desery kokosowe - 1609 przepisów (strona:15/108)

Froyo – szybkie lody z owoców jagodowych i jogurtu 166

razu, możemy przechowywać je zamrożone do miesiąca. U mnie nie mają szans – za szybko znikają. Mam w zanadrzu jeszcze kilka własnych przepisów na domowe mrożone desery: i z jogurtem, i z mlekiem kokosowym, i z twarogiem. To co, czekamy z nimi do lata? SKŁADNIKI 400g jogurtu naturalnego, gęstego (może być i jogurt grecki, u mnie bardzo gęsta Bakoma) 200ml śmietanki

Karo in the Kitchen
Lodowy deser...na pokuszenie! 195

lody u mnie zuppa inglese -truskawki -suszone morele  Skworcu - są przepyszne - nie twarde i nie gumowate -Migdałowy Przylądek- mieszanka prażonych ziaren słonecznika,sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe od  Ziarenkowo -sos do deserów u mnie mango -możesz ale nie musisz dodać łyżkę ulubionego alkoholu na smaczek- opcjonalnie Na sam dół pucharka pokrój trochę truskawek, na to wsyp ziarna prażone

Z Kuchni Do Kuchni
Ekologiczna granola z bakaliami Symbio 172

jagodami goji  Symbio Ekologiczne płatki mix 5 zbóż (płatki pszenne, żytnie, jęczmienne, owsiane, orkiszowe). Poddane obróbce hydrotermicznej, dzieki czemu nie trzeba ich gotować. Ekologiczne płatki kokosowe, nie poddawane procesowi siarkowania. Polecane do deserów i potraw kuchni orientalnej. Po ich zmieleniu uzyskujemy mąkę idealną do pieczenia np. ciastek. Ekologiczny ananas suszony w kostkach, nie poddawany procesowi siarkowania. Polecany jako dodatek

Zawsze głodna!
ROGALIKI Z DŻEMEM 188

margaryny 1 łyzeczka proszku do pieczenia 5 dag drożdży 5 łyżek ciepłego mleka 2 jajka 2 cukry waniliowe szczypta soli 4 łyżki przyprawy do kawy i deserów Kamis 6 łyżek cukru- ja użyłam kokosowego słoiczek dżemu tuskawkowo- rababarowego Owocowa Rozkosz Wykonanie: Do mleka wkruszamy drożdże, mieszamy zeby się ozpusciły, dodajemy 2 łyzki cuku, odstawiamy żeby podrosły. W tym czasie

Z Majeczką w kuchni
Roti Paun - maślane bułeczki z Malezji 256

smaku, puszyste, smakują wyśmienice z samym masłem, z odrobiną dżemu (próbowałem z dżemem z dyni), a nawet same, podane do kawy na śniadanie, lub jako przepyszny deser. Bułeczki nadziewane są masłem lub dżemem kokosowym. Z braku dżemu kokosowego można nadziewać je każdym innym rodzajem dżemu. Najfajniejsze jest odrywanie bułeczki jednej od drugiej - każdy sobie sam odrywa wybraną bułeczkę na jeden

Grahamka, weka i kajzerka
Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim. Krótka recenzja. 159

konkurs opublikowany na stronie everydayme.pl. Nagroda kusząca… Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim. Pomyślałam sobie raz kozie śmierć, i wysłałam swoje zgłoszenie. Wybrałam jeden z efektywniejszych deserów, pięknie prezentujący się tort truskawkowo-kokosowy z bitą śmietaną. Ograniczona ilością znaków kombinowałam jak w najprostszy sposób opisać krok po kroku produkcję tego małego i jadalnego dzieła sztuki. Domowe mleko kokosowe, dżem… a znaków

Malinowe Pocałunki
Krem PRINCESSA kokosowa 637

Hej! Widać że kremy są bardzo lubiane przez Was więc dziś czas na premierę bardzo prostego kremu którego inspiracją jest wafelek princessa o smaku kokosowym. Ten

