do pracy - 13340 przepisów (strona:275/890)

Prosta kanapka z jajkiem w koszulce i chipsem z boczku 163

wyobrażam sobie pewien posiłek. I wiem. Wiem, że rano kiedy wstanę to to przygotuję. Zasady całej zabawy polegają na tym, by wstać odpowiednio wcześnie i nie spóźnić się do pracy, by przygotować umyślony posiłek i sfotografować go, zanim jeszcze sama siebie skarcę w myślach za to, że już go oczami jem. Gra w Śniadania jest super. Zadaniem jest

Mango Papaja
Jagodowy deser z chia 2986

złapałam trochę oddechu w górach. Wróciłam gotowa na nowe wyzwania kulinarne, ale na początku żeby nie zginąć w kuchennym kołowrotku zrobiłam coś lekkiego i nie wymagającego dużego wkładu pracy. Deser z chia, jagód i bitej śmietany. Idealny na osłodzenie sobie letniego popołudni a . DESER JAGODOWY z CHIA Składniki: (na 2 porcje) 300 ml mleka lub jogurtu pitnego jagodowego 2 łyżki

Bon appetit mon amie
Makaron z sosem kurkowym, ze szpinakiem i orzechami włoskimi 188

znalazłam na Kwestii Smaku, połączenie jest z jednej strony bardzo proste, a z drugiej danie zaskakuje chrupkością orzechów i aromatem kurek. Makaron przygotowuje się bardzo szybko, zatem jeśli po pracy jesteście głodni - zachęcam do wypróbowania. Smacznego! Składniki: 100 g makaronu 200 g kurek 100 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 100 ml śmietanki 30% garść orzechów włoskich 1 łyżka oliwy

psgotujemy
Plan Szatana - Inni, lecz tacy sami, rozdział I 189

się komputer i wszystko przepadło... Trochę czasu minęło, nim wróciłam do początku. Potem miałam przerwę na urodzenie Zuzi i pierwsze miesiące jako mama. W zeszłe wakacje zabrałam się do pracy, dzięki czemu mam już 19 rozdziałów. Niestety, nie umiem jej wciąż skończyć. A już bardzo bym chciała. Pierwsza wersja wydawała mi się zbyt dziecinna - w końcu miałam

Anioszek w kuchni
I znów Como...:-) 199

minusy. Byliśmy pierwszymi turystami tego dnia, więc nic nie przeszkadzało nam w spokojnym spacerze. Duchowa atmosfera tego miejsca spowolniła nam kroki. Rozmawiając półgłosem podglądaliśmy mnichów szykujących się do pracy, podziwialiśmy widoki i zaglądaliśmy do gajów oliwnych. Niestety kościół i sklepik, w którym mnisi sprzedają swoje produkty były jeszcze zamknięte. Nam jednak wystarczył niesamowity spokój tego miejsca, który nastroił nas pozytywnie

les mirabelles
Risotto z piekarnika 145

Fajna alternatywa zwykłego risotta, smakowita i pożywna. Układamy wszystkie składniki w formie i czekamy aż się zapiecze, ot cała praca przy obiedzie. Polecam serdecznie, nam smakowały wybornie. Risotto z piekarnika. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Delikatnie cytrynowe babeczki. Prosty przepis na babeczki. 206

babeczki. Dziś prosty przepis na ich lekko cytrynową wersję. Te małe słodkości doskonale nadają się dla dużych i małych wielbicieli łakoci, do zabrania ze sobą w plener lub do pracy. Ich przygotowanie, to wspaniała zabawa. Pociechy mieszają składniki zawsze z tą samą wielką radością i zaangażowaniem A potem wspólne układanie  chrupkich ozdób na słodkim cytrynowym lukrze… Każda babeczka

