do pracy - 13340 przepisów (strona:563/890)

Roladki schabowe 162

Jeśli jeszcze nie macie pomysłu na dzisiejszy obiad to już pędzimy z pomocą i pomysłem. Zachęcamy do przygotowania tych oto roladek zamiast zwykłych kotletów schabowych. Małym nakładem pracy oraz niewielkim kosztem można odmienić typowy obiad i stworzyć danie inne niż zwykle. Polecamy! Roladki schabowe  SKŁADNIKI: 3 plastry schabu 100 g sera żółtego 1 czerwona cebula olej do smażenia kilka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rok bloga i niespodzianka 132

się bardzo cieszymy i zapraszamy nowe osoby. Przy tej okazji bardzo Wam dziękujemy, że Nas odwiedzacie, komentujecie i korzystacie z Naszych przepisów. To z pewnością zachęca Nas do dalszej pracy. Apropos Fb dosłownie kilka dni temu przekroczona została 2 setka lubisiów i postanowiłyśmy, że właśnie ta 200 osoba dostanie od Nas zestaw przypraw. Nie wiem czy pamiętacie, ale jakiś czas

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babeczki cytrynowe z makiem 172

stojący mikser - wystarczy wtedy powrzucać wszystkie składniki w odpowiedniej kolejności do misy miksera. Świetnie nadadzą się nie tylko na podwieczorek, ale także do złapania na drogę do szkoły lub pracy - chrupiąca skórka sprawi, że nie rozpadną się w torbie czy pudełku, a puszysty środek po prostu rozpływa się w ustach :) Składniki: 150 g masła 100 g cukru 2 łyżeczki cukru

Ciastkozercy
Pizza z miłością 183

Następnie smarujemy sosem, posypujemy parówkami i pieczarkami. Wierzch obsypujemy żółtym serem i oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na około 220 stopni na 15 minut. Smacznego. I mały kucharz przy pracy

Kolizje Smaków
Napoleonka - klasyczna, najlepsza 329

się łamać, ale nie ma się co przejmować bo budyń wszystko sklei;) Ciasto wydaje się bardzo pracochłonne ale najdłużej schodzi się z upieczeniem 4 blatów. Ja aby usprawnić sobie pracę najpierw wylepiam na papier do pieczenia wszystkie 4 części ciasta i odkładam je na bok a później tylko kolejno wkładam je w blachę i piekę (a w międzyczasie można zająć

Kto ugości moich gości?
Winogrono - smaczne i zdrowe. 79

udział w przekształcaniu glukozy w energię.  Ze względu na bogactwo bioflawonoidów neutralizujących wolne rodniki chronią organizm przed rakiem i chorobami serca.  Sok z winogron oczyszcza krew, wspomaga pracę serca, ułatwia wypróżnianie. Regularne picie tego soku zapobiega arteriosklerozie jak również zawałom serca

Przepisy i porady kulinarne
Borówki - niezwykle cenne dla oczu. 99

zimie pijmy dużo soku z tych cennych i smacznych leśnych owoców. Można je też mrozić, w niskiej temperaturze zachowują większość swoich wartości i witamin. Zawarte w nich garbniki normują pracę układu pokarmowego, zapobiegają zaparciom i powstrzymują biegunki. Neutralizują także toksyny pokarmowe i blokują wchłanianie ich przez błony śluzowe. Są niezwykle cenne dla naszych oczu, poprawiają wzrok krótkowidzom, zapobiegają kurzej ślepocie

Przepisy i porady kulinarne
Czereśnie - są niskokaloryczne i zawierają dużo jodu. 148

tego są smaczne i słodkie. Choć bardzo sycą, są niskokaloryczne. Owoce te powinny jadać osoby z niedoczynnością tarczycy. Zawierają one bowiem dużo jodu, od którego zależy jej prawidłowa praca. Pomagają w usuwaniu z organizmu nadmiaru soli, dzięki czemu korzystnie wpływają na układ krążenia oraz na nerki. Dzięki właściwością przeciwzapalnym wspomagają leczenie artretyzmu. Codzienne jedzenie czereśni w sezonie może zmniejszyć dolegliwości

