do pracy - 13340 przepisów (strona:286/890)

3 pomysły na śniadanie z boczkiem w roli głównej 200

szybkie, smaczne i proste przepisy na śniadanie. Dlaczego warto jeść śniadanie? Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Stawia na nogi i daje siłę, by stawić czoła obowiązkom w pracy czy szkole. Dietetycy są zdania, że śniadanie może stanowić nawet 1/3 dziennego zapotrzebowania na kalorie. – Takie typowe angielskie śniadanie, bekon, kiełbaski, jajka, fasolka i razowe pieczywo, w połączeniu na przykład

Tradycyjna Kuchnia
Błyskawiczne ciasto z jagodami 177

Przepis na smaczne ciasto z jagodami, które szybko się robi i nie wymaga wiele pracy. Zamiast jagód można dodać inne owoce. Ciasto jest mało słodkie, można dodać więcej cukru jeśli lubicie. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej 0,5 szklanki oleju (rzepakowy) 3 duże jaja pół szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 i 1/2 szklanki

e-PrzepisyKulinarne
Jak film na noc, to tylko thriller 124

używając muzyki. Więc w tym przypadku każdy dźwięk waży bardzo dużo. Szepty, fragmenty rozmów a nawet spojrzenia i gesty wyglądają naturalnie, ale jednak stają się podejrzane. Wrażenie pogłębia sposób pracy kamery („z ręki”), który jest niestabilny i dynamicznie reaguje na wydarzenia. Kadry są ciasne, często próbujące objąć wszystkich bohaterów, nawet kiedy na ekranie widzimy prywatne rozmowy

Pink Envelope
Zjedz pan yorka, czyli wizyta na Expo Sweet 2013 136

Cukiernicy chwalą się tu swoimi dokonaniami artystycznymi (bo torty, które tam można oglądać, to już sztuka) i walczą o tytuły mistrzów swego fachu. W porównaniu do zeszłorocznej edycji, słodkie prace były bardziej różnorodne […] Artykuł Zjedz pan yorka, czyli wizyta na Expo Sweet 2013 pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Suppli al telefono – nie zapomnij spakować ich do plecaka! 134

wrażenie, że już kompletnie wszystkich ogarnęła majówkowa gorączka. Myślami już jedną nogą na zielonej trawce, a tymczasem jeszcze niektórzy w pracy, albo tuż przed wyjazdem, biegają, załatwiają, kupują, by zoptymalizować i jak najlepiej wykorzystać te – krótkie, bo krótkie, ale jednak! – wakacje. My jesteśmy trochę z boku tej bieganiny. Nie lubimy jeździć tłumnie […] Artykuł Suppli al telefono

Wiszniówka
Ekspresowy dżem z czarnej porzeczki 147

Jeśli nie macie czasu, lub zwyczajnie nie lubicie stać przy garach, warto sięgnąć po produkty ułatwiające pracę i skracające czas przygotowywania przetworów. Gama środków żelujących Dr.Oetker z pewnością przyda się w każdej kuchni. Dzięki produktom żelującym szybko i sprawnie przygotujecie domowe dżemy i galaretki owocowe. Ja korzystam często i zapełniam spiżarnie coraz to nowymi przetworami . Dżem z czarnej porzeczki

kolorowotorcikowo
Pulled pork najlepszy! Z malinowym sosem BBQ (Slow cooker) 149

widzicie na zdjęciu, została tylko jego resztka, ledwo udało się fotkę zrobić, takie miał wzięcie Przygotowywanie potraw w slow cookerze to bajka, wstawiamy np. rano przed wyjściem do pracy i po powrocie do domu mamy gotowy pyszny obiad. Składniki na pulled pork: 2 kg łopatki wieprzowej 1 cebula drobno pokrojona 4 ząbki czosnku drobno pokrojonego szklanka soku z pomarańczy łyżeczka

