Chyba ten przepis będzie bez zbędnego wstępu :) Szukaliśmy pomysłu na szybki lunch do pracy i w taki właśnie sposób powstał makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami z serem feta. Przepis na 2 porcje. Makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami – składniki: 2 szklanki dowolnego makaronu ( my wykorzystaliśmy makaron kokardki) 1 puszka tuńczyka 8 suszonych pomidorów 1/2 kostki sera feta Makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czasu po niego sięga. W tym wydaniu smakuje bardzo dobrze. Obecnie przeprowadzamy remont kuchni. Trudny to czas dla blogerki kulinarnej ;) Ale jakoś udaje mi się wcisnąć w harmonogram prac upiększających moje królestwo i coś upichcić ;) Będzie pięknie, na pewno! Składniki: 5 kromek chleba tostowego (lub chałki) 1/2 szkl. mleka sok wyciśnięty z jednej pomarańczy skórka otarta z jednej pomarańczy
zadanie-gotowaniegotowali coś z czosnkiem, to odmawiałem wejścia do domu. Teraz lubię zapach czosnku smażonego na oliwie, ale coś z czosnkowego konfliktu pokoleń pozostało, bo kiedy tym razem wracam z pracy, a mój syn przygotowuje swój ulubiony sos czosnkowy (z wyjątkowym rozmachem), to też muszę stoczyć ze sobą małą wewnętrzną walkę na progu ;) Teraz chyba mi wierzycie, jak łagodna jest
zadanie-gotowanieryż kalafiorowy, sos z orzechów ziemnych i marynowaną cebulę. Z pewnością je wypróbuję. Kolejny punkt programu to METODY, czyli różnego rodzaju sposoby na ulepszenie przepisów i poprawę jakości pracy w kuchni. Znajdziesz tu wskazówki, jak namaczać nerkowce, jak odpowiednio odmierzać składniki czy jak wybrać dobry blender – wszystkie bardzo użyteczne, jednak jak dla mnie tych przydatnych wegańskich wskazówek i trików
Roślinna - blog wegańskiwyrównać wierzch. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem udekorować figami i winogronami. Smacznego! A przede mną wolny weekend. Dobrze było wrócić do pracy, ale już ten pierwszy tydzień dał mi się we znaki. Odzwyczaiłam się od stania po dziesięć, dwanaście godzin dziennie
Pożeraczka, czyli raz adobrzetradycyjnych jako elementu Listy Produktów Tradycyjnych Województwa Pomorskiego” Głównym założeniem tego projektu jest aktywizacja mieszkańców wsi na rzecz podejmowania inicjatyw w zakresie rozwoju obszarów wiejskich, w tym kreowania miejsc pracy na terenach wiejskich. Aktywizacja ta polega na działaniach związanych z organizacją tradycyjnych warsztatów kulinarnych, jako próby stworzenia lokalnej bazy żuławskich produktów tradycyjnych. W ramach zadania zaplanowano cykl szkoleń, warsztatów
Przepisy AleksandrySurówki łączące w sobie zieleninę i owoce należą do moich ulubionych. W wersji poniżej smaku dodaje jeszcze tofu. Sałatka jest błyskawiczna w przygotowaniu, dlatego chętnie zabieram ją do pracy. Czytaj więcej
Kasia Sarnachcąc za bardzo kombinować wykorzystałam go do szybkiego, ucieranego ciasta. Wyszło bardzo smaczne, aromatyczne, dzięki dyni nie za suche, takie idealne do kubka ciepłego napoju w domu, albo w pracy :) Składniki na blachę o wym. 22x22 cm: (inspiracja: " Just My Delicious ") 4 jajka 1,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody
Simply FoodSałatka, którą dzisiaj Wam polecam jest pełna smaków i aromatów. Idealna na kolację, do pracy i na imprezki. Kolorowa i łatwa do zrobienia. Składniki: 100 g czerwonego ryżu (u mnie Skworcu ) wędzona pierś z kurczaka (około 250 g - 300 g) 10 dag sera żółtego 1 papryka czerwona puszka kukurydzy 3 czubate łyżki siekanej natki pietruszki 4 czubate łyżki majonezu
Smak mojego domugarnku, na gazie, jednak ta metoda wymaga siły przy krojeniu dyni na mniejsze kawałki a potem przy obieraniu. Kto sam nie próbował, pewnie nie wie jak ciężka to jest praca. Tak naprawdę używając piekarnika do zrobienia puree, potrzebujemy tylko przeciąć dynię raz, na pół. Oczywiście, pestek z dyni nie wyrzucamy, a obieramy i ze smakiem wcinamy. Jeśli chcemy wyjąć pestki
Mieszam w Garnkuprzystawką imprezową. Można je podać na ciepło zarówno jak i na gorąco. W obydwu przypadkach będą smakowały świetnie. Są także idealne do lunchbox`ów i zabrania ze sobą do pracy, lub szkoły. Przygotowanie bułeczek zwijanych od podstaw trochę trwa, dlatego zawsze robię je z pozostałego ciasta na pizzę i sosu pomidorowego . Z połowy ciasta piekę jedną większą pizzę
Kuchnia ŁukaszaFilantropia to rynek dobroczynności dla wszystkich ludzi, a każdy darczyńca to bohater, który potrafi podzielić się efektami swojej pracy z innymi... Mówiłam ...o naszym podejściu do fundraisingu, o planowaniu działań i inwestycji jaką prowadzimy, o sukcesach i porażkach, ale przede wszystkim o tym, że staramy się i zachęcamy innych do tego, by dobroczynność budować na pozytywnym przekazie
Z notatnikapowtórnie mieszamy. Teraz gdy mamy przygotowaną główną warstwę nakładamy 1/4 przygotowanego kleiku do miseczki, a następnie nakładamy owoce z deseru zachowując te same proporcje. Dla lepszego efektu naszej pracy przekładamy warstwy kleiku i owoców do momentu aż na wierchu będą owoce. Niestety jak gotowałam dla mojego synka kilka lat temu to nie myślałam o robieniu zdjęć, więc jeśli przygotujesz danie
Z notatnikaoprószyć solą. Następnie filety obtaczamy w mące. Na patelni oliwę i smażymy filety ok. 7 min z każdej strony na złoty kolor. Źródło obrazu: By User:Strobilomyces - Praca własna, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=719774 W Europie zębacz smugowy najczęściej występuje pod nazwą Catfish lub Wolffish. Na Islandii występuje pod nazwą Steinbítur. Źródło obrazu
Z notatnikaczasach Keplera nie istniało wyraźne rozróżnienie pomiędzy astronomią i astrologią, natomiast astronomia jako jedna ze sztuk wyzwolonych, była wyraźnie oddzielona od fizyki, zaliczanej do filozofii przyrody. Kepler w swoich pracach używał argumentów religijnych, wychodząc z założenia, że Bóg stworzył świat zgodnie z inteligentnym planem, który można poznać za pomocą rozumu. Określał swoją astronomię jako "fizykę niebieską" i jako "wycieczkę
Z notatnika