Piękny i pyszny, tak mogę go określić. Chleb potrzebuje czasu aby wyrosnąć jak większość chlebów na zakwasie , nie potrzebuje jednak dużo pracy. Wystarczy dobrze rozplanować czas i pyszny chleb na stole cieszy oczy i brzuchy. Chleb żytni na zakwasie najprostszy z żurawiną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemarna podróba tego, co robi moja Mama. Staram się ją doścignąć, ale jest ciężko. :P W każdym razie zdradzę Wam przepis, który jest bardzo prosty, wymaga co prawda nieco pracy, ale warto! Mama ma genialny smak i potrafi fantastycznie doprawić farsz, ja mam z tym jeszcze trochę problemów, ale praktyka czyni mistrza, prawda? :) Farsz: 1,2 kg kapusty kiszonej
Cooking Monsterczęsto. W kilkanaście minut można z niego wyczarować pyszne danie. Wystarczy kilka składników i mamy pożywny obiad, ciepłą kolację, kolorową sałatkę albo też zdrowy lunch, który możemy zabrać do pracy w pudełku. Krótko mówiąc - dla każdego coś dobrego, i dla malucha i dla dorosłego. I na słodko i na wytrawnie ! Czy Wy też kochacie makarony
Kulinarne przygody Gatitysię właśnie Malinowa Chmurka. Każdorazowo jej pojawienie się na stol e wywołuje u mn ie uśmiech od ucha do ucha- czego i Wam serdecznie życzę!:) Zatem bierzemy się do pracy: Malinowa chmurka Ciasto: 6 żółtek 1/2 szklanki cukru 20 dkg mąki 15 dkg margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka z cukrem i miękką
Aromatyczne Podróżetakie jak: masło orzechowe z nasionami konopi czy makaron z soczewicy. Artykuły tej firmy odznaczają się bogactwem naturalnych witamin i minerałów , są bogate w składniki odżywcze, które wspomogą prawidłową pracę Twojego organizmu. Ich obecność w kuchni sprawi, że bez problemu wcielisz zdrowe nawyki i wprowadzisz nowoczesny styl życia. RECENZJA BĘDZIE DOSTĘPNA TUTAJ AMISA To brytyjska marka zajmująca się
Zdrowie na języku :PPrzepis dostałam od koleżanki z pracy. Wcześniej nie robiłam takiego dżemu, bo nie miałam pojęcia o tym, że ten dżem tak dobrze smakuje. Teraz już wiem, że będę go robić każdego roku
Kuchnia Danusibułeczki u Doroty wiedziałam, że będę musiała takie upiec. Są zachwycające! Po prostu nie można od nich oczu oderwać. Ostatnimi czasy jednak nie przygotowuję pieczywa w domu; cóż, praca w piekarni ma swoje przywileje, jednym z nich jest jeszcze ciepły bochenek, który codziennie ze sobą zabieram. Gdy jednak byłam w szkole, dostawy świeżego pieczywa nagle się urwały, a ochota
Pożeraczka, czyli raz adobrzepodany smakuje na ciepło i na zimno. Jeśli brakuje Ci koncepcji jak urozmaicić podanie kalafiora to jest dobry pomysł. Warto wykorzystać do posiłków to zdrowe warzywko, tym bardziej, że pracy przy nim niewiele. Składniki: 1 kalafior 3 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka miodu 2 łyżki posiekanych ziół (pietruszka, koperek, mięta) Wykonanie: kalafiora obrać z zewnętrznych liści, odkroić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pory bardzo pomaga mi w kuchni zastępując wszystkie dotychczasowe sprzęty AGD: mikser, szatkownicę, blender, tarkę, patelnię, garnek do gotowania, no i dodatkowo ma… wagę. A po zakończeniu pracy w ustawionym czasie daje znać sygnałem dźwiękowym, że potrawa jest gotowa. W tym wpisie opiszę Wam jak taki multisprzęt spisywał się w mojej kuchni. Przed wypróbowaniem robota Kohersen, słyszałam o nim wiele
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzepis na pyszne i szybkie ucierane ciasto - keks z jeżynami i piernikową kruszonką. Idealne jako dodatek do filiżanki herbaty, ale także jako słodka przekąska do szkoły czy pracy. keksówka 11x23cm Składniki: 300g mąki pszennej, 150g cukru, 180g masła lub margaryny, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru waniliowego, łyżeczka przyprawy
Z miłości do słodkościPyszne maleństwa, idealne na podwieczorek, do szkoły lub pracy. Dzięki marchewce są wilgotne, mają cudowny kolor i długo zachowują świeżość. Dodatkowym plusem jest to, że zrobisz je bardzo szybko :) Składniki suche: 2 szkl mąki pszennej 1/2 szkl domowego cukru waniliowego 2 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki płatków owsianych 1/3 szkl siekanych orzechów włoskich
Smakołyki Asiuzupełnić,gdyż buraki muszą być przykryte.Ugotowane odcedzamy i studzimy. Przestudzone buraki obieramy ze skórki,następnie trzemy na tarce jarzynowej na dużych oczkach ( za mnie robi to mój Kenwood - praca w kuchni stała się szybsza i przyjemna). Składniki zalewamy umieszczamy w garnku : cebulę kroimy w grubsze plastry,czosnek wyciskamy ,mieszamy wszystkie składniki ze sobą i gotujemy ok 10 min.Studzimy,następnie składniki
Niespełnione zdolności kulinarnecałość, która idealnie pasuje do makaronu. Koniecznie wypróbujcie i przekonajcie się, że makaron wcale nie musi być nudny!Można wyczarować z niego wspaniałe dania na rodzinny obiad, lunch do pracy, kolację na ciepło a nawet dania dla maluchów! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron penne / rurki Lubella – ok. 250 g * mały bakłażan – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * cebula
Ostra na SłodkoLatem jadam zupy lekkie . Kiedy nadchodzi jesień czy zima stawiam na te bardziej konkretne . Kiedy pogoda nas nie rozpieszcza lubię po pracy udać się do domu i zjeść coś pysznego i rozgrzewającego. Taka właśnie jest ta zupa porowa. Podana z makaronem i mięsem mielonym tak napełnia żołądek, że nawet nie trzeba już jeść kolacji. Składniki: 2-3 duże pory
Pobite gary Barbary