Fabułę dokumentu "Królowie słodyczy", można zamknąć w trzech wątkach: szesnastu mistrzów cukiernictwa, trzy dni pracy i jedna szansa! Artykuł KRÓLOWIE SŁODYCZY – O SZTUCE CUKIERNICTWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINETortille z kabanosami stanowią smaczną i szybką przekąskę, przyrządziłam je na kolację ale również często przyrządzam je do pracy zamiast kanapek. Warzywa i kabanosy doskonale się komponują z sosem tysiąca wysp. Składniki: 4 placki tortilli Fanex 250 gram kabanosów 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 1 główka sałaty rzymskiej Sos tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na pół, oczyszczoną
Bajeczna KuchniaPrzepis na smaczną sałatkę, która idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Składniki: 250 g makaronu penne 2 garście rukoli 150 g sera żółtego 0,5 kg bobu ok 80 g słonecznika 3 łyżki oliwy łyżka octu balsamicznego sól, pieprzem Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
e-PrzepisyKulinarnePyszny bób cały czas w natarciu, więc dziś zapraszam Was na bardzo prostą sałatkę właśnie z bobem w roli głównej. Wprawdzie jest troszkę pracy z jego obieraniem, ale możemy przecież w jego trakcie podjadać, żeby nam się ten czas zbytnio nie dłużył :-). Sałatkę można jeść na zimno, ale też doskonale smakuje gdy warzywa są jeszcze letnie. Wybór należy
Kulinarne przygody GatityPyszna i szybka propozycja na letnie śniadanie, kolację bądź lunch do pracy. Świetnie sprawdzi się również jako sałatka piknikowa. Jej bazą jest ugotowany makaron. Mała ilość składników sprawia, że nie ma w niej chaosu smakowego - tuńczyk nadaje smak kluchom, pomidor je zakwasza a szczypior zaostrza całość. Porcja na dwie osoby: - 1,5 szklanki dowolnego ugotowanego makaronu ( świetnie sprwdzi się niewykorzystany
kawawszklanceWróciłam do pracy i pojawił się odwieczny problem, co by tu ze sobą zabrać do jedzenia. Dziś wymyśliłam sobie całkiem smaczną sałatkę. Fasolka z maminego ogródka, bób od zaufanego sprzedawcy na bazarku, mięsiste włoskie suszone pomidory, grecka feta... SKŁADNIKI: 1 garść fasolki szparagowej (żółtej i zielonej) 1 szkl bobu 1 ząbek czosnku 3-4 suszone pomidory w oleju 1 mała
Kuchnia w opałachPavlovej z truskawkami postanowiłam przygotować tort bezowy. Mamy teraz sezon na brzoskwinie, nektaryny i morele, więc wykorzystałam te drugie jako owocowy dodatek. Pracy przy tym torcie jest ciut więcej, ale dla tego smaku warto go przygotować :) Składniki : 4 białka (w temperaturze pokojowej) szczypta soli 220 g cukru łyżeczka soku z cytryny 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 400 g śmietany
Weekendy w domu i ogrodziewitamin. Spożycie już 200 g tych owoców (ok. 1,5 szklanki) uzupełnia zapotrzebowanie na witaminę C . Co więcej, malina świetnie sprawdza się w profilaktyce anemii, oraz regulacji pracy układu pokarmowego . Herbata z liści malin pomaga zwalczać zaparcia, niestrawność a także bóle menstruacyjne. Kolejnym owocem wartym uwagi jest czarna jagoda, zwana inaczej borówką. Świetne źródło antocyjanów
Tradycyjna Kuchniasmakiem. Przepis dla wszystkich fanów malin, czereśni, nasion chia i chrupiącej granoli! Tak przygotowany słoik można po prostu zakręcić i zabrać na drugie śniadanie lub lunch do pracy. Składniki (na 1 dużą porcję lub 2 mniejsze): 200 gram malin 50 gram truskawek 100 gram czereśni 4-5 łyżek gotowej granoli, np. tego przepisu 100 gram jogurtu naturalnego
Mango Papajakruszonką i lukrem królewskim. Puchate, wysokie, mięciutkie. Idealnie słodkie i nie za suche. Najlepiej smakuje jeszcze ciepłe ze szklanką herbaty lub mleka. Sprawdzi się także jako drugie śniadanie do pracy. SKŁADNIKI 40 g świeżych drożdży 200 ml ciepłego mleka 3 jajka + 2 żółtka ¹⁄₂ szklanki drobnego cukru 500 g mąki pszennej 125 g masła /roztopionego 2 szklanki dowolnych owoców
cool and mintyTaką wymyśliłam sałatkę dla męża do pracy. Miałam do wykorzystania tuńczyka w sosie własnym, więc dodałam do niego wszystko co miałam pod ręką i tak powstała sałatka ;) Składniki: na porcję sałatki, którą widać na zdjęciu: * pół puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka ugotowane na twardo * 2 łyżki kukurydzy konserwowej * 2 łyżki groszku konserwowego * 2 łyżki czerwonej fasolki w puszce
Zrób to smaczniepotrzymać w piekarniku w temperaturze 125 stopniu. Niezależnie którą metodę wybierasz, warto, aby czas wyparzania wyniósł ok. 15 min. TO tylko 15 min, a jeśli tego nie zrobisz, cała praca może iść na marne. Po szóste…Nakręć się na nakrętki Nakrętki nie są dożywotnie. Czasem najzwyczajniej się wyrabiają i wtedy to zauważysz, a czasem przestają być szczelne po jakimś
Mieszam w GarnkuŚniadania, obiady, desery, kolacje…? Ooo taak! A całą tę bezgraniczną przyjemność i radość z pobytu w kuchni, zawdzięczam mojej nowej, niezawodnej, przewspaniałej patelni WOLL Szafir W swojej pracy jest nieoceniona, a ja oczarowana i na nowo zakochana w gotowaniu Tę i wiele innych patelni, garnków, czy nawet samych akcesoriów kuchennych, znajdziecie w sklepie GUSTUS , do którego odwiedzenia już teraz
NiePieprz.plsałatka to świetny pomysł na przyjęcia ale też obiad do pracy. Stanowi zbilansowany posiłek ze złożonymi węglowodanami z ryżu, zdrowymi tłuszczami omega z orzechów i świeżymi warzywami. Składniki: 2 szklanki zielonego groszku (świeży lub mrożony) 200g ryżu (u mnie brązowy ale może być również biały) jabłko szklanka orzechów włoskich 100g żółtego sera 4 jajka 4 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego
Pyry na Gazkwas foliowy, sole mineralne, wapń, magnez, potas, żelazo, antyoksydanty. Natka poprawia i reguluje trawienie, zapobiega wzdęciom, działa bardzo dobrze na nasz układ moczowy (usuwa nadmiar wody z organizmu, usprawnia pracę nerek) , poprawia odporność dzięki dużej zawartości wit C, łagodzi kaszel, działa dobrze na nasz oddech, wzrok, poprawia wygląd skóry, włosów, paznokci, reguluje ciśnienie, posiada właściwości antyseptyczne. Nie powinny jej spożywać
kruche babeczki