do pracy - 13340 przepisów (strona:255/890)

#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 262

pieczarki, doprawić ulubionymi przyprawami i położyć farsz na chlebie, bagietkach lub bułkach. Na wierzch odrobina sera i do piekarnika! W wersji wypasionej możecie dodać też plasterki wędliny. ;)   Najwięcej pracy zajmuje pokrojenie składników, ale gdy znajdą się już na patelni, to danie właściwie robi się samo. W czasie, gdy zapiekanki są w piekarniku można przygotować szybką, zdrową i mega pyszną

Cooking Monster
Sałatka z ogórków i kapusty na zimę 260

komputerze, ponieważ całe dnie spędzałam na dworze z moimi córeczkami, a także poświęcając czas na szykowanie różnych przetworów. Dzisiaj pierwszy z zaległych przepisów, a wkrótce następne... Sałatka wymaga trochę pracy, ale jest smaczna i będziecie zadowoleni. Polecam jako dodatek do zimowego obiadu, kiedy nie mamy czasu na przygotowanie surówki. Składniki: (około 20 dużych słoików) 5 kg ogórków  2 główki

talerz przyjemności
Sałatka z brokułem, jajkiem i parmezanem 912

Sałatka z brokułem, jajkiem i parmezanem – świetnie nadaje się jako posiłek do pracy (chociaż niektórym może przeszkadzać zapach czosnku ;) ) lub jako sałatka na imprezę. Gorąco polecam! :) Więcej przepisów na imprezowe sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki na imprezę , a mnóstwo dań na imprezę tutaj: przekąski na imprezę oraz tutaj: przepisy na Sylwestra […] The post Sałatka z brokułem, jajkiem i parmezanem

Kulinarne Przeboje
Barszcz ukraińki z batatem i zieloną soczewicą 186

polubiłam tą wersją znacznie bardziej niż oryginalny barszcz ukraiński . Sprawił to dodatek soczewicy (której jestem fanką) oraz prostota w przygotowaniu. Świetnie sprawdza się również jako drugie śnidanie w pracy, zwłaszcza w deszczowe, chłodne dni. Polecam wszystkim fanom buraków (i nie tylko :)) Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 40 minut + czas pieczenia buraków Składniki: 3 buraki ½ szklanki zielonej soczewicy marchewka mały

Kolizje Smaków
Pieczony z pieprzem cytrynowym łosoś z kuleczkami ziemniaczanymi i pesto z rukoli 204

font:minor-latin;} Przygotowanie pysznej ryby na obiad, którą chętnie zjedzą i Ci duzi i Ci mali to wyzwanie niejednej z Mam. Dostarczenie kwasów tłuszczowych omega-3, które wspomagają prace organizmu jest często nie lada wyzwaniem, zwłaszcza w przypadku tych młodszych. Sposobem może być ciekawe podanie ryby. Pobawmy się zatem w kolory – różowy filet z łososia z zielonym pesto

ChilliJemy
Zupa brokułowa na chłodne dni 193

Moja dzisiejsza propozycja ucieszy tych drugich. Ja sama uwielbiam wszystkie zupy, i kremy, i wodniste. Po prostu jestem zupoholiczką ;) Zupa jest dobrym daniem, kiedy wraca się z pracy czy ze szkoły bardzo głodnym, i czeka na właściwy obiad. Wtedy zamiast zapychać się czymś mniej zdrowym, można zjeść zupę, która korzystnie działa na nasz układ pokarmowy. Oprócz tego zupy

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Komosa ryżowa na mleku roślinnym z owocami 250

zapraszam na przepyszny, pożywny deser – przekąskę z komosy ryżowej z dodatkiem masła orzechowego i świeżych owoców. Całość smakuje wspaniale i taki deser można spokojnie również zabrać do pracy na drugie śniadanie. W przygotowaniu jest prosty, szybki i bardzo mi smakował. Polecam… (przepis dostałam od mojej bratowej :)) Komosa ryżowa na mleku roślinnym z owocami Składniki na około 4 porcje: 400ml

