdecznie w Nowym Roku 2014. Dla wszystkich, którzy nie potrafią zrobić dobrego ciasta drożdżowego podaję przepis na który natrafiłam w internecie. Musiałam go nieco zmodyfikować, ponieważ pierwszy placek tak wyrósł, że wykipiał po prostu- ku mojemu wielkiemu zdziwieniu. I oto już potrafię zrobić dobre, pulchne ciasto drożdżowe. SKŁADNIKI(na dużą blachę): CIASTO: 0,75kg. mąki tortowej (albo
Kuchnia Beatycoś co Wam zostało z dni poprzednich... tak jak wtedy , kilka lat temu, zrobił to mój teść. On to zrobił z potrzeby..a wyszło bardzo dobre. Jadłam. Pochwaliłam i za to mu wtedy placka z jabłkami upiekłam. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnizrobić na kolację? Szybki przegląd szafek i pomysł jest :-). Usmażyłam pyszne placki z kukurydzy i cukinii. Połączenie słodkiej kukurydzy i nijakiej w smaku cukinii wyszło naprawdę dobre. Placuszki podałam z sosem czosnkowym. Były smaczne i szybko zniknęły z talerza, nawet okruszki nie zostały ;-). Wyglądem placki może nie powalają, ale smak wynagradza wszystko :-). Polecam! PLACUSZKI Z KUKURYDZĄ I CUKINIĄ
Zakątek rozkoszy kulinarnychzrobić dobrego na obiad kiedy w lodówce ma się jednego patata, pół cukinii, pięć pieczarek, kawałek sera i dwa jajka? I dodatkowo ulewę za oknem. No co? Nic innego jak wymyślić placki o tak wspaniałym i bogatym smaku. Polecam każdemu, kto omyłkowo tak jak ja kupił jednego patata na spróbowanie i nie wie jak wyczarować obiad dla dwóch osób
Mango Papajaplacku. I o to jest - pizza ale tym razem z nieco innej perspektywy - mojej i paru osób, którzy mówiąc kolokwialnie - żyją z pizzy. Pamiętam lat temu dobrych kilka jak byłem na wycieczce szkolnej, między innymi w Rzymie. Nauczeni życiem w Polsce, gdzie wszystkiego musi być dużo, konkretnie i syto weszliśmy do ogromnej pizzerii z zamiarem skonsumownia grubego placka(...)cienka. Zatem można wysunąć wniosek, że co pizzeria to inna pizza. Moja też jest inna na swój sposób i nie wiem czy moje ciasto i efekt końcowy jest dobry, bardzo dobry, przeciętny czy całkiem poza katagorią w stylu "lepiej zamilcz". Moje przemyślenia na temat ciasta do pizzy ujęte w 3 zasadach: 1. Zawsze przesiej mąkę - nie ważne
Right Behind The Kitchen