Wspaniały, esencjonalny gulasz wołowy z marchewką i ziemniakami. Przygotowany przy stosunkowo małym nakładzie pracy. Pokrojone w grubą kostkę mięso doprawiłam samodzielnie przygotowaną mieszanką przypraw, podsmażyłam na rumiano (uważając, aby temperatura na patelni się nie zmniejszyła), a następnie długo i pomalutku gotowałam do miękkości mięsa i warzyw. Kawałki wołowiny, zanurzone w aromatycznym, ciemnym sosie, wyszły miękkie, soczyste i wprost
cool and mintyjednej patelni. Błyskawiczne w przygotowaniu, zdrowe i lekkie. Gotowe dosłownie w 30 minut, bez zbędnego bałaganu w kuchni. Będzie świetnym pomysłem na szybki i bardzo smaczny obiad po pracy. Pastę curry możecie zastąpić łyżeczką przyprawy curry w proszku wymieszaną z łyżką oliwy, łyżeczką kurkumy, startego imbiru i czosnku oraz drobno posiekaną papryczką chili. SKŁADNIKI / 2 porcje 400 g filetu
cool and mintywprost rozpływa się w ustach. Smakuje idealnie z kremowym, aromatycznym sosem. Całość można przygotować wcześniej i odgrzać w dniu podania. Będzie idealne na obiadokolację po pracy lub na bardziej uroczysty obiad w gronie rodziny lub znajomych. Jako dodatek sprawdzi się kasza gryczana, jęczmienna, czy pęczak. Świetne będą też ziemniaczki lub po prostu pieczywo. Jeśli mimo oprószenia
cool and mintyKasza jaglana smażona ze szparagami, cukinią i łososiem to zdrowe i kolorowe danie, które z powodzeniem można zabrać na lunch do pracy lub podać jako kolację czy obiad. Doprawiłam je sosem sojowym, papryczką chili i listkami kolendry. Przed samym podaniem skropiłam sokiem z limonki. Dzięki dodatkowi ryby danie jest pełnowartościowe i sycące, ale jednocześnie lekkie. Nie traci
cool and mintypodziel sobie na 2 lub 3 mniejsze części aby łatwiej Ci się pracowało. Wałkujemy ciasto na cienki blat, pamiętaj podsyp sobie mąką blat i obsyp wałek, to ułatwi Ci pracę. Wycinaj kółeczka np. kubkiem lub szklanką, bądź obręczą kulinarną. Na każdy mały krążek nałóż 1,5 łyżeczki nadzienia z jagód. Krawędź krążka delikatnie zwilż wodą ( ja po prostu z boku
SMYKWKUCHNIsekret ciasta polega na tym aby go zamieszać drewnianą łyżką tylko do połączenia składników, nie mieszajcie więcej bo będzie zakalec, sprawdziłam. Ciasto smakuje trochę jak drożdżowiec więc małym nakładem pracy mamy pyszny deser. Zabieramy się do pieczenia? Kopystka z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepączki w wersji mini. Delikatne, miękkie, idealne dla najmłodszych, choć zyskały też swoje grono fanów wśród dorosłych. Ich mini rozmiary sprawiają, że świetnie sprawdzają się na wynos, do pracy, czy szkoły. Zdecydowanie lepsza wersja, tradycyjnych pączków. Składniki na pączki: 270 g mąki 200 g białego sera 3 łyżki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki
NiePieprz.plSzybka w wykonaniu sałatka z tuńczykiem, którą z powodzeniem możecie sobie przygotować i zabrać w pudełku do pracy. Zdrowa, lekka i pyszna... to tylko kilka zalet takich tuńczykowych sałatek :) Składniki: * puszka tuńczyka w sosie własnym * 3 łyżki kukurydzy konserwowej * 3 łyżki groszku konserwowego * 4 jajka ugotowane na twardo * 2 większe ogórki konserwowe * 1 łyżka jogurtu naturalnego * sól, pieprz Wykonanie
Zrób to smaczniepołączenie starannie dobranych składników powoduje, że jest bardzo pożywna i dostarczy Wam wiele energii na cały dzień. Taką sałatkę z tuńczykiem i rodzynkami możecie zjeść na lunch w pracy, ale sprawdzi się wyśmienicie także jako posiłek na obiad. Sałatka z tuńczykiem i rodzynkami Sałatę lodową myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki (możecie ją porwać, albo pokroić). Ugotowane na twardo jajka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sporą ilość książek. Większość z tych dostępnych na naszym rynku wydawniczym to opracowania zagranicznych, bardzo często amerykańskich, autorów. Niemniej nie brakuje również opracowań traktujących o jodze, które byłyby owocem pracy polskich autorów. Jedną z takich książek, które wyszły spod pióra rodzimego twórcy, jest Joga bez napinki autorstwa Doroty Mrówki, która ukazała się w 2016 roku nakładem Wydawnictwa Helion. Dorota Mrówka
Krzywa ProstaPostanowiłam w tym roku szczególnie na wiosnę i w lato jeść więcej sałatek. Często zabieram je do pracy. Komponuję je z różnych warzyw i z różnymi sosami, ale przeważnie są to lekkie dressingi. Moim ulubionym owocem jest awokado, lubię go dodawać do sałatek, koktajli lub robić z niego pastę do chleba. Tym razem dodałam go do sałatki, a także zrobiłam
Zakątek rozkoszy kulinarnychUwielbiam tą sałatkę, zrobiłam ją sobie dzisiaj do pracy. Kiedyś gościła zawsze na naszym stole, jak tylko była jakaś impreza. Jajka ugotować na twardo, obrać i całkowicie ostudzić. Brokuł porwać na małe kawałki, ugotować w osolonej wodzie, następnie przelać go zimną wodą. Fasolkę wyjąć z puszki i przepłukać zimną wodą. Ananasa odcedzić, pokroić w kostkę. Do miski wrzucić brokuł, ananasa
Kuchnia Pokoleńowoce i delikatnie mieszamy. Smażymy na małej ilości oleju, na złoto z jednej i drugiej strony. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego. Placki można zabrać do pracy, szkoły lub na piknik
Kulinarne Fantazje Mariolijednej tabletki Viagry [co oczywiście traktujemy z lekkim przymrużeniem oka ;) ] Oprócz tego w tym soczystym owocu znajdziemy także: Magnez - wzmacnia mięśnie i koi nerwy Potas - obniża ciśnienie krwi, wspomaga pracę serca Witamina C i likopen - naturalne przeciwutleniacze, zwalczające wolne rodniki
Powiedz dietom nie