możesz użyć to co zostało Ci po zrobieniu oliwy smakowej. Przygotowanie: Orzechy namocz w mleku przez około 30 minut, po czym zblenduj wszystko razem na gładką masę (dla ułatwienia pracy posiekaj uprzednio bazylię. ps. A to tak dla podglądu, to była 1/4 mojej bazylii, którą była zmuszona ściąć na raz. Artykuł Bazyliowe co nieco pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfbardzo puszyste i mają mięciutki środek. Są wręcz idealne do burgerów, hot dogów i zapiekanek. Tego typu burgery dobrze smakują także na zimno, jako zwyczajna- niezwyczajna kanapka do pracy. Składniki na 4 średnie burgery: Bułki: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki lekko ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 10g drożdży szczypta soli żółtko 2 łyżki oleju śmietanka sezam Dodatki: 4 kawałki
Wrzosowa Polananaszej diety, a czego lepiej unikać. Na dzisiejszym celowniku ląduje amarantus . Dlaczego właśnie od niego zaczynam? Kilkanaście dni temu, przez przypadek, spotkałem się ze znajomym dietetykiem (Piotrkiem) w mojej pracy. W związku z tym, że oboje mieliśmy chwilkę czasu, zamieniliśmy kilka słów na temat odżywiania. Tego, jak łączyć składniki w diecie oraz na jakie produkty spożywcze zwrócić szczególną uwagę. Właśnie
Blendmandzisiaj na obiad. Może i Wy się skusicie na taką zapiekankę. Była naprawdę bardzo smaczna, syta i szybko zniknęła. Pakieciki mięsne owinięte cukinią, a wszystko zapieczone w pomidorach. Troszkę pracy przy tym jest, ale warto. Jeśli macie ochotę na inne zapiekanki to zapraszam tutaj Kotlety 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki bułki tartej
O kuchni z uczuciemsilnym zapachu, np. bardzo aromatyczną wędlinę czy też ser, starannie pakujmy, żeby nie „przeszły” nimi produkty o łagodnym aromacie, chociażby mleko. CZEGO UNIKAĆ? Niewłaściwe przechowywanie potraw możne znacznie pogorszyć pracę lodówki. Nie wkładajmy do niej gorących potraw – sprawia to , ze lodówka musi pracować na wyższych obrotach, co zwiększa zużycie prądu. Nie przeładowujmy jej – powietrze możemy wtedy swobodnie krążyć
Ostra na SłodkoJakiś czas temu prezentowałam roladki z mięsa mielonego – bardzo wdzięczny produkt. Dzisiaj przedstawiam kolejną wersję tego dania. Wymaga trochę pracy, ale warto. Składniki: Mięso mielone wołowo – wieprzowe Mix papryk Passata ( przecier pomidorowy ) Sól Pieprz cukier Czosnek Olej
Smaki Ewyprzygotowane buraczki to banalnie prosta i bardzo szybka w przygotowaniu sałatka, która idealnie nadaje się do mięs czy ryb, ale także do samodzielnego jedzenia, np jako przekąska do pracy. Ponadto sałatka z buraczków ma fantastyczny, intensywny kolor, który ożywi każdy talerz. Polecam! Składniki : 500g ugotowanych buraków 200ml jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie : Buraczki pokroić w średniej wielkości kostkę
Codzienne Gotowanietaczkę. Do tego kamienice! Znacie moją manie fotografowania kamienic . Może nie są tak zacne jak barcelońskie, jednak niektóre posiadają swój urok. Tym bardziej, że w mieście można spotkać kilka prac Banksy’ego , które fajnie jest przypadkowo odkryć na murach. A jak u Was spędza się czas wolny – macie swoje ciekawe? A może jakiś przepis na udaną, leniwą niedzielę
Pink EnvelopePrecle z tego przepisu są lekko słone, mają nieco spękaną złotobrązową skórkę, są miękkie i puszyste w środku W smaku przypominają trochę bajgle. Przygotowanie wymaga nieco pracy, ciasto najpierw się obgotowuje, dopiero później piecze. Takie precle mogą stanowić samodzielną przekąskę, lub być alternatywą dla bułek. Ciasto (7-8 dużych precli): 750 g mąki pszennej typ 650 360 ml letniej
Przepisy na domowy ser i chlebmięciutkie bułeczki drożdżowe w wersji wytrawnej, nadziane smakowitym farszem ze szpinaku i sera feta. Takie bułki idealnie sprawdzą się zarówno na śniadanie lub kolację, albo pyszne śniadanie do pracy. Będą również niezastąpione jako przekąska podczas pikniku, w czasie podróży lub wycieczek. Szybko zaspokoją nawet największy głód, dając siłę na dalsze aktywne spędzanie wolnego czasu. Jeśli nie przepadacie za szpinakiem
Rozpustne gotowanieKoktajl ananasowo-arbuzowy Szczerze powiedziawszy, gdy pierwszy raz usłyszałem o tym połączeniu pomyślałem tylko „Fuj, przecież to będzie słodki ulepek”, ale że było to w pracy to pokornie przytaknąłem, potwierdziłem zamówienie i zrobiłem. Proporcje były wtedy co prawda inne, ale sama koncepcja podobna. Okazało się, że koktajl ananasowo-arbuzowy to naprawdę świetny pomysł! Jest słodziutki
Blendmanschłodzony nie tylko przyjemnie orzeźwia ale i nawadnia. Ceni się go za dużą zawartość przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia i hamują rozwój komórek przeciwnowotworowych, oraz cytruliny, aminokwasu, który wspomaga pracę serca, przyspiesza proces regeneracji mięśni, u osób aktywnych fizycznie. Zapraszam na owocową pizzę z arbuza. To jeden z możliwie najatrakcyjniejszych sposobów jego podania. Wygląda uroczo i super smakuje! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!się o zrobienie takiego mleka samemu i nie jest to nic trudnego. Wszystkie porady jakie znalazłam odnoszą się do moczenia wiórków kokosowych i tak też zrobiłam. No to do pracy, mleko kokosowe czeka. Jak zrobić mleko kokosowe? ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewykazuje działanie antywirusowe, antybakteryjne, przeciwzapalne jest dobrym antyoksydantem wzmacnia organizm i pomaga w walce z wieloma problemami zdrowotnymi pomaga w obniżeniu ciśnienia krwi, poziomu cukru, cholesterolu usprawnia pracę metabolizmu nawadnia organizm pomaga pozbyć się zbędnych kilogramów posiada właściwości odmładzające chroni serce pomaga w odprężeniu się zwalcza syndrom "dnia poprzedniego" Oprócz wody kokosowej z młodego kokosa
Zdrowie na języku :PMatter of Taste" dokumentuje dziesięć lat pracy twórczej Paula Liebrandta, wizjonera, perfekcjonisty i genialnego kucharza. Jego haute cuisine trudno porównywać do jakiejkolwiek innej. Artykuł KWESTIA SMAKU – ARTYSTA W KUCHNI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE