Koniecznie wypróbuj ten wegański "smalec"! Do zrobienia tej pasty namówiła mnie Aga - koleżanka wegetarianka. Inspirowała się przepisem z bloga Jadłonomia - na smalec fasolowy z kaszą gryczaną - przyniosła go do pracy, a ja przepadłam! Rozsmakowałam się w nim tak, że postanowiłam zrobić własną wersję - zamiast fasoli użyłam jednak jaglanki, ilość przypraw także dostosowałam do swoich kubków smakowych (lubię np. dużo majeranki
Moje Qulinariasosny Sweetcakes Zapachy kuchni Dorota smakuje Notes kulinarny figa I love bake Cupcake factory Anyżkowo Kocie smaki Poproszę dokładkę Pytania, które dla Was wymyśliłam: 1. Jaka jest twoja wymarzona praca? 2. Największy życiowy sukces? 3. Jak długo prowadzisz bloga? 4. Prowadzisz bloga ponieważ …? 5. W jaki sposób najchętniej relaksujesz się/odpoczywasz? 6. Dzień bez … to dzień stracony
Made By Mom And SonLodowato zimne, wprost czekały na przerobienie ich na bezę. Dzięki modłom wznoszonym do sprzętu kuchennego udało mi się reanimować uszkodzony nie tak dawno temu mikser i wzięłam się do pracy. Stwierdziłam, że jak nie wyjdzie to trudno, najwyżej następnym razem spróbuję. O dziwo beza wyszła piękna i niezbyt słodka. A smakowo? Rewelacja, z koleżanką zjadłyśmy ją w okamgnieniu. Potrzebne
W poszukiwaniu inspiracjitruskawki, wymieszać dobrze. Gdy jeszcze brakuje płynu w słoiku, uzupełnić prawie cały mlekiem, jeszcze raz dokładnie wymieszać. Odstawić na noc do lodówki. Rano wyciągamy słoiczek i zabieramy do pracy ;) lub zjadamy w domu (oczywiście nie takie bardzo zimne, lepiej poczekać aż się ociepli). Smacznego
Co na wege obiad?bobytka '). Cudowne, w optymistycznym kolorze, pachnące latem. Wprost nie można się im oprzeć! Najlepiej smakują podsmażone na bazyliowym maśle lub z dodatkiem parmezanu albo innego dobrego sera. Wbrew pozorom pracy przy nich nie ma wiele, no może, nie licząc samego żmudnego procesu łuskania bobu. Żeby ten czas sobie umilić polecam włączyć jakiś serial, usiąść przed telewizorem i wyłuskać, najlepiej
Food Squarezaspać, bo budzik jest po to by go wyłączyć i zamknąć oczy na "minutkę".. ale zdarza się :P Weekend, udany, rodzinnie było, dużo rozmów, dużo śmiechu, teraz czas do pracy.. ale jeszcze tylko tydzień :D Miłego dnia
More food, love and dreamsnaszego Koła polegał na upieczeniu jak zwykle smakowitych, wspaniałych ciast, których sprzedaż przyczyniła się do zasilenia zebranej kwoty na rzecz rodziny poszkodowanej. Cieszymy się, że w ten sposób, naszą pracą wspomogłyśmy ludzi będących w potrzebie, jednocześnie dając wyraz jak zwykle chęci świadczenia naszego trudu na rzecz naszej lokalnej społeczności
kgwjanczewosera. Na koniec posypujemy czarnuszką i zwijamy w rulon jak sushi. Kroimy w ok 2-3 cm kawałki. Świetnie sprawdza się jako przystawka na imprezie lub jako lunch w pracy. Smacznego
DefinicjaSmakuczarnej i czerwonej porzeczki regulują cholesterol a antyoksydanty pozbywają się wolnych rodników. Dzięki owocom przyśpieszamy metabolizm i obniżamy poziom cukru we krwi. Poprawiamy pracę jelita i oczyszczamy je z toksycznych substancji. W 100 g czarnej porzeczki = 260% dziennego zapotrzebowania na witaminę C !!! Składniki (750 ml): 1 szklanka czerwonej porzeczki
Pora na pora i pomidoraochotę na pyszny deser możecie przygotować tiramisu z sezonowymi owocami - postawiliśmy na maliny :) Na blogu pojawił się już przepis na tiramisu według Ewy Wachowicz . Dzisiejszej receptury nauczyłam się podczas pracy w jednej z krakowskich restauracji. Uważam, że jest mistrzowski i wart podzielenia się nim z Wami :) SKŁADNIKI: Na deser dla 5 - 6 osób. 3 jajka 3 łyżki cukru
W kuchni Katieryżowe z morelą*; miodem i borówkami *z mąki ryżowej, z ubitym białkiem Wiecie, że dzisiaj mijają 3lata? 3 lata od kiedy tu jestem. Ostatnio będąc w pracy (wczoraj xd) coś mi po głowie chodziło, coś mąciło, bo koniec lipca bo coś było, wracam do domu, w całym tym zamieszaniu jeszcze nawet mi się udało sprawdzić
More food, love and dreamsmnóstwa przepisów z wykorzystaniem dyni i większość wydawała się całkiem smaczna. Postanowiłam jednak upiec ciasto, a fakt, że ten przepis nie bazował na musie(a tym samym wymaga mniej pracy), dodatkowo mnie zachęcił :) I teraz mogę przyznać, że dynia nie taka straszna - bez wiedzy o tym, że to ciasto dyniowe, można uznać je za piernikowe! :) Ciasto upiekłam w małej keksówce
FitKotwpis już dawno powinien sie tutaj pojawić, ale tak wyszło, że na bloga nie mam ostatnio zbyt wiele czasu. Zbliżający sie koniec semestru, "wisząca" nade mną praca licencjacka, którą w końcu powinnam doprowadzić do końca... Egzamin wstępny. Zostało niewiele czasu i wiem, że mam masę roboty, a z drugiej strony dopada mnie myśl, że i tak się to wszystko
FitKotodważyłam się to zrobić i nawet przeżyłam eksperyment, nie ugotowałam się w kuchni :D Ciasteczka z dzisiejszego przepisu są proste do wykonania, bez użycia masła, co również usprawnia pracę. Bardzo aromatyczne, u mnie tym razem w orkiszowej wersji z ksylitolem. Tymianek z oryginalnego przepisu musiałam pominąć z braku tej przyprawy(miałam jedynie zioła prowansalskie ;)). Cytrynowe ciasteczka na oliwie
FitKotprzegapiłam drugie urodziny Atlasa, na blogu ostatnio też mnie było mało ... powód: powrót do pracy, naprzemienne choroby dzieci i zdecydowanie za krótka doba ;) Ale obiecuję poprawę i ...zapraszam do zabawy :) Do wygrania książka „Kuchnia filmowa”, która przeniesie Cię w świat potraw z Twoich ulubionych filmów. Autorka napisała tę książkę na podstawie swojego bloga „ From movie to the kitchen ”. Zasady zabawy
Atlas Smaków