Mała Cukierenka
wyborne kotlety z leszcza 165

śródziemnomorskich  dorad ( o okoniu morskim nawet nie wspomnę ), nie zauważając że tuż po nosem ma rybę której  przyrządzenie  co prawda wymaga odrobiny pracy,  jednak  jej niezrównany smak  z  nawiązką   zwróci   trud   poniesiony  w trakcie przygotowania dania. Dlatego dziś  prezentuję  danie z naszego

Miód i pieprz
Placuszki marchewkowe 623

szkolny zaczął się na dobre. Nauki jest mnóstwo, więc pozwólcie, że dzisiaj będzie coś szybkiego, zdrowego i bardzo smacznego---> marchewkowe placuszki! Na śniadanie, II śniadanie, do szkoły bądź pracy. Lekko słodkie za sprawą marchewki i miodu, bardzo puszyste dzięki ubitym białkom. Niezastąpione!     Składniki: (na ok. 10 sztuk)   250 g marchewki 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki

Nastoletnie Wypiekanie
Sałatka z komosy ryżowej, pieczonej dyni i fety 133

jako dodatek do sosów i bazę sałatek. Sałatka z komosy z pieczoną dynią najlepiej smakuje na zimno. Można ją zabrać na piknik lub jako drugie śniadanie do pracy. Składniki:  2 szklanki ugotowanej czerwonej komosy ryżowej 2 szklanki dyni (hokkaido lub piżmowej) pokrojonej w kostkę 100 g sera feta lub sera lazur kilka łyżek siekanej natki pietruszki sok z cytryny

Codziennik Kuchenny
Kasza jaglana z pieczonymi warzywami 136

cynamonem, pietruszki kolendrom, bardzo przyjemnie jest odkrywać podczas jedzenia, każdy z tych smaków. Jeśli po obiedzie zostanie trochę kaszy i warzyw, z przyjemnością zabieram je na drugie śniadanie do pracy. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej kawałek dyni Hokkaido (ok. 20 dkg) 2 marchewki 1 pietruszka 1 czerwona papryka 1 biała lub żółta papryka 1 mała cebula olej rzepakowy do smaku

Codziennik Kuchenny
Mrowisko z ciasta faworkowego 190

równej warstwie, gdybym miała jeszcze jedna rękę pewnie efekt byłby lepszy:) Pierwsza warstwa powstała w bólach i kolejne również. Starałam się bardzo, ale nie jestem zachwycona wizualną stroną mojej pracy;)  Najważniejsze, że mrowisko jest bardzo smaczne, a domowe łasuchy były zachwycone, górą faworków na zakończenie karnawału. Składniki na faworki: 2 do 2,5 szklanki mąki pszennej  4 duże

Codziennik Kuchenny
Frittata ze szparagami i pomidorami 135

mamy w danej chwili ochotę.  Jeszcze jedną zaletą frittaty jest to, że równie dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Można ją zabrać do pracy jako drugie śniadanie, na piknik lub podać jako małe danie na imprezie. Składniki na porcję dla 1 osoby: 2 jajka eco  8 zielonych szparagów (bardzo cienkie) 1 cienka dymka ze szczypiorkiem

Codziennik Kuchenny
Zielona fasolka z gremolatą 140

całości, posypana gremolatą. Można również użyć fasolki, nadmiarowo ugotowanej na obiad, pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z gremolatą, oliwą i podać jako przystawkę, zabrać na piknik lub do pracy. GREMOLATA ZIELONA FASOLKA Z GREMOLATĄ Składniki: 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru 2 litry wody Gremolata: 3/4 posiekanej natki pietruszki skórka z 1 cytryny (tylko

Codziennik Kuchenny
Wytrawne drożdżówki 194

ostrym w smaku serem pleśniowym.  Wytrawne drożdżówki dobrze będą smakowały jako dodatek do śniadania, kolacji. Można je zabrać na piknik, wycieczkę lub drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Mini cebularz Mini pizza Drożdżówka z gruszką i serem pleśniowym Składniki: 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g mąki pszennej chlebowej 15 g świeżych drożdży 200 ml wody 50 g serka

Codziennik Kuchenny