minut, następnie kroimy na równe części i przekładamy na kratkę aby ostygły i zrobiły się zwarte. Flapjacki są doskonałe do zabrania na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Pokruszony flapjack (jak musli) możemy zalać mlekiem robiąc z niego pyszną śniadaniową owsiankę. Smacznego. The post Batonik owsiany. Flapjack appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędziałce mam małe poletko truskawek, które są w 100 % ekologiczne, gdyż jedynym nawozem jak stosuję jest kompost (też własnej produkcji), a reszta to tylko i wyłącznie moja praca, czyli ręczna walka z chwastami, żadnych oprysków, jedynie współrzędna uprawa. Na prośbę jednej z moich czytelniczek miałam wykombinować dżem bez żadnych dodatków typu cukier, żelfixy i tym podobne wynalazki. Truskawki torturowałam
greenscarfDzisiaj polecam Wam dietetyczną sałatkę z białą fasolką i szparagami zielonymi. Idealne i pyszne rozwiązanie jako lunch do pracy, bez problemu do zabrania i spakowania do lunchboxa. Fasola biała zapewnia odpowiednią ilość białka, sałatka jest sycąca i bardzo smaczna. Można ją jeść na ciepło lub na zimno. Serdecznie zachęcam do wypróbowania przepisu ;-) SKŁADNIKI PODANE W KOLEJNOŚCI OD SPODU SŁOICZKA
SMYKWKUCHNIprzewijają się Wam przez głowy myśli o tym, jak to cudownie pracować w cukierni i przebywać na co dzień wśród tych wszystkich słodkich pyszności. Owszem, macie rację. To cudowna praca i świetna zabawa (przynajmniej od czasu do czasu). Kiedy jednak przychodzą iście afrykańskie temperatury, każdy cukiernik przeklina swoją młodzieńczą głupotę, kiedy to zdecydował się na taki zawód. Na zapleczu bowiem
Pożeraczka, czyli raz adobrzemyśl, żeby ustąpić;) Na szczęście Słońce przedziera się przez zimową poświatę i dodaje nam MOCY! Zatem niech MOC będzie z Wami! Okres przedświąteczny to czas intensywnej i wytężonej pracy. Zazwyczaj staramy się przekąsić coś "na szybcika", żeby ponownie oddać się innym zajęciom. I dla takich pracusiów będzie też dzisiejszy przepis Agowy. Coś szybkiego, ale jednak pysznego. Coś, co jest interesujące
Kuchnia smakówrozpakowywaniu prezentów, zapach pieczonych pierników i lekka aura leniwych dni? Niekoniecznie. Wbijcie kilka goździków w pomarańcze! Naturalne olejki aromatyczne uwalniane z pomarańczy i goździka doskonale odprężają. Po powrocie z pracy do domu, od razu poczujecie się lepiej, kiedy otoczy Was delikatna mgiełka zapachowa. Zapach doskonały na zimowe dni, nawet jeśli zima robi nam psikusy i niepozornie ustępuje wiośnie:) fot. Izabela
Kuchnia smakówrytuał 10 - 15 minut pomiędzy robieniem makijażu, a wyciąganiem dzieciaków z łóżek. I tworzę przed nią wizję ciepłego śniadanka, po którym dzieciaki skupią się na zajęciach, a K. w pracy. I nie poczuje po godzinie potrzeby podjadania, bo takie śniadanie zasyca na 2-3 godziny. A i układ pokarmowy i trawienny zaczną lepiej funkcjonować. Nie wspominając już o sygnałach wdzięczności
Kuchnia smakówwytrwałości i tylko tylu jajek, ile podano w przepisie. Nadmiar jajek w zasięgu ręki jest niebezpieczny, kiedy robi się ciasto w jednym dniu ;) Dlaczego...? Pozostawiam powyższe pytanie otwarte ;) Pracę nad tymże wypiekiem można rozłożyć też na dwa dni. I dzień - robimy spody. II - dzień - kończymy i dekorujemy całość. Ale...jedno jest pewne! Wykwintny Zawrót Głowy - bo taki jest oryginał
Kuchnia smakówdobrze i z "sercem" doprawić sos beszamelowy. Niech jego smak będzie dość kwaskowaty, jednak bez przesady. Poprzez kontrast idealnie skomponuje się on z ziemniakami i łososiem. A zatem do pracy ;) Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem www.kuchniasmakow.blogspot,com Składniki 5-7 ziemniaków (średnio - większych) liście szpinaku masło czosnek sól, pieprz, gałka muszkatołowa kawałek wędzonego łososia (może być też surowy) 2-3 pomidory
Kuchnia smakówKochani, jeśli macie ochotę na coś szybkiego, bo np. jesteście w trakcie sesji lub nawał pracy nie pozwala Wam na jakiekolwiek dłuższe rewolucje kuchenne, to mamy do Was propozycję: Spaghetti lub makaron z brokułem, a dokładniej mówiąc sosem brokułowym. Jest zachwycająco pyszny. Dobrze doprawiony sos świetnie kontrastuje z makaronem. Można go także użyć do ziemniaków i piersi z kurczaka. Będzie
Kuchnia smakówDorzucam tą sałatkę do linii Fit- Finesse. Zdecydowanie można ją wrzucić do pojemniczka i zjeść na przerwie w pracy. Ale pasuje także do grilla, do pizzy, do obiadu i na kolację. Co najważniejsze jest szybka i pyszna! :) Sałatka Agi www.kuchniasmakow.blogspot.com roszponka szynka konserwowa - kroimy w paski ser żółty gouda - kroimy w paski ser feta - kroimy w kostkę czarne oliwki
Kuchnia smakówniedzielny. Za nami okres przestoju i zastoju na blogu. Do Kuchni powróciłyśmy po dłuższej przerwie. Po okresach smutku i radości, czas zakasać rękawy i wziąć się do pracy. A na blogu dziś wytwór twórczej kreatywności Agnieszki, który umknął mi i zaplątał się w mailach. Pudding czekoladowy bez cukru Jego zalety: - szybki w przygotowaniu, - zdrowy
Kuchnia smakówKochani! Zbliża się czas wakacji. Na zewnątrz robi się coraz cieplej. Generalnie mamy ochotę na coś lekko strawnego, najlepiej sałateczkę, koktajl lub naleśnika. Oby było mało pracy i fit. U nas tym razem padła propozycja wręcz odwrotna. Spragnione typowych staropolskich obiadów, ciepłych i niekoniecznie lekkich, ale pysznych, postanowiłyśmy zrobić kluski śląskie. A dokładnie postanowiła Agnieszka, a ja po niej nabrałam
Kuchnia smakównaszym domu najmilej widziane na stole są zupy w postaci kremu, najlepiej z dodatkiem groszku ptysiowego. Takie kremy bardzo dobrym „materiałem” do pracy z dzieckiem – niejadkiem. Można w nich przemycać te warzywa, które podane w innej formie dziecku nie... Artykuł Zupa krem z pieczarek pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkakostkach), a nie suszone, w torebeczkach. O świeżości w sensie nieprzeterminowania nie muszę chyba wspominać. Świeże drożdże łatwiej i szybciej wyrastają, ale trzeba przed pieczeniem pobudzić je do pracy przygotowując najpierw zaczyn (rozczyn). Ja od pewnego czasu w większości przypadków korzystam własnie z takich suszonych drożdży. Są sprzedawane w małych saszetkach, w porcjach potrzebnych na przygotowanie ciasta
Codzienna kuchnia niecodzienna