Marlenkę znalazłam jakiś czas temu na blogu: Przepisy Aleksandry . Kilkukrotnie przekładałam upieczenie tego ciasta ponieważ zawsze zakładałam, że jest bardzo pracochłonne. Czasochłonne jest jedynie pieczenie placków. Praca z ciastem jest dość przyjemna, w kuchni podczas przygotowań niesamowicie pachnie miodem (u mnie gryczanym). Ciasto jest dość elastyczne, nie klei się i ładnie daje się Ciasto po przygotowaniu musi leżakować minimum
coolinarnastrefa.blogspot.comranem. Dario tym razem został w domu, ale za pół roku na pewno zabiorę go ze sobą. Jestem przekonana, że będzie zadowolony. A dzisiaj, po powrocie do domu z pracy, zrobiłam sobie naleśniki. Wypróbowałam przepis znaleziony na tej stronie. Naleśniki są naprawdę pyszne. Nie mają w składzie mąki, ale nie jesteśmy w stanie tego zauważyć. Z podanej porcji otrzymamy
W mojej kuchniszczyptą soli na sztywno. Pod koniec dodawaj partiami cukier, cały czas miksując, aż się rozpuści. Wlewaj po 1 żółtku i dalej miksuj, do połączenia. To już koniec pracy miksera/robota. Wsyp suche składniki. Ręcznie i delikatnie wymieszaj szpatułką lub trzepaczką miksera, ale nie miksuj. Masa powinna pozostać puszysta i nie tracić objętości. Jeśli mocno opadnie, z biszkoptu najpewniej nici. Ciasto przelej
Anioszek w kuchnibiałka, błonnika, kwasu foliowego i aminokwasów. Zawiera witaminy z grupy B, E, P i PP oraz fosfor, magnez, wapń, żelazo, jod, miedź, cynk, nikiel, kobalt, jod i bor. Poprawia pracę jelit i metabolizm, a także korzystnie wpływa na układ krążenia. Wspomaga układ nerwowy, niweluje skutki stresu i dodaje energii. Kasza gryczana reguluje produkcję sebum i poprawia kondycję cery trądzikowej. Powinni
My Chcemy Jeśćnieodłącznym dodatkiem do czystego pikantnego barszczyku. Najczęściej robię je z ciasta drożdżowego, jakoś tak wolę pracować z drożdżowym niż z kruchym. Takie paszteciki zabieramy też na piknik czy do pracy. Składniki: na ciasto: 500 g mąki 2 jajka 30 g drożdży 1/2 szklanki letniego mleka 1/2 szklanki letniej wody 50 g masła stopionego łyżeczka cukru łyżeczka soli na nadzienie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamasło orzechowe . Największym kosztem mogą okazać się nasze bezpowrotnie utracone nerwy, jeśli posiadamy bardzo słaby blender. Miksowanie może okazać się katorgą, drogą przez mękę, a na sam koniec syzyfową pracą. Dlatego też, jeśli chcemy zrobić naprawdę fajne i kremowe masło orzechowe, powinniśmy najpierw zaopatrzyć się w przyzwoity blender, malakser lub robot do zadań specjalnych jak thermomix. Wielu ludzi decyduje się
Blendmanpamiętam nazwę). Sprawdziły się, o dziwo! Kanapki wyszły naprawdę dobre. Po oszukanych panini przyszedł czas na obejrzenie kolejnych odcinków serialu „Vinyl” i odprężenie się po uczelni, „pracy” przy blogu etc. Pasta oliwkowa świetnie sprawdziła się do maczania grissini. Współgrała z nimi smakowo, ponieważ pasta jest kwaskowa i dość… hmm… mocna w smaku, a grissini
Blendmandodatkową motywacją, dzięki której są one w stanie wytrwać w postanowieniach, nawet kiedy pogoda za oknem skłania nas do pozostania w łóżku. Dobry trener jak nikt inny zmobilizuje do pracy nad sobą i ciągłego doskonalenia. Doskonałe efekty, które uzyskamy dzięki współpracy z trenerem, dodadzą nam pewności siebie i podniosą poczucie własnej wartości. Świadomość, że pracujemy nad sobą podczas gdy inni
Poranek na słodkomają mniej kalorii niż kandyzowane. Żurawina posiada właściwości wspomagające prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego, a medycyna ludowa zaleca jej stosowanie w przeziębieniach (działa przeciwgorączkowo), anginie, w przypadku osłabienia pracy żołądka, jelit i trzustki, a także na awitaminozę i ogólne osłabienie oraz przemęczenie organizmu. Żurawina ma również właściwości witaminizujące i odtruwające. Jest wielką skarbnicą witaminy
Di gotujeznana w Wielkiej Brytanii autorka książek kucharskich i promotorka kuchni wegetariańskiej. Urodziła się w Stanach Zjednoczonych, ale po studiach wyjechała do Londynu, gdzie zaczęła swoją kulinarną karierę od pracy jako prywatny szef reżysera Stanleya Kubricka (i muszę tu dodać mój komentarz - WOW!). Poza działalnością typową dla 'food celebrities' - wydawanie książek kucharskich, pisanie do kulinarnych czasopism i występowanie w programach telewizyjnych
Chilli Czosnek i Oliwasznycelki drobiowe w panierce Proponowane dziś danie nie wymaga od nas zbyt wielu przygotowań, bowiem większość pracy wykonają za nas kultury bakteryjne zawarte w naturalnym jogurcie ( a którego użyjemy do zamarynowania mięsa). Natomiast rezultat osiągnięty po usmażeniu mięsa w złocistej panierce zadowoli nawet gusta
Miód i pieprzwszystkiego ;) Uwielbiam eksperymentować w kuchni, szczególnie ze słodkościami. Każdy deser czy ciasto robię tak, by zaskoczyć domowników i gości, zwracając szczególną uwagę na to, by było po prostu smacznie :) Praca zawodowa, obowiązki domowe nie pozwalają mi na częste pieczenie, jednak przynajmniej raz w tygodniu staram się zrobić coś słodkiego, na poprawę humoru, by sprawić przyjemność innym. Tym ciastem można skraść
Domowa cukiernia Ewyalbo kaszę w daniach obiadowych. Ja używam go wówczas, gdy wpadam wygłodniała do domu i musze zjeść coś na szybko lub gdy mam niewiele czasu na przygotowanie posiłku do pracy. Czytaj więcej
Kasia Sarnatego zostawić i przejść nad tym do porządku dziennego :) W końcu nalewka sama i z niczego się nie zrobi. Weszliśmy w posiadanie stosownej ilości owoców i zabraliśmy się do pracy. Zanim przejdziecie do dalszej części polecamy zapoznać się z tym wpisem. Znajdziecie tutaj wszystko, co powinniście wiedzieć o nalewkach 1 kg owoców głogu 1 litr
Marder&Marder Manufactureilość ulubionej mieszanki sałaty, granat i czerwone pomidorki koktajlowe. Całość smaku przełamuje kremowy ser pleśniowy. W sałatce, która ma pełnić rolę pożywnego obiadu, który możemy zabrać ze sobą do pracy, czy na uczelnie, ważne jest aby nie zabrakło węglowodanów, dzięki którym będziemy mieć po prostu energię do działania. Dlatego postawiłam na makaron - Pełne ziarno. Dzięki węglowodanom złożonym, tej energii starczy
SMYKWKUCHNI