do pracy - 13340 przepisów (strona:566/890)

Sałatka z tuńczyka 490

domu ponad pięć lat i zawsze jest tak samo pyszna. Robię ją często, bo jemy ją nie tylko na kolację, ale głównie zabieramy w szczelnym pojemniczku na śniadanie do pracy. Mimo zawartości tuńczyka nie jest zbyt kosztowna, ponieważ zawiera również ryż i dodatki, które sprawiają, że jest jej dużo. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy

Passions hobbies life
Bułka z dżemem cytrynowym na śniadanie. Inaczej. 122

właściwości odkwaszające organizm. Zawierają wiele cennych witamin, a także antocyjany, flawonoidy, pektyny i garbniki. Zawarte w herbatce owoce: wspomagają naturalną odporność organizmu, oczyszczają organizm z toksyn, pozytywnie wpływają na pracę przewodu pokarmowego. Herbatka poziomkowa doskonale gasi pragnienie. W chłodne dni, podawana na ciepło, przynosi uczucie ukojenia, a podana na zimno odświeża i orzeźwia w letnie upały. Smaczną i aromatyczną herbatkę

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanki z pieczarkami i mozzarellą 276

Pyszne domowe zapiekanki z serem i pieczarkami. Innych nie jemy - w żadnych budkach, ani gotowych sklepowych - pełnych chemii ... Nie wymagają wiele pracy , a smakują ... - sami oceńcie :) SKŁADNIKI 4 bułki paluchy (lub bagietka) 1 duża cebula 500g pieczarek 150g tartej mozzarelli pęczek szczypiorku (lub zielona dymka) sałata lodowa keczup sól, pieprz słodka papryka czosnek granulowany łyżka masła PRZYGOTOWANIE Cebulę kroimy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pappardelle z mięsem, pieczarkami i chilli / Pappardelle with meat, mushrooms and chilli 354

takie chwile, kiedy gotowanie jest ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę, szczególnie po męczącym dniu w pracy. Niestety głodne towarzystwo domaga się czegoś konkretnego na ząb, więc trzeba zebrać resztki sił i zabrać się do dzieła. W takich sytuacjach zawsze ratują mnie potrawy z makaronem, nie ma chyba nic prostszego i szybszego:) Dziś proponuję pappardelle w stylu trochę azjatyckim

karmelowy
Orzeszki 155

Kiedyś kupiłam specjalną patelnię do pieczenia orzeszków . Była ona ciężka i nieporęczna. Aby ułatwić sobie pracę kupiłam opiekacz do orzeszków. Jest idealny. Ciasteczka szybko się pieką. Wystarczy, że zaświeci się zielone światełko i orzeszki gotowe. Teraz tylko przełożyć kremem. Uwielbiam te ciasteczka. Składniki: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 jajko 1/2 szklanki gęstej śmietany 1/2 łyżeczki sody sól do smaku

Salonik smaków
Pączki z marmoladą 187

długim i ciężkim tygodniu pracy, czas na odrobinę słodyczy. Już niedługo "Tłusty Czwartek" więc chciał bym zaprezentować Wam prosty i smaczny przepis na tradycyjne pączki z marmoladą (przepis zaczerpnięty z książki "KUCHNIA POLSKA" z 1960r.)  Składniki: 1 kg mąki tortowej 10 dag drożdży 10-15 dag cukru ok. 1/2 l mleka 7 żółtek 1 jajko sól 10 dag masła

Konrad Gotuje
Nalewka z aronii 192

tylko:) Pierwszy raz piłam ją na imprezie u chłopaka mojej siostry, tak nam posmakowała (mnie i mojemu narzeczonemu), że postanowiliśmy zrobić ją sami. A oto efekty naszej wspólnej pracy.  Polecam bardzo;) Składniki: 0.75 kg aronii około 15 liści z wiśni 1 kg cukru 1 litr wody 1 litr spirytusu łyżeczka kwasku cytrynowego Wykonanie: Owoce umieścić w garnku do soków

