do pracy - 13340 przepisów (strona:261/890)

Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki 209

Krótki, bardzo prosty i niewymagający przepis – pasta z tuńczyka. Do kanapek, do nadziewania jajek, ogórków, papryczek, na przystawkę, do lunchboxa do pracy, na piknik. Do zagryzania krakersami, chipsami tortilli lub świeżymi warzywami. Lekka, świeża i przepyszna. Do pasty wybierzcie kawałki tuńczyka – rozdrobniony nie nadaje się. Oliwę z puszki odlewamy. Seler naciowy myjemy i łodygę bardzo, bardzo drobno siekamy. Cebulkę

Karo in the Kitchen
Jesienny sernik z figami 172

wierzcie tym, którzy przekonują Was, że serniki piecze się trudno. Owszem, wymagają naszej uwagi i wyczucia odpowiedniego momentu na wyjęcie z piekarnika; i choć pieką się długo, to pracy właściwej przy nich niewiele.  Upieczcie sobie sernik, koniecznie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 193

oczywiście, bo na co dzień sałatki często trafiają do naszych lunchboxów.  Bardzo lubię nieskomplikowane rozwiązania, a ta sałatka jest bardzo prosta i smaczna. Jeśli chcecie ją zapakować do pracy to trzeba pamiętać o czymś miętowym na "po sałatce", w końcu to tuńczyk ;) Składniki: torebka brązowego ryżu pół papryki czerwonej, pół żółtej garść świeżej pietruszki puszka tuńczyka czerwona cebula olej

Czerwona Porzeczka
Domowy susz z porem – przyprawa bez glutaminianu 150

Generalnie jest genialny , nadaje dużo smaku już niewielką ilością , a gotowana kasza z jego domieszką , to po prostu poezja . Zachęcam niezmiennie do włożenia odrobiny cierpliwości ,w przygotowanie własnych przypraw , pracy nie jest znowu tak wiele , a satysfakcja i pożytek ogromy . Wiadomo liczy się zdrowie , a co siedzi w słoiku z przyprawą , każdy kto ją zrobił Ci powie " class="wp-smiley

Ogrodnik w podróży
Drożdżówki z serem i rodzynkami 138

musi być bardzo trudne. Ale nic bardziej mylnego Ich przygotowanie jest proste, choć czasochłonne. Uwierzcie jednak, warto samemu zrobić taką drożdżówkę, która idealnie nada się na drugie śniadanie do pracy, czy szkoły. Marcin, jak je zobaczył powiedział, że wyglądają jak ze sklepu, to chyba komplement?:) 3 godziny 12 drożdżówek składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej 15 g suchych drożdży

Ania i Marcin gotują
Rogale z makiem czyli Slodki Czwartek odc.114 150

Był czas magii, spacerów i ogniska, pogaduszek i radości. Był powrót do rzeczywistości, szkoły i pracy. Odwlokłam go jednak w czasie biorąc wolny dzień. Wolny, niewolny, spędzony aktywnie w domu z odkurzaczem w ręku, w towarzystwie sterty prania i zmywania, wśród garnków i misek. Tak lubię, za tym tęsknię trwając w codzienności. Kiedy zobaczyłam je na blogu Pistachio nie byłam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Spaghetti z pesto z buraków (Spaghetti con pesto di barbabietole) 147

podzielić sie z Wami przepisem na pyszne a jednocześnie szybkie danie obiadowe: makaron z pesto z buraków z dodatkiem migdałów, świeżej bazylii i sera pecorino. Pesto nie wymaga wiele pracy a jego kolor cieszy oko nawet w jesienne dni.  Smacznego! **** Oggi Vi voglio proporre un delizioso primo piatto di pasta con un buonissimo pesto di barbabietole. Un condimento preparato

La grande e la piccola cuoca
Rok w przedszkolu 168

nich do przedszkola chodzi również gromadka innych, radosnych przedszkolaków. Nad całym zaś roześmianym towarzystwem pieczę sprawuje pani Ania, wychowawczyni a także pan Marcel czyli przedszkolna złota rączka, któremu w pracy towarzyszy pies Bazyl. Przedszkolaki pod czujnym okiem swoich opiekunów w przedszkolu spędzają czas radośnie na zabawie i nauce. Czeka je pasowanie na przedszkolaka, zabawa w Halloween, Święto Niepodległości, przygotowania

Krzywa Prosta
bez wyrastania ciasto drożdżowe owocowe z kruszonką... 153

szklanki, mąka tortowa 60 dag, sól - szczypta, cukier waniliowy 1 opakowanie, owoce - w opisie, kruszonka - w opisie nie mam zdjęć przekroju ciasta bo było zrobione na wynos do pracy dla przyjaciela, opinia była pozytywna, ciasto się zjadło co do okruszka, było mocno owocowe, lekkie, aromatyczne - po 2 sztuki gruszka, jabłka, brzoskwinia, 20 dag śliwek, umyte owoce pokroić na kawałeczki, śliwki

W Mojej Kuchni Lubię
Duszona kapustka z koperkiem 133

obiadu też się cudownie nadaje. Jest lekka, a jednak krzepiąca. Lubię tę wersję, jest dość pikantna, ale kapuściany smak nadal jest właściwie wyeksponowany. Danie jest tanie, nie wymaga dużo pracy. Spróbujcie. Aby otrzymać kilka porcji kapusty, przygotujcie następujące składniki: niedużą główkę kapusty włoskiej cebulę dwa ząbki czosnku pęczek koperku 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1/3 łyżeczki imbiru

Pichceniomania
Warsztaty kulinarne w Akademii Smaku Bosch - Zupa w roli głównej - relacja 131

Tomek , drugiemu - Josoph . Następnie parami gotowaliśmy pyszne zupki. (Zupa moja i Gosi.) Atmosfera była rewelacyjna i nawet nie wiem kiedy minęło - te kilka godzin wspólnie spędzonego czasu! Uwieńczeniem naszej pracy był wspólny posiłek i degustacja wszystkich zup. Było miło i przepysznie. Teraz z sentymentem wracam do tamtych chwil i liczę, że jeszcze nie raz, ani nie dwa, ale... W każdym

Di gotuje
Sałatka z serem halloumi 168

siebie wtedy to już nie chce mi się specjalnie nic przygotowywać. A tak... Hania je czasami obiad u dziadków, Franio jak zwykle w przedszkolu, mąż mówi, że w pracy coś zamówili, to wtedy nic mnie nie powstrzyma.  Myślę co mam w lodówce i czy jestem w stanie z tego coś zrobić. Miałam ser holloumi, kupiony jakiś czas temu podczas

bistro mama
Koktajl jeżynowo-kawowy 177

mlekiem. Dodajemy kawę Inkę, syrop klonowy, nasiona chia i miksujemy do połączenia składników. Wlewamy do dwóch dużych szklanek (lub np. słoików, jeśli koktajl chcemy zabrać ze sobą do pracy czy szkoły). Możemy podawać od razu lub przechować w lodówce. Przed podaniem koktajl posypujemy jeżynami, jagodami goji oraz dekorujemy listkami mięty. W wyjątkowo ciepłe dni możemy dodać 3-4 kostki lodu

Poezja smaku
Karpatka 232

ciastem parzonym również zaliczam do mniej udanych. Ale byłem wtedy bardzo młody, dopiero zaczynałem swoją naukę w szkole i nie znałem wszystkich tricków, które wykorzystuje w swojej obecnej pracy zawodowej. Tak więc, z czystym sumieniem polecam ten przepis i gwarantuję, że karpatka wyjdzie Wam idealna. Wysoka, chrupiąca z wierzchu i z pysznym kremem w środku. Ja zawsze piekę jeden duży

Jacob Tastes
Maślany leszcz zapiekany w folii 160

Pamiętajcie, żeby do swoje diety włączyć ryby, gdyż zawierają kwasy tłuszczowe omega-3, które są niezbędne do pracy mózgu i serca, a także wiele witamin i minerałów. W przepisie użyłam leszcza, ale tym sposobem można przyrządzić dowolną rybę. Rybę podałam z ziemniakami, sosem śmietanowo-porowym i surówką z marchewki. Składniki: 2 duże płaty leszcza (może być ze skórą) cytryna sól

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania