ramach kolejnej współpracy z Lidl Polska dostałam do przetestowania blender. Już jest w sprzedaży, więc warto skorzystac z oferty bo cena przystępna a i kolorki fajne. Ja z pracy blendera jerstem zadowolona, świetnie się sprawdził i ma moc 600 W. Więc jak na blender całkiem nieźle bo są też takie słabew co mają 300 W więc tu jest moc. Mój
Ewa w kuchnizmęczenia i rodzinnego wypalenia. Od pewnego czasu przebywają na emigracji w Anglii, dokąd wyjechali skuszeni łatwiejszym i lepszym zarobkiem. Kłopot w tym, że właśnie urodził im się synek, więc pracę podjął wyłącznie mąż. Basia zajęła się domem, co nie do końca było spełnieniem jej planów i ambicji (w Polsce prowadziła firmę zajmującą się oprawą ślubów). W Basi nagromadzają się różne
Weekendy w domu i ogrodziehumus będzie lżejszy i bardziej puszysty – bardziej gładki. Smaku to nie zmienia, tylko i wyłącznie ostateczną konsystencję, także nie jest absolutnie konieczne, a podchodzi stopniem trudności pod pracę Kopciuszka. Czosnek (minimum 7-8 ząbków, ale może być i cała główka, nie zostaniecie pogromcami wampirów, obiecuję!) dzielimy na ząbki i zostawiamy je w łupinkach. Konfitowanie to proces polegający na powolnym smażeniu
Karo in the Kitchensycące lecz bardzo lekkie propozycje, dodatkowo najlepiej z nutą odświeżenia. I właśnie takie jest moje dzisiejsze danie. Bardzo aromatyczne i lekkie, a sycące, możecie je zabrać ze sobą do pracy, bądź spożyć na kolację. Sałatka, która nie tylko zachwyca wyglądem ale również smakiem. Ma w sobie solidną porcję białka, dzięki delikatnej, bo przygotowanej na parze czerwonej fasoli, odświeżający dodatek zimnego
SMYKWKUCHNIOstatnio nie miałam za dużo czasu na pichcenie (a może raczej na wrzucanie nowych przepisów, bo gotować na co dzień trzeba) – nawał pracy, sesja, zajęcia dodatkowe… na szczęście środkowe już wypadło, więc może uda mi się znaleźć więcej czasu😉 Tym razem padło na biszkopt gryczany z owocami z tego przepisu. Nie zdawałam sobie sprawy, ile może zająć szukanie mąki gryczanej
Jak gotować i nie zwariowaćpraktycznie codziennie i albo łączy kropki, albo koloruje. O kropkach możecie poczytać jeszcze w poście Zakropkowana . Bo mnie to uspokaja. Wycisza, relaksuje, odpręża. Kiedy wracam wieczorem z pracy, czasami wkurzona, zmęczona lub zestresowana, siadam do książki i coś tam sobie koloruję lub łączę. Zwykle na jeden raz biorę jedną stronę i po takiej stronie jest mi tak fajnie
Blondynka Gotujeśrodki – dochód z odżywiania. Zdrowa, naturalna żywność to twój główny kontrahent, dzięki któremu stale się wzbogacasz … Pamiętaj, że zatrudniasz miliony pracowników (komórek), którym musisz zapewnić odpowiednie warunki pracy (czystość, dostęp do wody, odpowiednią temperaturę) i wynagrodzenie w postaci energii i składników pokarmowych… Musisz starać się o najlepsze towary i usługi by utrzymać wyposażenie na najwyższym poziomie
Mr. TasteSezon na truskawki powoli się kończy. Niestety z racji natłoku pracy i upałów nie upiekłam ani jednego ciasta, ale podaję Wam przepis na ciasto, które piekłam rok temu. Klasyk - biszkopt, krem budyniowy, świeże truskawki i galaretka :) Składniki (blacha 36x24cm): Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy
Kuchnia domowa Anisamej wagi i ilości kalorii syci na dłużej, ponieważ jest wolniej trawiona i dłużej pozostaje w żołądku. Dlatego lubię przyrządzać ja rano i zabierać ze sobą na przykład do pracy, by bez poczucia głodu wytrzymać do drugiego dania. Poniższa zupa jest bardzo delikatna w smaku, dlatego warto podkręcić ją odrobiną mięty i skórki z cytryny. A dla efektu estetycznego
Roślinna - blog wegańskipuszyste, wilgotne i wygląda apetycznie. Wspaniale smakuje ze szklanką mleka. Taki przepis warto mieć pod ręką w letnim okresie, kiedy dużo jest przeróżnych owoców. Przepis dostałam od kolegi z pracy, dziękuję i bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PROSTE CIASTO na oleju z owocami i kruszonką
Mała CukierenkaHotelu podszedł do spotkania na najwyższym poziomie. Piękne miejsce, wspaniałe dania i genialna obsługa - czego więcej można żądać?! Cieszę się, że są w Naszym Mieście ludzie podchodzący do swojej pracy z taką pasją i zaangażowaniem jak pracownicy Restauracji BelEtage i IBB Grand Hotel Lublinianka. Rezerwacji stolika można dokonać na stronie: http://www.lublinianka.com/restauracja/beletage lub http://www.lublinianka.com/ Restauracja BelEtage
sierotka maRysia w kuchniCebulowe krążki – chrupiące i pyszne Macie czystą kuchnię i mało pracy ? To koniecznie zróbcie cebulowe krążki , ani kuchnia nie będzie już sterylnie czysta , ani Wy nie będziecie narzekać , że nie ma co robić " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tak poważnie , to fakt może nie jest to potrawa z tych najczystszych , bo wszystko się klei
Ogrodnik w podróżyWhirlpool pod wodzą Marco Ghia i Emiliano Castagna. Czego życzę Akademii Kulinarnej Whirlpool z okazji urodzin? Niegasnącej pasji, z jaką podchodzą do ludzi i otaczającego świata. Pasji, która zamienia pracę i obowiązek w radość życia. Marco - życzę Ci milionów inspiracji, które rodzą nowe smaki i zapachy zamknięte w cudownych potrawach. Emiliano - niegasnącego uśmiechu i sympatii, jaką obdarzasz wszystkich wokół, będąc
Codzienna kuchnia niecodziennaświeżymi ziołami z własnego ogródka jest fajnym pomysłem na lekki obiad w te upalne dni. Koniecznie spróbujcie! CIEKAWOSTKA! Ps. Wiecie, że kasza bulgur jest bogata w substancje, które wspomagają pracę serca, koją nerwy oraz obniżają poziom cukru we krwi. Ponadto jest skarbnicą kwasu foliowego, tak ważnego dla kobiet w ciąży. SKŁADNIKI: * kasza bulgur – 0,5 szkl * bób
Ostra na Słodko