do pracy - 13340 przepisów (strona:308/890)

Sałatka z młodych ziemniaków i szpinaku z francuskim dressingiem 205

resztki pieczonego z obiadu łososia, który także powędrował do tej mieszanki i tak oto powstało najlepsze wiosenne danie tego sezonu <3 Możecie je również zabrać ze sobą do pracy jako lunchbox, bo jest syte za sprawą dodatku ziemniaków i ryby. Składniki na 1 porcję: 3 małe młode ziemniaki (ok. 220g) 4 rzodkiewki 40g świeżego szpinaku 50g pieczonego lub wędzonego

Fabryka pomysłów
Zielone oczyszczenie 486

banana obieramy ze skórki i razem z pozostałymi składnikami dodajemy do blendera i miksujemy na gładką konsystencję. Tak przygotowany koktajl możecie wypić od razu, albo zabrać ze sobą do pracy. Pamiętajcie tylko, że może on się utlenić i przed wypiciem najlepiej jest wstrząsną butelką.   Zobacz inne przepisy na smoothie: Smoothie z ananasem i arbuzem Smoothie ze szpinakiem i kiwi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Drożdż Informatyków 159

kochamgary.blogspot.com to była moja inspiracja. Moje buchty są trochę zmodyfikowane, w ilości cukru i drożdży, oraz rodzaju mąki. Po kilku pierwszych blachach buchty pojechały do mojego męża do pracy i tam zostały pokochane przez pracujących tam Informatyków, dlatego postanowiłam nadać im taką nazwę. To oni zgodnie zawsze chwalą buchty i mówią, że są „jak u babci”. Oczywiście potrafią

Kocham Czekoladę
Wiewiórka 214

Wiewiórka – wcielenie pierwsze Dla wielbicieli orzechów, i innych bakalii, bananów, czekolady. Wcieleń będzie więcej Cisto należy do tych, za które zabieram się zaraz po powrocie z pracy, w międzyczasie przygotowywania obiadu dla rodziny. Czyli szybko, smacznie i przyjemnie. 200 g mąki pszennej 15 g kakao 7 g przyprawy do piernika po płaskiej łyżeczce proszku do pieczenia i sody (ewentualnie

Kocham Czekoladę
Tarta z masą serową i jabłkami 164

Tarta czekała na swoją kolej od wczorajszego wieczoru, i chyba jest to najlepszy sposób, aby zrobić tartę na szybko w trakcie przygotowywania, po pracy, obiadu dla rodziny. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Reasumując wczoraj wieczorem zagniotłam ciasto i zostawiłam w lodówce na 24 godziny. Jeżeli ktoś robi ją podczas jednego podejścia wystarczy jak ciasto spędzi w lodówce godzinę. Na ciasto potrzebujemy

Kocham Czekoladę
Spotkanie blogerek w Lubinie 153

została specjalnie przygotowana przez zespół Piekielna Kura Lubin :) Jestem ogromnie szczęśliwa, że wszystkim bardzo smakowało. Ponieważ pomimo tego, że byłam jedną z uczestniczek tego wydarzenia reprezentowałam również swoje miejsce pracy.  Organizatorka nie kłamała mówiąc, że będzie nam potrzebna wielka, ogromna torba aby zapakować te wszystkie wspaniałości :) Cały bagażnik wypełniony był po brzegi :) Wisienką na "torcie" był oczywiście deser !!! Specjalnie

ClauditteMissCooking
Placki ryżowe (bez glutenu) i "Chodźmy razem" 180

schodach w czasie trzeciego spotkania. Jedno i drugie spragnione cielesności - dziewczyna po pół roku celibatu, chłopak odgrywający się po niespełnionej i nieudanej miłostce do innej. Oboje bez stałej pracy (on lat 27, ona lat 25) i szukający kolejnych "zaliczeń", choć marzący o tej jednej jedynej osobie swojego życia. Być może książka spodobałaby się nastolatkom. Dla mnie jest niskich lotów

