Przepis na : obiad
Sezon na szparagi w pełni, co bardzo mnie cieszy, bo czekam na niego cały rok i zawsze żałuję, że tak szybko się kończy. Najbardziej lubię te zielone - nie wymagają obierania i dużo bardziej mi smakują. Zazwyczaj przyrządzam je bardzo prosto i bez zbędnych dodatków, tak, by zachować ich naturalny smak. Tym razem propozycja na obiad jest bardzo szybka i nie wymaga dużo pracy, do tego całość jest lekka, zdrowa i kolorowa ;) Zielone szparagi z jajkiem, ziemniakami i batatami pęczek zielonych szparagów 5-6 młodyc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...