zaprezentuję Wam sałatkę z tych samych składników jednak z kolorowych pomidorów, z dodatkiem parmezanu i inaczej podane. Bardzo fajna przekąska na śniadanie czy kolację. Możecie ją także zabrać do pracy i podjeść do pieczywa. Składniki: 4 czerwone pomidory 4 żółte pomidory 2 mozzarelle świeżo zmielony pieprz do smaku szczypta soli 2 łyżki tartego drobno parmezanu lub innego twardego sera oliwa
Zasmakuj Kuchnibułki tartej i parmezanu. Podane na pysznym sosie pomidorowym, z aromatycznym szpinakiem w środku. Całość pełna smaku, pięknie prezentuje się na stole. Aby lepiej zorganizować i ułatwić sobie pracę można przygotować roladki wieczorem i wstawić do lodówki, a następnego dnia lekko ocieplić w temperaturze pokojowej i usmażyć jak w przepisie. Polecam z ryżem lub aksamitnym puree ziemniaczanym. SKŁADNIKI
cool and mintyspacer. Po wejściu do jadalni okazało się, że się spóźniłam - pod stołem leżało wiadomo co . Westchnęłam więc tylko, i zabrałam się za sprzątanie. Gdy C. wrócił z pracy, ja już dawno spałam. Gdy tylko otworzyłam oczy, stanął nade mną i oświadczył bez ogródek: Tina zrobiła kupę . Wytrzeszczyłam na niego oczy i zaczęłam intensywnie się zastanawiać, skąd on to wie? Przecież
Pożeraczka, czyli raz adobrzewpływają na stan układu krążenia i układu pokarmowego poprzez ,,wymiatanie” z organizmu wszelkich niekorzystnych substancji, włącznie z radioaktywnymi. Obniżają też poziom cholesterolu we krwi . Dużą ich zaletą jest regulowanie pracy przewodu pokarmowego. Zapobiegają bowiem bardzo szkodliwym zaparciom . Polecane jest więc zjadanie co najmniej 2 jabłek dziennie. Osoby chore na cukrzyce i nie tolerujące surowych owoców, winny spożywać jabłka gotowane
w mojej kuchnimnie prawdziwe odkrycie. Przygotowuje się je błyskawicznie. Nie zawierają glutenu, posłodzone są miodem. Same plusy :) A największym jest ich smak, pycha! Możecie zabrać je ze sobą do pracy lub spakować dziecku do śniadaniówki. Można też eksperymentować z tworzeniem różnych wariantów tej słodkiej przekąski. Dodajmy słonecznik albo orzechy albo suszoną żurawinę, a zyskamy nową jakość :) Do przygotowania ciasteczek koniecznie użyjcie amarantusa
zadanie-gotowanielubię tę porę roku! Wszystkie te warzywa i owoce uśmiechają się do mnie na bazarku i mówią - kup mnie, kup mnie! Dobrze, że miałam urwanie głowy w pracy i nie mogłam za bardzo szaleć na warzywnych straganach, bo chyba kupiłabym wszystko. Co ja poradzę, że kupowanie jedzenia sprawia mi większą przyjemność niż kupowanie ciuchów... Ostatnio wpadła mi w ręce
Kulinarne InspiracjeSałatka, którą dzisiaj prezentujemy jest szybką i smaczną kompozycją. Śmiało można zabrać ją ze sobą do pracy i najczęściej tak właśnie czynię. Do jej przygotowania potrzeba niewiele, a większość z nas uwielbia smak klasycznego gyrosa. Dla urozmaicenia możemy dodać ulubiony sos np czosnkowy bądź jogurtowy. Sałatka z kurczakiem gyros Składniki : 1 filet z kurczaka około
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijeżynami (poza sezonem używam mrożonych owoców). Do tego śniadania nie trzeba nikogo długo namawiać :) Pancakes'y smaży się naprawdę szybko, także możecie pokusić się o ich przygotowanie przed pracą albo zaplanować leniwy poranek z pysznym śniadaniem dla swoich bliskich w weekend :) SKŁADNIKI: 1 i 1/3 szklanki maślanki lub kefiru 1/3 szklanki oliwy lub rozpuszczonego masła 1 i 1/3 szklanki
Słodko-Słony Świat Ilonydwukolorowy, przepyszny, syty, obłędnie zdrowy i nie wiadomo która część smaczniejsza. Jagód nie trzeba zachwalać, bo znamy ich dobroczynne działanie. Wspomagają wszystkie diety odchudzające i oczyszczające. Wpływają korzystnie na pracę serca i mózgu, wspomagają trawienie, poprawiają zdolność widzenia i podnoszą odporność. Brzoskiwnie - "królewski owoc" lata działa zasadotwórczo, ma również działanie oczyszczające, wspomaga naszą odporność mnóstwem mikroelementów i witamin
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!deser który proponuję do wina, a może wino do deseru ha ha? Polecam omleciki z kremem truskawkowym do Monte Santi "original", to idealne połączenie. Zabieramy się do pracy? szybko deser znajdzie się na Waszych stołach. Omleciki z truskawkami i Monte Santi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieBRUCE GILDEN – AMERICAN MADE w LEICA 6×7 GALLERY Wystawa prac Bruce’a Gildena „American made” w Leica Gallery 6×7 w Warszawie na ul. Mysiej 3. Do 28 sierpnia 2016 mamy możliwość obejrzeć wystawę wielkoformatowych zdjęć (270 cm x 180 cm), które z właściwym oświetleniem dają niesamowity efekt. Każda z prezentowanych twarzy jest wyrazista
Markowy smakmiesięcznej przerwie czas na powrót! Ostatnie egzaminy, rozmowy kwalifikacyjne, początki pracy w nowym miejscu, przeprowadzka i konieczność pisania magisterki spowodowały zupełny brak czasu na gotowanie i nowe przepisy. W tym czasie z siostrą odwiedziłyśmy parę krakowskich knajpek i to stanowiło głównie prawdziwe obiady, które jadłam na tygodniu. Teraz jednak po tej nieobecności spróbuję coś pogotować i wrócić do zdrowszej diety
psgotujemyowoce leśne. Warto je zbierać i wykorzystywać do przygotowania pysznych ciast, deserów i przetworów. Ja swoje zbiory użyłam do przygotowania ciasta krucho- drożdżowego. Jego przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, a z efektu końcowego będziemy bardzo zadowoleni. SKŁADNIKI: 550g mąki, 250g margaryny, 1 jajko, 3 żółtka, 30g świeżych drożdży, 2 łyżki śmietany 18 %, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku
Tradycyjna kuchnia KasiKlasyczne placki ziemniaczane z kukurydzą to pyszne i chrupiące danie, idealne na obiad lub gorącą kolację. Nie wymagają wiele pracy, są niezwykle sycące i mimo że dość kaloryczne, moja rodzina za nimi przepada. składniki na 4 porcje 8 ziemniaków 1 puszka kukurydzy 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej olej do smażenia czarny pieprz sól
Smakowite DaniaWspaniałe ciasto z malinami. Biszkopt przełożony masą jogurtową, masą śmietanową i galaretką. W środku maliny. Możecie takie samo ciasto upiec również z truskawkami. Przygotowanie malinowej fantazji wymaga trochę pracy i czasu, ale smak powinien Wam to wynagrodzić.Polecam Wam również inne ciasto, które jest na moim blogu sernik na zimno z truskawkami Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru
O kuchni z uczuciem