Przepis na : deser
Kiedyś owsianka kojarzyła mi się z niedobrą, mdłą "paćką". Dziś jest to jedno z moich ulubionych śniadań. Pewnie dlatego, że robi się ją szybko i można ja dostosować do swoich upodobań. Oprócz klasycznej wersji lubię także owsiankę pieczoną. Próbowałam przygotowywać ją na kilka sposobów, ale najbardziej zasmakowała mi jej najprostsza wersja, na która przepis znajdziecie poniżej. Owsianka jest bardzo pożywna i dostarcza niezbędne aminokwasy, witaminy i inne składniki odżyw... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...