Weekendy w domu i ogrodzie
Torcik wiśniowo-czekoladowy 202

konfiturą wiśniową powstał na bazie przepisu na Czekoladowe ciasto tortowe  (ulubione ciasto mego syna). Wiśnie i czekolada to wspaniałe połączenie.  Mój torcik nie wymaga zbyt dużo pracy i dlatego często gości na domowych przyjęciach. Jeśli chodzi o dekorowanie tortów, to dużego talentu nie mam, ale smakiem tego torcika moi goście byli zachwyceni. Krem jest bardzo delikatny, łatwo

Kuchcik gotuje
Warsztaty z marką Galeo 109

Maciej Wawryniuk – doradca kulinarny przygotował dla nas prawdziwe wyzwanie, bo każda z grup miała za zadanie przyrządzić aż po 3 dania! Potrawy miały różny stopień trudności, ale przy pracy w grupie w ogóle się tego nie odczuwało. Nie wiem czy sama mogę siebie nazwać mistrzynią domowej kuchni, ale staram Czytaj dalej... Artykuł Warsztaty z marką Galeo pochodzi z serwisu

Pasja Smaku
Tortellini zapiekane z szynką 158

Szybka zapiekanka z tortellini , szynki i pomidorów. Smaczna, mało pracy. Polecam Wam na obiad, kiedy Was dopadnie dzień lenia. Tak, właśnie nie chce mnie opuścić ta bestia. Zadomowiła się u mnie ostatnio. Może z nadejściem słoneczka za oknem i ciepłych dni pójdzie sobie ten straszny leń. Na blogu znajdziecie również sałatkę z tortellini, a przepis znajdziecie tutaj Składniki

O kuchni z uczuciem
Alfa-odżywiania - sposób na pełnie zdrowa i smukłą sylwetkę :) 173

poprawa stanu zdrowa ustępienie przewlekłych dolegliwości polepszona cera, włosy i paznokcie normalizacja masy ciała samoistne uregulowanie się łaknienia  obniżenie wieku metabolicznego  wyższa jakość snu zwiększona zdolność do pracy stabilizacja emocji świetny nastrój i samopoczucie  chęć podejmowania aktywności fizycznej  Aby zacząć odżywiać się w sposób alfa możesz wcześniej przejść kilkudniową głodówkę o wodzie lub kilkutygodniowy post owocowo

Zdrowie na języku :P
Indyjskie pierożki Samosa 184

polskiego pieroga :) Kiedy pierożki mamy gotowe, obsmażamy je na głębokim oleju do zarumieniania się pierożków :) Można zajadać je z sosem miętowym bądź spolszczyć i zjeść ze śmietanką :) Jak widać praca nad pierożkami w toku. Z przepisu możemy uzyskać około 40-50 pierożków. Wszystko zależy od wielkości średnicy ciasta i ilości farszu w środku Efekt końcowy moich pierożków :) Smacznego

W Moim Magicznym Domu
Domowy budyń bez mąki i cukru wg koleżanki Ewy 185

Jakiś czas temu koleżanka z pracy - Ewa, w przerwie śniadaniowej, uraczyła nasz łakomy dział budyniem własnej produkcji - przyniesionym w słoiku, zawiniętym w kocyku. Bardziej domowo być nie może. I dla takich chwil warto pracować nawet i więcej niż osiem godzin. Bielutki, pachnący wanilią i aksamitny. Kiedy dowiedziałyśmy się z czego jest zrobiony, po prostu nas zatkało... Składniki (dla 4 łakomczuchów

Kuchnia po mojemu
Mała drożdżówka z rabarbarem i gruszką 178

miały zbliżoną, najlepiej tzw. pokojową, temperaturę - lekko cieplejszy powinien być tylko płyn i tłuszcz, ale też nie za gorące żeby nie zabić drożdży. Poza tym drożdżówce trzeba poświęcić trochę pracy i cierpliwości aby je dobrze wyrobić. Ja wyrabiam ręcznie bo lubię, uspokaja mnie ta czynność, ale jeśli macie dobry mikser z hakiem to możecie wyrobić ciasto maszynowo. A wyrobione ciasto

Smaczna Pyza