Kupujecie majonez czy raczej robicie sami? Ja różnie ale częściej robię sama w domu i zajmuje mi to około 2 - 3 minut. Jak to robię zapytacie? zaraz wszystko opiszę. Majonez tak zrobiony jest gęsty, aromatyczny i doprawiony tak jak lubicie i to od Was zależy czy będzie on bardziej czosnkowy czy bardziej kwaśny albo słony. Każdy najlepszy ze sklepu nie daje rady z domowym pysznym majonezem. Kiedyś majonez robiła moja babcia ale trwało to bardzo długo i ubijała i ubijała trzepaczką a potem jej się zważył bo do... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.