Kuchnia PROzdrowotna
106. Akwarium - deser dla dzieci! 94

Taki deser to niezwykła atrakcja dla dzieci, który dostarcza naszym milusińskim dużo zabawy przy jego jedzeniu. 1 galaretka Blue Coracao 1,5 szklanki wody o smaku pomarańczy np. Żywiec Zdrój (niegazowanej) 1 płaska łyżeczka żelatyny 1/2 szklanki wiórek kokosowych owoce do zrobienia rybek: winogrono, arbuz, gruszka z syropu, melon .... i co tylko zechcemy roślinność do akwarium to: melisa, mięta. Galaretkę(...)gdyż sok zmieniłby nam kolor wody do akwarium - woda ta sprawi, iż galaretka będzie bardziej błękitna).  Dodajemy resztę wody pomarańczowej i odstawiamy. Deser podajemy w naczyniu kulistym. Na samo dno wsypujemy wiórki kokosowe, gdy opiją się galaretką są naprawdę pyszne. Tak więc zalewamy wiórki i odstawiamy do lodówki, aż dno akwarium nam stężeje. W tym czasie przygotowujemy rybki, wycinamy

Jadło i czytadło
Kokosanki. 2502

Kokosanki. Sympatyczne, rewelacyjne ciasteczka,  które poprawią nastrój, spędzą ochotę na coś słodkiego.  My je uwielbiamy bo kochamy kokosa ;). Prosty przepis, olśniewający smak. Składniki: 100

Malinowe Pocałunki
Kokosowa panna cotta z musem ananasowym na kakaowym biszkopcie 152

awersję do tego typu deserów. I tak po kilku minutach zrodził się w mojej głowie pomysł połączenia kokosa i ananasa. Uwierzcie mi na słowo, że jest boskie. Robiłam to z tego co akurat miałam w domu ;)  i liczę, że niczego nie pominęłam. Składniki na masę: 400 ml śmietany kremówki 30% 600 ml mleczka kokosowego  pół laski wanilii(...)często- ponieważ mleko kokosowe lubi się dzielić na wodę i śmietankę;). W tortownicy układamy biszkopt, nasączamy go delikatnie pozostałym sokiem z ananasów, wylewamy troszkę przygotowanej panna cotty i wstawiamy najlepiej do zamrażalnika na dosłownie 3 minuty. Reszta stoi w temperaturze pokojowej. Wyjmujemy i na środek układamy krążek musu ananasowego i zalewamy resztą panna cotty. Taki deser wędruje znów do lodówki

Malinowe Pocałunki
kokosowy banan 153

  składniki: 2 banany 1 pomarańcza 1 i 1/2 łyżki cukru 2 szczypty cynamonu 2 łyżki wiórków kokosowych wykonanie: Wiórka podprażamy na suchej patelni. Z pomarańczy

Domowy Smak Jedzenia
Bounty - sernik na zimno 2003

Całkiem niedawno prezentowałyśmy batoniki Bounty domowej roboty. Dzisiaj chciałybyśmy zaproponować delikatny sernik na zimno z wiórkami kokosowymi i czekoladą. Oryginalny przepis został zaczerpnięty z Kwestii Smaku

Kolizje Smaków
Panna cotta z mleczka kokosowego z granatem 85

Bardzo zdrowy deser. Dla tych co na diecie bezglutenowej, bezcukrowej, bezmlecznej i dla nas wszystkożernych. Mleczko kokosowe puszka 250 ml ( ja wykorzystałam rich&creamy)  stevia w kroplach agar agar, ale może być żelatyna 4 płatki żelatyny  owoce granatu  Mleczko kokosowe wymieszaj z kilkoma kroplami stevii, ksylitolu(...)żelatyny)-  zmieszaj z gorącą wodą dodaj owoce granatu. Tak przygotowane owoce  połóż na wierzchu panny cotty kokosowej. Włóż do lodówki, aby się ścięło z wierzchu. Mnie nie udało się wyjąć ze szklanki deseru gdyż był z lekka za płynny. Do mleczka dodałam 3 płatki żelatyny  Dlatego do wykonania proponuję

