Lekka sałatka z pożywną komosą ryżową. Danie bezglutenowe i wegańskie. Można podawać je na ciepło i zimno. Myślę, że świetnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Składniki: 1/2 szklanki komosy ryżowej (użyłam trójkolorowej) 1 mała papryka czerwona 1 mała papryka żółta 1 mała papryka zielona 1 mała cukinia 2 ząbki czosnku szczypiorek natka pietruszki 1 łyżka oleju kokosowego sól, pieprz
Moja Galeria Smakuzmiksować z bazylia i mlekiem. Na dno pucharka wyłożyć maliny, następnie wylać mieszankę lodową. Przyozdobić malinami i bazylią. Smacznego! * niech Was nie zmyli mięta użyta do dekoracji, wypadek przy pracy ;) w środku jest bazylia ;) Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla
Moja Galeria Smakuminut. Znowu marynowana, soczysta wołowina z pieczarkami i szparagami w przepysznym, słodkawym sosie teriyaki. Wystarczy dzień wcześniej, najlepiej wieczorem, umieścić mięso w marynacie a następnego dnia po przyjściu z pracy można przystępować do dzieła. Zamiast szparagów można z powodzeniem użyć fasolki szparagowej. Warto też zadbać o atrakcyjne podanie potrawy, wiadomo, na początku je się oczami:) Ten zestaw do sushi upolowałam
karmelowyKoniecznie wypróbuj ten wegański "smalec"! Do zrobienia tej pasty namówiła mnie Aga - koleżanka wegetarianka. Inspirowała się przepisem z bloga Jadłonomia - na smalec fasolowy z kaszą gryczaną - przyniosła go do pracy, a ja przepadłam! Rozsmakowałam się w nim tak, że postanowiłam zrobić własną wersję - zamiast fasoli użyłam jednak jaglanki, ilość przypraw także dostosowałam do swoich kubków smakowych (lubię np. dużo majeranki
Moje Qulinariasosny Sweetcakes Zapachy kuchni Dorota smakuje Notes kulinarny figa I love bake Cupcake factory Anyżkowo Kocie smaki Poproszę dokładkę Pytania, które dla Was wymyśliłam: 1. Jaka jest twoja wymarzona praca? 2. Największy życiowy sukces? 3. Jak długo prowadzisz bloga? 4. Prowadzisz bloga ponieważ …? 5. W jaki sposób najchętniej relaksujesz się/odpoczywasz? 6. Dzień bez … to dzień stracony
Made By Mom And SonLodowato zimne, wprost czekały na przerobienie ich na bezę. Dzięki modłom wznoszonym do sprzętu kuchennego udało mi się reanimować uszkodzony nie tak dawno temu mikser i wzięłam się do pracy. Stwierdziłam, że jak nie wyjdzie to trudno, najwyżej następnym razem spróbuję. O dziwo beza wyszła piękna i niezbyt słodka. A smakowo? Rewelacja, z koleżanką zjadłyśmy ją w okamgnieniu. Potrzebne
W poszukiwaniu inspiracjiciepłe miejsce na około 30-60 minut. 2. Po tym czasie do zaczynu dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić rękami do uzyskania jednolitego, elastycznego ciasta (można ułatwić sobie pracę, używając do tego miksera z końcówkami do ciasta drożdżowego). Ciasto przełożyć do oprószonej mąką miski i przykryć folią spożywczą. Odstawić na 60-90 minut do wyrośnięcia. Keksówkę o wymiarach 24x26
Nastoletnie Wypiekanietruskawki, wymieszać dobrze. Gdy jeszcze brakuje płynu w słoiku, uzupełnić prawie cały mlekiem, jeszcze raz dokładnie wymieszać. Odstawić na noc do lodówki. Rano wyciągamy słoiczek i zabieramy do pracy ;) lub zjadamy w domu (oczywiście nie takie bardzo zimne, lepiej poczekać aż się ociepli). Smacznego
Co na wege obiad?bobytka '). Cudowne, w optymistycznym kolorze, pachnące latem. Wprost nie można się im oprzeć! Najlepiej smakują podsmażone na bazyliowym maśle lub z dodatkiem parmezanu albo innego dobrego sera. Wbrew pozorom pracy przy nich nie ma wiele, no może, nie licząc samego żmudnego procesu łuskania bobu. Żeby ten czas sobie umilić polecam włączyć jakiś serial, usiąść przed telewizorem i wyłuskać, najlepiej
Food Squarezaspać, bo budzik jest po to by go wyłączyć i zamknąć oczy na "minutkę".. ale zdarza się :P Weekend, udany, rodzinnie było, dużo rozmów, dużo śmiechu, teraz czas do pracy.. ale jeszcze tylko tydzień :D Miłego dnia
More food, love and dreamsnaszego Koła polegał na upieczeniu jak zwykle smakowitych, wspaniałych ciast, których sprzedaż przyczyniła się do zasilenia zebranej kwoty na rzecz rodziny poszkodowanej. Cieszymy się, że w ten sposób, naszą pracą wspomogłyśmy ludzi będących w potrzebie, jednocześnie dając wyraz jak zwykle chęci świadczenia naszego trudu na rzecz naszej lokalnej społeczności
kgwjanczewosera. Na koniec posypujemy czarnuszką i zwijamy w rulon jak sushi. Kroimy w ok 2-3 cm kawałki. Świetnie sprawdza się jako przystawka na imprezie lub jako lunch w pracy. Smacznego
DefinicjaSmakuczarnej i czerwonej porzeczki regulują cholesterol a antyoksydanty pozbywają się wolnych rodników. Dzięki owocom przyśpieszamy metabolizm i obniżamy poziom cukru we krwi. Poprawiamy pracę jelita i oczyszczamy je z toksycznych substancji. W 100 g czarnej porzeczki = 260% dziennego zapotrzebowania na witaminę C !!! Składniki (750 ml): 1 szklanka czerwonej porzeczki
Pora na pora i pomidoraochotę na pyszny deser możecie przygotować tiramisu z sezonowymi owocami - postawiliśmy na maliny :) Na blogu pojawił się już przepis na tiramisu według Ewy Wachowicz . Dzisiejszej receptury nauczyłam się podczas pracy w jednej z krakowskich restauracji. Uważam, że jest mistrzowski i wart podzielenia się nim z Wami :) SKŁADNIKI: Na deser dla 5 - 6 osób. 3 jajka 3 łyżki cukru
W kuchni Katieryżowe z morelą*; miodem i borówkami *z mąki ryżowej, z ubitym białkiem Wiecie, że dzisiaj mijają 3lata? 3 lata od kiedy tu jestem. Ostatnio będąc w pracy (wczoraj xd) coś mi po głowie chodziło, coś mąciło, bo koniec lipca bo coś było, wracam do domu, w całym tym zamieszaniu jeszcze nawet mi się udało sprawdzić
More food, love and dreams