Słodkie okruszki
Quinoa + leczo z cukinią i bezglutenowymi parówkami 155

rodziców przywożę do domu jakieś słoiki :). W ponure listopadowe i mroźne styczniowe dni były one też domowym ratunkiem mojej mamy, szczególnie pod koniec miesiąca, gdy musiała zostawać dłużej w pracy, a domowy budżet był już pewnie trochę nadszarpnięty. Jednym z jej sposobów na ekspresowy i tani obiad był właśnie słoik  leczo :) dodawała do niego pokrojoną, najzwyklejszą na świecie parówkę

Quinoa Raz!
Pesto szpinakowe z natką 241

400g oliwy z oliwek (używam greckiej oliwy) sok z 1 cytryny sól do smaku Szpinak i natkę opłukać i osuszyć. Natkę posiekać/rozdrobnić, aby ułatwić sobie późniejszą pracę. Czosnek warto zmiksować oddzielnie, i dodawać stopniowo do smaku, powinien być wyczuwalny w smaku ale bez przesady... Włożyć zieleninę do naczynia, dodać orzeszki i pestki, oraz większą część oliwy. Blędować

Lubię to gotuję
Nivea - kremowe mleczko oczyszczające. Przepis na rozkosz dla skóry 172

nawilżona, gładka i pachnąca. A co ważne - nie pojawiły mi się żadne wypryski, co do tej pory często zdarzało się gdy używałam mleczka. Trochę to zajęło, ale dojazdy do pracy związane z czasową zmianą adresu oraz obowiązki ogrodowe - to wszystko zabiera mi wolne chwile. Teraz - niemal miesiąc od otrzymania przesyłki od Nivea  w ramach programu BLOGrecommend - mogę z pełną

Kuchnia po mojemu
Placuszki ze śliwkami, masłem orzechowym i płatkami 158

osób lubiących słodnie śniadania lub do pracy do lunch-boxa zamiast kanapek Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Sałatka warstwowa z czarnym ryżem i tuńczykiem – prosta, szybka i pyszna! 234

żyję! Choć porcja w salaterce dość spora, to sałatka rozeszła się w jeden wieczór. Jeśli przygotujecie ją rano, wieczór będziecie mogli się nią upajać. Nie wymaga żadnego nakładu pracy. Nawet składniki dajecie na oko i na wyczucie. Do dzieła zatem! Składniki czarny ryż ( może być biały, ale czarny jest spektakularny, ma więcej wartości odżywczych i ma lekko orzechowy smak

Z Kuchni Do Kuchni
Jagodzianki w wersji mini 190

może zabraknąć drożdżówek z tymi owocami. Zawsze jednak przeraża mnie wielkość klasycznych jagodzianek, więc dziś postanowiłam zrobić je w mniejszej wersji wygodniejszej do zjedzenia dla dzieci i dla mnie :) Pracy przy nich jest trochę więcej, ale jak się ma wolne popołudnie, to dlaczego nie wykorzystać czasu na upieczenie tych słodkości? ;) Składniki (na ok. 26 bułeczek): 100 ml gorącej wody

Weekendy w domu i ogrodzie
Koktajl owocowy 210

jednej truskawce. Truskawki są pomocne w przemianie materii, usuwaniu toksyn z organizmu, działają przeciwzapalne. Korzystnie wpływają na serce, pomagają obniżyć ciśnienie i poziom złego cholesterolu. Chronią przed cukrzycą, stymulują pracę wątroby i woreczka żółciowego. Maseczka z truskawek wygładzi i nawilży cerę.  Banany to owoce, które są bogate w żelazo, magnez, potas. Zawierają błonnik, witaminy z grupy B, cukry oraz

My Chcemy Jeść
Sałatka z cukinii i papryki na zimę 746

łatwo dostępna, warto narobić sobie jej na zapas na później – dzięki słoikom jest to możliwe. A samą sałatkę z cukinii robi się wyjątkowo prosto. Musimy włożyć trochę pracy w krojenie, ale po miesiącu, dwóch czy nawet pół roku możemy sobie wyciągnąć słoik, cieszyć się smakiem letnich warzyw i nie martwić się o dodatki do głównego dania. Niestety, rzadko robię

Poezja smaku