AZgotuj!
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych 160

jaglana – powstaje przez zmielenie odtłuszczonego ziarna prosa. W smaku słodko-gorzka (przez saponiny obecne w tym ziarnie). Polecana jako zagęszczacz – w zawiesinie nie tworzy grudek. Nadaje się do pancakes, deserów, legumin i sufletów a także lekkich ciast drożdżowych.   Kupowana w sklepach mąka jaglana jest gorzka. Zawsze. Wszystko przez obecność saponin, czyli związków mydlących obecnych na ziarnach kaszy. Możecie kaszę(...)czerwonego mięsa i grzybów. Podczas pieczenia i podgrzewania zmienia kolor na ciemniejszy.   Mąka kokosowa – powstaje z wysuszonego i odtłuszczonego miąższu orzecha kokosowego. Słodka, kokosowa w smaku, bardzo delikatna. Idealna do wzbogacania deserów i ciast, najlepiej kruchych, ale sprawdzi się też do naleśników-pancakes i jako zagęstnik w indyjskim curry. Mocno pochłania wilgoć. Można sobie sypnąć łyżeczkę czy dwie

Karo in the Kitchen
DOMOWE RAFFAELLO - WEGAŃSKIE, BEZ GLUTENU, BEZ CUKRU 351

deser jest wprost nieziemski, dodatkowo gdy pomyślimy jaki jest zdrowy, to już wręcz spełnienie słodkich fantazji. Szkoda tylko, że są pewne ograniczenia w jedzeniu naturalnej inuliny (20g, max 2-3 sztuki dziennie), bo można by pochłonąć całą porcję samemu... ;-) Nie przesadzam, musiałam pilnować mojej najmłodszej pociechy gdyż były to wyraźnie jej klimaty, ciężko było jej odejść od nich po zjedzeniu(...)nazwała, bardzo łatwe do wykonania. Musimy tylko zakupić naturalną inulinę* (dostępna w sklepach ze zdrową żywnością) z agawy lub cykorii, wiórki kokosowe i zblanszowane migdały. Polecam baaardzo gorąco , dla nas to bajeczny, przepyszny deser... ;-) Ja przygotowałam z 1,5 porcji, wyszło mi 19 sztuk. Musiałam dolać jeszcze 10ml wody, chyba ze względu na użycie bardzo drobnych wiórków kokosowych- masa była

Smaczne Zdrowe
Trufle w wiórkach kokosowych 147

Trufle w wiórkach kokosowych  Składniki: - resztki ciast (u mnie ciasto kefirowe ) - serek waniliowy - 1 łyżeczka masła czekoladowego - wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie: Resztki ciasta lub

Kuchnia co dnia
ŚWIĄTECZNA ROLADA Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 115

tradycji. Dawne bûches kształtem przypominały polano, dzisiejsze przypominają bardziej roladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być również podawane w postaci deseru lodowego. Ja proponuję Wam dzisiaj świąteczną roladę z malinami i białą czekoladą. Co prawda sezon na maliny już dawno się skończył, ale z powodzeniem możecie użyć mrożonych malin

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik kokosowy z polewą krówkową 173

Przepyszny, delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach sernik, który w dodatku jest bardzo prosty w przygotowaniu. Lekko kokosowy z owsiano-kakaowym spodem i krówkową polewą będzie idealnym deserem do popołudniowej kawki :) Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 0,5 kg mascarpone 0,5 kg gładkiego sera twarogowego 400 ml mleczka kokosowego 100 g kokosu 3/4 szklanki cukru lub ksylitolu

Ze smakiem i z pasją
Lody kokosowo-limonkowe 139

Można powiedzieć, że lato przyszło, zostało kilka dni i poszło sobie..:( I znowu leje i jest zimno… Nie zdążyliśmy nawet zrobić grilla bo akurat mieliśmy

UgotujmyTo.pl
Domowa biała czekolada z bakaliami 234

Składniki: 4 czubate łyżki oleju kokosowego 3 czubate łyżki cukru pudru trzcinowego 2 czubate łyżki mleka w proszku  1/2 laski wanilii mieszanka studencka Felix W

My Culinary Art