Przepisy i porady kulinarne
Ananas - jest bardzo zdrowy i pomaga w walce z nowotworami. 89

dolegliwościach. Ananasy zawierają witaminę A, C i B, potas, magnez, wapń, fosfor, żelazo i sód. Jest w nich także mangan - biopierwiastek, który wpływa na przemianę tłuszczów i cholesterolu, reguluje pracę układu nerwowego, zapobiega osteoporozie. Ananasy są też bogate w bromelainę - enzym, który podnosi odporność organizmu, łagodzi stany zapalne i opuchliznę, zmniejsza ból. Może wspomagać leczenia dny moczanowej, gdyż usuwa

Przepisy i porady kulinarne
Suszone śliwki - są cenniejsze od świeżych owoców ! 122

gramach ). Ze względu na dużą zawartość żelaza i fosforu są zalecane wegetarianom. Są także doskonałym źródłem potasu, regulującego ciśnienie i zapobiegającego obrzękom. Jedzenie 4 suszonych śliwek dziennie reguluje pracę przewodu pokarmowego i zapobiega zaparciom. najlepiej jest moczyć je przez noc w przegotowanej wodzie i rano zjadać wraz z płynem

Przepisy i porady kulinarne
Jak wygodnie malować smarówką nasze ciasta,ciasteczka i drożdżówki. 87

całe jajko i 1 żółtko ). Natomiast gdy chcemy osiągnąć matowy kolor po upieczeniu naszych ciast dodajemy 2 łyżki letniej wody na 1 całe jajko.  Pędzel po skończonej pracy dokładnie myjemy w gorącej wodzie z płynem do mycia naczyń i dokładnie suszymy ! Prawda że proste ? Stosując się do tych wskazówek nasze ciasta będą pięknie wyglądać

Przepisy i porady kulinarne
Rabarbar - wzmacnia skórę i włosy oraz łagodzi stres. 125

kwasy cytrynowy i jabłkowy mogą łagodzić objawy trądziku, wzmacniają skórę i włosy. Witamina C i kwas foliowy korzystnie działają na odporność, a witaminy z grupy B wspomagają pracę układu nerwowego, a tym samym działają uspokajająco i pomagają łagodzić objawy stresu. Młody rabarbar możemy jeść na surowo, jednak lepiej go piec, gotować lub dusić. Doskonale nadaje się do komputu. Najsmaczniejsze

Przepisy i porady kulinarne
Szparagi - to skarbnica składników odżywczych. 111

afrodyzjaki. Zawierają także kwas foliowy, który jest niezbędny dla kobiet planujących ciążę, ponieważ odpowiada on za prawidłowy rozwój płodu. Pierwiastek ten spowalnia także procesy starzenia,regeneruje komórki i wspomaga pracę układu krążenia. Szparagi działają również moczopędnie, co oczyszcza nasz organizm i zmniejsza obrzęki. Łagodzą też objawy napięcia przedmiesiączkowego.  Warto je dodać do swojego jadłospisu na wiosnę

Przepisy i porady kulinarne
Zbawienny wpływ ogrodu na nasze samopoczucie i zdrowie. 200

Warto mieć kawałek ogrodu lub małą działkę. Pięć minut dziennie spędzonych na pieleniu grządek poprawia nam nastrój, wzmacnia pewność siebie, odstresowuje np. po pracy, dodaje nadziei. A to wszystko dzięki kontaktowi z roślinami stymulujemy biochemiczne procesy zachodzące w naszym mózgu. Odpowiadają one za nasze dobre samopoczucie, ponieważ zaspokajają pierwotną tęsknotę człowieka za naturą

Przepisy i porady kulinarne

Proponowane wyszukiwania