PaleoLife
Chleb pełnoziarnisty z porzeczkami czyli Lipcowa Piekarnia 153

końcu udało mi się coś upiec w ramach wspólnej akcji czyli z Lipcowej Piekarni Amber . Weekend spędziłam w pracy ale w niedzielne popołudnie udało mi się upiec chleb.  Z pozoru ciężki gniot i niezbyt zachęcający ale... w środku czai się aromatyczny miąższ z małymi bąbelkami. Kwaskowy, sprężysty, PYSZNY!!! Przepis pochodzi z bloga Kuchnia Gucia . Chleb pełnoziarnisty z porzeczkami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bułki zwykłe z przedziałkiem (orkiszowe) 148

Bułki zwykłe z przedziałkiem to najpopularniejsze i bardzo lubiane pieczywo. Lubiane - bo smaczne i niezwykle uniwersalne, pasują ze wszystkim dodatkami. Bardzo proste do przygotowania, właściwie całą pracę za Ciebie zrobią drożdże. A jednak trudno kupić smaczne bułki, takie jak za dawnych lat.  A te właśnie tak smakują. Zwięzły, puszysty, lekki miąższ, chrupiąca skórka. Na drugi dzień nie były już

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis - Fasolka po Bretońsku 431

wypija wodę :). Namoczoną fasolę odstawiam na kilka godzin do namoczenia, możemy na przykład fasolę namoczyć wieczorem przed pójściem spać a rano gotować fasolkę lub namoczyć rano przed wyjściem do pracy. Gotowanie fasolki po bretońsku: Przed gotowaniem fasoli wodę w której się moczyła możemy wylać i nalać świeżą lub gotować w tej w której się moczyła. Wody do gotowania powinno być

Uwaga Babcia Gotuje
Ekspresowa owsianka z chia i czekoladą (bez gotowania) 173

miło :) Tak jak jednak ostrzegałam, od jakiegoś czasu coraz rzadziej widzicie na moim Insta różnego rodzaju gofry, pancakes itp czasochłonne potrawy. To za sprawą tego, że zmieniliśmy sobie godziny pracy na wcześniejsze, dziecko wysłaliśmy do przedszkola i rano nie mamy już tyle czasu na delektowanie się śniadaniem. Czasy gdy wychodziliśmy z domu przed 10 były fajne, ale z drugiej strony

Mienta blog
Perfekcyjne bezy-porady 170

przygotowaną pianę z białek należy od razu wykorzystać. Nie może ona czekać na pieczenie czy wmieszanie do jakiegoś ciasta, ponieważ wtłoczone do białek pęcherzyki powietrza opadną i cała nasza praca pójdzie na marne. Pieczenie Bez wątpienia, jeden z najtrudniejszych etapów przygotowywania wypieków bezowych. Bezy powinny być suszone w około 80-140 st.C przez ok. 60-90 minut. Są jednak przepisy

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik na zimno, ku chwale truskawkom! 144

była zbyt płynna bo zamiast zastygnąć na owocach, spłynie gdzie tylko będzie mogła. Polecam także wylewać ją powoli przy pomocy łyżki. Gdy galaretka się zetnie to już koniec pracy i można pałaszować. Przygotowanie nie jest skomplikowane, lecz, faktycznie, rozciąga się w czasie, ale myślę, że warto spróbować. Przyjemny, typowo letni deser

Pichceniomania
Tarta z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim 213

się długim opisem przygotowywania tarty z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim, bo jest ona naprawdę prosta. Starałam się opisać wszystko najjaśniej jak umiałam, by podpowiedzieć, jak ułatwić pracę. Tatrę przygotowywałam zarówno na większym cieście francuskim (tzw. XXL) i standardowym - i szczerze muszę przyznać, że zdecydowanie lepiej robi się ją na cieście XXL. Raz - dlatego, że jest po prostu

Moje Qulinaria

Proponowane wyszukiwania