obróbki na komputerze). W dzisiejszym wpisie skupię się konkretnie na fotografii zupy zielone minestrone. Jeżeli macie ogólne pytania, zastanawiacie się np. jakim sprzętem fotografuję, jak wygląda moje miejsce pracy, jak planuję swoje ujęcia, koniecznie zajrzyjcie do pierwszego wpisu z cyklu Kulisy fotografii kulinarnej: Przeczytaj: Kulisy fotografii kulinarnej - Jak robię zdjęcia jedzenia? Koncepcja zdjęcia Zależało mi na tym, aby podkreślić
Chilli Czosnek i OliwaKiedy temperatura wzrasta, maleje ochota na stanie przy kuchni i wtedy najlepiej postawić na coś zimnego, orzeźwiającego i pysznego, przy okazji. Taki jest chłodnik. Pierwszy raz jadłam go w pracy, w restauracji Antonówka. Postanowiłam ponowić to danie w domu, dla rodziny. Oczywiście zrobiłam po swojemu. Wyszedł bardzo smaczny, różowiutki i pełny warzyw :) Składniki: 1 pęczek botwinki 1 pęczek rzodkiewek
Cakes By Kejtpropozycja to pianka jogurtowa na zimno bo jakże byłoby inaczej gdy za oknem ciepło i chce się czymś ochłodzić. Pianka jest lekka i bardzo kolorowa, nie wymaga dużo nakładu pracy tylko trochę czasu. Zapraszam na pyszny deser. Pianka jogurtowa z truskawkami na zimno. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejesteśmy mistrzami zawijania, ale to nie przeszkadza w pałaszowaniu tego przysmaku. ;) Tortillę możecie zawinąć także w folię aluminiową i zabrać jako przekąskę na spacer, do szkoły czy pracy. Oczywiście kurczak straci na chrupkości, ale smak wciąż będzie niesamowity. Smacznego
Cooking Monsternich, bo batony świetnie sprawdzą się jako przekąska między posiłkami, deser, ale również jako zdrowe śniadanie, które można zabrać ze sobą wychodząc z domu i zjeść w drodze do pracy czy szkoły. ;) Batony przygotowałam w formie o wymiarach 25 x 35 cm. Batony muesli: 200 g masła 140 g brązowego cukru 3 łyżki miodu 200 g płatków owsianych
Cooking MonsterPrzepis powstał z miłości do naleśników, po prostu. ;) Moja miłość do naleśników i niemarnowania jedzenia ponownie wzięła górę i tak powstał ten przepis. Łatwo dostępne składniki, trochę pracy i też możecie pałaszować takie pyszności na obiad - mniam! :) Podstawowe ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki 2 jajka 1,5 szklanki wody 1,5 szklanki mleka sól do smaku ok. 1 łyżka
Cooking Monsterjedno opakowanie, postanowiłam, że tym razem upiekę coś wytrawnego. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania - jest naprawdę pysznie! Roladki świetnie sprawdzą się jako przystawka, a także jako szybka przekąska w pracy. Pycha! :) Roladki z pieczarkami: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 350 g pieczarek 1 duża cebula 3-4 plastry wędzonego parzonego boczku 4 plastry ulubionej wędliny ok. 100 g tartej
Cooking Monsterkonieczność przyrządzenia szybkiego obiadu! To, że kocham makaron to żadna tajemnica, mogłabym jeść go na okrągło! Niestety Dominik tej miłości nie podziela, dlatego spędza cały dzień w pracy i je obiad na mieście, ja mogę zajadać się makaronem do woli. Tak właśnie powstał ten przepis. :) #Jak nie marnować jedzenia: Ten przepis świetnie sprawdzi się, gdy kilka dni wcześniej
Cooking MonsterDzisiaj przedstawiam Wam przepis na szybką i prostą w wykonaniu, bardzo smaczną sałatkę z tuńczyka, ryżu i groszku. Idealna na śniadanie, kolację, imprezę lub do pracy. Jeśli macie ochotę, zapraszam! Składniki na sałatkę z tuńczyka z groszkiem: 1 woreczek ugotowanego, zimnego ryżu (100 g przed gotowaniem) 1 puszkę tuńczyka w kawałkach (odsączonego z zalewy) 1 małą puszka groszku lub pół
Rozpustne gotowaniejęczmienną, sałatka jest bardzo smaczna, zdrowa oraz prosta w przygotowaniu. Sałatka stanowi samodzielny posiłek który możemy podać na obiad, kolację a nawet na śniadanie, również można ją zabrać do pracy jako drugie śniadanie. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki z kaszą jęczmienną będziemy potrzebować: 400 g kaszy jęczmiennej pęczak 30 szt pomidorków koktajlowych około 80 g cebuli czerwonej 1 opakowanie
Uwaga Babcia Gotujetego smakuje pysznie. Słodko, mlecznie, wilgotno. Jak widać receptura nie jest skomplikowana, a ciasto oprócz słodyczy i kalorii niesie sycące wartości. Przepis zdecydowanie do polecenia - u mnie w pracy ciasto bardzo przypadło do gustu
Kuchnia po mojemukorporacji farmaceutycznej, gdzie jest "żyletą" (to określenie nadane przez siostry) w swoim dziale, szefową nastawioną na sukces i tylko najlepszym jest w stanie wybaczyć spóźnienia na umówione spotkania. Praca stała się dla niej ucieczką i drogą do zapomnienia tego, co przeżyła 16 lat temu i co dopiero teraz zdecydowała się wyznać siostrom, z którymi utrzymuje bardzo bliskie relacje (choć Zuza
Weekendy w domu i ogrodziezdrowe, ale bez kawy średnio funkcjonuję. Śniadania, hmmm zwykle przypominam sobie o nich o jedenastej albo o trzynastej w południe. To wszystko zależy czy jestem w domu czy w pracy. Po prostu nie chce mi się jeść rano, pewnie przez tą kawę. Ale przepraszam, po nocnych zmianach jadam śniadania o 8 rano i zawsze to są jajka na miękko
Blondynka Gotujepyszne kluski na parze z truskawkami. Kluski zasmakują szczególnie dzieciom. Z doświadczenia wiem, że mali smakosze mogą się nimi zajadać bez końca. Ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, a efekt końcowy jest doskonały. Kluski możemy parować z specjalnym garnku do gotowania na parze, parowarze lub zwykłym garnku. Kiedy chcemy parować w zwykłym garnku musimy nalać wody do połowy
Tradycyjna kuchnia KasiDzisiaj propozycja na sałatkę, którą można podać na śniadanie, zrobić na imprezkę, potraktować jako przekąskę w ciągu dnia lub drugie śniadanie do pracy. Sałatka makaronowa a'la Caprese - prosto, smacznie, aromatycznie. Przepis dołączam do akcji Błyskawiczne Piątki , organizowanej na fb :) Składniki (1 porcja): 50 g makaronu farfalle (kokardki) 10 pomidorków koktajlowych kulka mozzarelli czubata łyżeczka siekanych świeżych
Smak mojego domu