Krakowskie smaki Ani
Cukier waniliowy- domowy 94

Prawdziwy cukier waniliowy. Niewielkim nakładem pracy możemy go sami wyczarować w swoim domowym zaciszu. Niezastąpiony w domowych wypiekach, słodkościach ale i nie tylko. Serdecznie polecam bo naprawdę warto;) Składniki:  300 gram drobnego białego cukru do wypieków 2 laski wanilii Wykonanie: Cukier umieścić w słoiczku. Wanilię przeciąć na pół i wydobyć ziarenka, dodać do cukru. Laski wanilii przeciąć na mniejsze

Krakowskie smaki Ani
Jabłka w cieście 176

Przepis od mojej mamy która przyniosła go od siebie z pracy. Jak dla mnie fajna propozycja na drugie danie  a także jako słodka przekąska na dodatek z owocem. Serdecznie polecam, bo naprawdę warto;) Składniki: 8 średniej wielkości jabłek 0.25 dag mąki pszennej 2 opakowania cukru waniliowego bądź 2,5 łyżki własnego cukru przepis tutaj   4 łyżeczki cukru kryształu

Krakowskie smaki Ani
Bigos z cukinii 106

Cukiniowe szaleństwo trwa:) Dziś na obiad serwuje bigos z cukinii. Osobiście chyba nawet wolę ten od klasycznego bigosu z kapusty. Spróbujcie bo warto a i pracy przy nim nie wiele:) Składniki: 6 małych cukinii 1 kg kiełbasy suszonej 0.7 kg wędzonego boczku 4 duże cebule  300 g przecieru pomidorowego Wykonanie: Kiełbasę,boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć

Krakowskie smaki Ani
Rogaliki wodne z różą 117

ciasto. Następnie uformować je w kulę i dokładnie owinąć folią spożywczą. Do naczynia nalać zimnej wody i włożyć do niego owinięte ciasto, kiedy wypłynie będzie gotowe do robienia dalszej pracy. Ciasto należy odwinąć, delikatnie podsypać mąką i przerobić, kolejno rozwałkować. Ja wałkuję ciasto na kształt okręgu i dziele sobie je na trójkąciki, następnie na każdego nakładam porcję nadzienia i zwijam

Krakowskie smaki Ani
Ryżowe muffiny ze szpinakiem 320

Ryż, ementaler, szpinak, wędlina i ser bałkański tworzą przepyszną i niezwykle spójną całość. Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Na pewno sprawdzą się jako drugie śniadanie w pracy czy tez w szkole. Serdecznie polecam;) Składniki: 2 cebule 4 łyżki masła 250 gram mrożonego szpinaku  160 ml śmietany 18% sól do smaku  biały pieprz do smaku

Krakowskie smaki Ani
Bigos 127

ubiegłą sobotę u mnie w domu odbywało się coroczne kiszenie kapusty (przepis niebawem na blogu). Po skończonej pracy nabraliśmy ochotę na pyszny domowy bigos, a że wszystkie potrzebne produkty miałam w domu to długo nie zastanawiałam się nad jego przygotowaniem. Dodatek suszonych grzybów czyni go bardziej szlachetnym i niezwykle podkręca jego smak. Bigos jest pyszny, nie za tłusty i bardzo

Krakowskie smaki Ani
Domowy marcepan 110

mojego przepisu, a w zasadzie przepisu który pochodzi z zeszytu kuzyna cukiernika. Najbardziej żmudnym etapem przygotowania domowego marcepanu jest obieranie migdałów ale uważam, że warto poświęcić trochę czasu i pracy na przygotowanie tego smakołyku.  Serdecznie polecam;)  Składniki: 400 gramów migdałów 200 gramów cukru pudru  30 gramów wody przegotowanej wystudzonej łyżeczka aromatu migdałowego Wykonanie: Migdały zalać wrzątkiem, pozostawić

Krakowskie smaki Ani
Murzynek 283

Dodajemy jajko, mleko, olej i miksujemy na najwyższych obrotach by składniki się połączyły. Dodajemy dżem i krótko miksujemy.  Bakalie siekamy nie za drobno (ja chciałam sobie przyspieszyć pracę i wrzuciłam je do malaksera, jednak były za drobno posiekane). Wylewamy na wysmarowaną i wysypaną bułką/kaszą manną blaszkę ( u mnie kwadratowa, może być keksówka). Pieczemy ok. 60 minut

NA MOIM TALERZU

Proponowane wyszukiwania