Regularne pobudki do szkoły, ta sama pora śniadania, a po południu obiadu, (które to w większości przypadków udaje nam się zjeść całą rodziną), pomagają mi bardziej skupić się na pracy i nie rozpraszać wszystkim dookoła (jak niektórzy z was wiedzą, pracuję w domu). Tak już mam, że pewien stopień rutyny i przewidywalnej codzienności jest moim dużym sprzymierzeńcem w zarządzaniu swoim
Posadzone i zjedzonejesiennych warzyw takich jak papryka czy bakłażan. Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale nadejście jesieni wiąże się również niestety z coraz krótszymi dniami. Wieczorem, po powrocie z pracy, zanim zdążę coś ugotować, to jest już ciemno! A ja nie jestem jeszcze przygotowana do robienia zdjęć po ciemku ;( Składniki : 2 kolorowe papryki 400g ziemniaków 1 cebula 4 ząbki
Codzienne GotowanieTaką babkę możecie przygotować w tradycyjnej keksówce lub (tak jak ja) w mniejszych, kolorowych papierowych foremkach (u mnie od PapilArt ). Dzięki temu babkę można spokojnie zabrać ze sobą do pracy lub w gości. Przepis jest naprawdę prosty i wart wypróbowania. Spróbujcie. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook
Słodkie okruszkiogórek, ale zapewniam Was, że to jest naprawdę smaczne :) Ogórek ma bardzo dużo witamin i mikroelementów, a przede wszystkim jest doskonałym źródłem potasu, który reguluje ciśnienie krwi i wspomaga prace serca. Pomyślcie więc o nim, kiedy będziecie przygotowywać napoje podczas cieplejszych dni lub po wysiłku fizycznym. Składniki: świeży ogórek (użyłam gruntowego) 2-3 większe gałązki mięty cytryna lub limonka opcjonalnie
Codzienna kuchnia niecodziennapyszną i zdrową sałatkę z cieciorką i awokado. Sałatka jest prosta i szybka w przygotowaniu, możemy ją podać jako samodzielne danie na przykład na kolację lub zabrać do pracy jako drugie śniadanie. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebować: 1 puszka 400 g fasoli czerwonej 1 puszka 400 g kukurydzy 1 puszka 400 g cieciorki 1 puszka 400 g fasoli pinto
Uwaga Babcia Gotujezostawiałam na parapecie i tam czekały, aż nabiorą koloru. Nie pamiętam kiedy zjadłam tyle pomidorów ile w tym sezonie! Rano obowiązkowo w domu i na drugie śniadanie do pracy. Dodatkowo po raz pierwszy w życiu zrobiłam przecier, taki najprostszy, bez dodatków. Można pić jak sok, bo nie jest zbyt gęsty. Niestety, nie napiszę z których pomidorów przecier do zupy
bistro mamalatin; mso-fareast-language:EN-US;} Placki z masła orzechowego idealna porcja energii na początek dnia. Bardzo smaczne i pożywne o czym mogą poświadczyć moi koledzy i koleżanki z pracy :D Składniki: -> 2 banany -> 3 jajka -> 2-3 łyżki zmielonych płatków owsianych -> 1 duża łyżka masła orzechowego -> 2-3 kostki gorzkiej czekolady
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Miało być słodko i miło, ciasteczkowo. Po dłuuugim weekendzie spędzonym w pracy nastał poniedziałek, również pracujący. Kawa i ciasteczka, taki był plan. Niestety w nocy przez Warszawę przeszła burza. Smutne połamane drzewa witały mnie gdy szłam Alejami a w Ogrodzie... póki co wiem tylko, że "moje" ziemniaczane worki ucierpiały. Łęciny połamane i ciekawe czy choć jeden worek
Dzieje kuchennej Wiewióryblaszką bułeczek. Po przestudzeniu smarujemy lukrem (cukier puder + wrzątek) lub posypujemy cukrem pudrem (stevią w proszku). Bułeczki francuskie z migdałami – wyśmienite na deser, śniadanie, do szkoły, czy też do pracy. Przepis autorski i muszę nieskromnie przyznać, że jest to jeden z najlepszych wypieków z ciasta francuskiego, a upiekłam ich już niemało. Masa serowo migdałowa wspaniale się wkomponowała w ciasto francuskie
mojewypiekiinietylkoŚniadanie to podstawa. O ile pierwsze jemy zwykle w domu, drugie zabieramy ze sobą do pracy czy szkoły. Zadbałam o to, aby każdy znalazł dla siebie śniadaniowe inspiracje właśnie na moim blogu. Będzie kolorowo i jak zawsze bardzo smacznie. Wystarczy zaopatrzyć się w pojemniki śniadaniowe lub słoiczki, sztućce i gotowe! Bulgur z warzywami śródziemnomorskimi Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące
Moja smaczna kuchniaNastępnie wlewamy zakwas i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia. Na koniec przyprawiamy majerankiem oraz dodajemy świeży szpinak. Już nie gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. wypadek przy pracy
Bon Appetit Małgorzatyzażyczyła sobie tort, warunki były dwa : z malinami i białym kremem. Ja dorzuciłam jeszcze czekoladę i 100 % wegańskich składników. Od 8 rano zakasałam rękawy i wzięłam się do pracy. Cały czas Nina mi asystowała i zatwierdzała każdy z moich pomysłów, bo przyznaję się, to była pełna improwizacja. Miśka do tego stopnia była niecierpliwa, że jedliśmy tort praktycznie ciepły
greenscarfTaką cieciorkę można podawać na ciepło i na zimno. Ja swoją porcję zabrałam do pracy na drugie śniadanie, jako sycąca sałatka :) Smaczna alternatywa dla kanapek. 200 g cieciorki 1 cebula 1/2 bakłażana 1 chilli 3 ząbki czosnku 3 łyżki natki pietruszki 1/2 słoiczka suszonych pomidorów sok z cytryny sól pieprz czarny Cieciorkę przepłukać i zalać zimną wodą, tak aby cała
https:KKuchniaMniamZapiekanka ” Boryny „ W powietrzu wisi widmo poniedziałku ..no cóż , trzeba będzie pędzić do pracy skoro świt , po całym dniu biegania i stresów nie za bardzo będzie się chciało myśleć o obiedzie . Dzieciaki jednak o nim , nie zapomną i na 100 % się o niego upomną , tak więc lepiej zatroszczyć się o obiad już w niedzielę wieczorem . Zapiekanka , to dobry
Ogrodnik w podróżymarlence właśnie. Widywałam na wielu różnych stronach ciasto "marlenka", podobało mi się i chciałam takie zrobić, ale nie bardzo chciało mi się piec wielu cieniutkich miodowych blatów... Uprościłam sobie pracę i zamiast wałkować i piec wiele cieniutkich blatów upiekłam trzy grubsze, przełożone malinową frużeliną i kremem z dodatkiem kajmaku są pyszne! Wierzch posypałam kawą inką składniki: ciasto : 500 g mąki
6niebo