Te trufle to moje ostatnie odkrycie! Są idelalne z dwóch prostych powodów - są bardzo zdrowe i przepyszne. Składają się z mnóstwa dobroci dla naszego organizmi - m
DefinicjaSmakuMożemy zabrać je do szkoły czy pracy na drugie śniadanie, ale najlepiej je przekąsić na deser. Smakują podobnie jak lemingtony (kokosanki). Cztery składniki, minuta moczenia, minuta mielenia, trzy minuty kulgania i gotowe. Trufle z daktyli: 18 daktyli 1 łyżka gorzkiego kakao 3 łyżki wiórków kokosowych + do obtoczenia 2 płaskie łyżki oleju kokosowego listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content
Poezja smakuDzisiaj coś na słodko, banalnie prosty deser który każdy z nas bez trudu przygotuję w swojej kuchni przy niezwykle niskich nakładach pracy. Składniki potrzebne do przygotowania 6 porcji : 1 1/2 łyżeczki żelatyny 200 ml. mleczka kokosowego 200 ml. mleka 5 łyżeczek kawy 6 łyżeczek cukru 30 ml. likieru pina colada 20 ml. likieru czekoladowego 200 g. borówek amerykańskich Przygotowanie składa
Full SmakuUczucia fala zalewa jej serce, policzki pieką, usta chcą więcej. Dotyk jej dłoni koi jego nerwy. Pragnie jej słuchać ciągle, bez przerwy. Idą za rękę wąskimi
W kuchni Karmel-itkipół słoika za jednym razem, po czym wcisnął mi go i powiedział z wyrzutem „zabierz to ode mnie!” :) Krem jest bardzo kokosowy, nie za słodki, z wyraźnie wyczuwalna biała czekoladą. Świetnie sprawdzi się jako słodki krem do kanapek, deserów, czy nawet tortów... pod warunkiem że nie zjecie go całego łyżeczką ;) SKŁADNIKI: 200g suchej cieciorki (ciecierzycy) łyżeczka sody oczyszczonej 120g wiórków
Pyry na Gaznaprzeciw ich sugestiom. Dlatego dzisiaj w Małej Cukierence pierwszy przepis bez glutenu, wegański. Przepyszny torcik tiramisu przygotowany z orzechów, daktyli i mleczka kokosowego. Byłam podekscytowana tym przepisem:), jak dla mnie zrobienie takiego torciku, to była dobra zabawa. Deser jest delikatny, rozpływa się u ustach i jest bardzo sycący, więc radzę kroić nieduże porcje. W smaku interesujący, czuć w nim kokos(...)koktajlu). 5. Do rondelka wlać 1/2 szklanki wody kokosowej, która została w puszce. Dodać agar-agar i wymieszać. Podgrzewać, mieszając, aż agar-agar się rozpuści (nie gotować!). Następnie dodać go do musu czekoladowego i zmiksować, aż składniki się połączą. Mus czekoladowy wylać na przygotowany spód w tortownicy, wyrównać i deser wstawić do lodówki na 60 minut, aż trochę się zsiądzie
Mała CukierenkaDelikatne i mięciutkie Ciasto z agrestem i kokosem . Dzięki obecności sporej ilości wiórków kokosowych w samym cieście, otrzymujemy wypiek wyjątkowo wilgotny. Użyty agrest do ciasta jest
Moja Delicjajakie mam ochotę. Domowe lody są naturalne i pozbawione środków barwiących, aromatycznych i konserwantów. Świeże owoce, przyprawy jak cynamon, kardamon, wanilia, śmietanka, jogurty, kokosowe mleko czy jajka są jak najbardziej wskazane. Popularne lody czy mrożone desery dzielimy na lody tradycyjne, sorbety, parfait i semifreddo. Wszyskie odmiany lodów nieznacznie się od siebie różnią. Sorbet na przykład to rodzaj lodów, który przyrządza
codojedzeniaWiem, nie będę skromna, ale koktajl jaki dziś proponuję jest przePYSZNY :) Oczywiście jeśli będziecie korzystać z dojrzałych, miękkich = słodkich owoców. Jest bombą witaminową i kwintesencją lata
Taste Of My DayPyszne ciasto, idealne składniki, w prost prosi się o powtórkę. Prezentuje się i smakuję równie idealnie. Nie jest trudne do wykonania. A znika
Malinowe PocałunkiDeser z tapioki jest trochę zabawny. Pękające w ustach miękkie kuleczki dostarczają ciekawych doznań. Ugotowane w mleku kokosowym są delikatne i pyszne. Owocowy, kwaskowy dodatek dobrze z nimi kontrastuje i całość jest niezwykle pyszna. Taki deser pokochają go nie tylko dzieci - daję Wam słowo! Żeby deser był zdrowszy i mniej kaloryczny do posłodzenia użyłam ksylitolu. Cukier brzozowy ma prawie połowę
Smaczna Pyzaczekoladowych obżarstwach rodzinnie przechodzimy na dietetyczne desery:) Dziś kolorowe galaretki z jogurtem dosładzanym miodem i domową granolą. SKŁADNIKI 100 ml soku wiśniowego 100 ml mleka kokosowego 100 ml soku anansowgo 500 ml przegotowanej wody 3 łyżeczko agar-agar 400 ml jogurtu naturalnego łyżka miodu Granola PRZYGOTOWANIE Zaczynam od przygotowania galaretki. Robię dwie aby deser był kolorowy:) Sok wiśniowy zagotowuję
Magiczna kuchnia DariiSą pyszne! Mocno czekoladowe, kremowe, rozpływają się w ustach. Są również zdrowe, choć oczywiście kaloryczne (ok. 130 kcal szt.) więc nie można z nimi przesadzać. Ale
DefinicjaSmakunaleśniki nabrały innego smaczku. Ja zrobiłam nadziewane twarogiem, ponieważ lubię takie naleśniki. Można je podawać na śniadanie lub kolacje a nawet na deser. Dodatkowo dałam dżemik, który robiłam latem. Składniki: około 300ml mleka 2 łyżki mleczka kokosowego 1 jajko około 5 łyżek mąki szczypta soli 200 gr twarogu 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka cukru Przygotowanie
Amatorka kuchenna