Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kokosowe pralinki to nic innego jak znane batoniki bounty ze sklepowych półek. Są miękkie w środku i mega kokosowe
Marta Gotujebogate źródło kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6, witamin (E, B1, B3), minerałów (wapń, żelazo, fosfor, niacyna, magnez, cynk) oraz błonnika, a po trzecie to chyba najpyszniejszy deser na świecie. Chia, czyli inaczej szałwia hiszpańska ( salvia hispanica ), stanowiła podstawę diety południowoamerykańskich Indian, a od kilku lat jej wspaniałe właściwości odkrywane są na nowo i zdobywają serca wszystkich miłośników zdrowego(...)zapraszam tutaj oraz tutaj , a tymczasem zapraszam po przepis. Aha, żeby nie było, że nie ostrzegałem - pudding niesamowicie uzależnia! :) Składniki (na 4 porcje) : 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 150 ml wody lub dowolnego mleka roślinnego 4 łyżki nasion chia (szałwii hiszpańskiej) 2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy dowolne owoce do przybrania (np. melon, borówki, porzeczki
Food Squarejakie UWIELBIAM!!! szczególnie te z gorzką czekoladą dookoła słodkiego kokosowego wnętrza... albo w formie lodów... ehhh... i wiecie co??? udało mi się wczoraj wyczarować deser równie pyszny a może nawet pyszniejszy :) przepis na kokosowy środek znalazłam u uzależnionych w kuchni :) 100 g wiórków kokosowych 60 ml śmietany kremówki
Dzieje kuchennej Wiewióryfrytkami. 3. Który deser najbardziej lubisz?- Z mrożoną cytryną. 4. Jaki jest Twój ulubiony produkt z którego często korzystasz w kuchni?- Olej kokosowy i mleko kokosowe. 5. Jaki jest Twój smak dzieciństwa (danie, deser). - Racuszki. 6. Jaki jest Twój ulubiony fast food? - Hamburger… domowy. 7. Jaka jest Twoja ulubiona przekąska? - Nie mam ulubionej. 8. Jakie danie mączne jest Twoim
mojewypiekiinietylkoZdrowy, bez góry utwardzonego tłuszczu i własny!, taki będzie nasz krem. Solidna porcja magnezu i kwasów omega 3 postawi was na nogi. Przedstawiam wam autorski przepis
Kuchnia PROzdrowotnaPlacuszki owciane są alternatywa dla owsianki, ponieważ możecie je zrobić ze wszystkich składników, z których przygotowujecie owsiankę w takiej samej proporcji. Dodatkiem jest jajko wiążące całość
Taste Of My Daypierwszy. Jednak od razu przypadła mi do gustu. Nie tylko pięknie pachnie ale także wybornie smakuje (nawet na surowo, nie mogłam się oprzeć- musiałam spróbować). Mąka kokosowa może stanowić idealny dodatek do deserów, lodów czy też wypieków. Należy jednak pamiętać, że jest ona bardziej chłonna niż "klasyczne" mąki. Moi drodzy jak już zapewne zauważyliście rozpoczęłam współpracę z kolejną firmą(...)premium ale także soki, oleje jadalne, nasiona, pestki, susze- czy też kosmetyki naturalne. Serdecznie polecam ;) Składniki: 2 jajka 120 g cukru 120 g masła 300 ml mleka kokosowego 120 g mąki kokosowej 240 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia Ponadto: puszka brzoskwiń kostka masła cukier puder do oprószenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie
Krakowskie smaki AniTaka piękna pogoda, trzeba ją wykorzystać! Dlatego już zbieram się do wyjścia na spacer z moim ukochanym :) Kolejny przepis na nasionka Chia. Warto często ich
Be Fit Be StrongDzisiaj chciałyśmy Wam zaproponować przepyszne ciasto z orzechami. Jego wykonanie jest wprawdzie dość pracochłonne, ale nie spotkałyśmy jeszcze osoby, która nie stałaby się jego fanem po
Kolizje SmakówHej! Czas na kolejne połączenie zdrowia i pysznego smaku! Znakomite puszyste i wilgotne ciasto aż z 3 jajkami, z kokosem i niebiańskimi orzechami macadamia. Jest nadzwyczaj
Kuchnia PROzdrowotnaLamington to ciastko kojarzące mi się z dzieciństwem. Kostka biszkoptowa zanurzona w czekoladowej polewie obtoczona w wiórkach kokosowych. Zdziwiła mnie bardzo informacja, że jest to deser pochodzący z Australii. Ciasteczka są mięciutkie i bardzo wciągające. Możecie je dodatkowo przełożyć kremem lub marmoladą. Polecam. Lamington, czyli kostka kokosowa Składniki: Ciasto: 3 jajka 100 g cukru 100 ml oleju
Mania GotowaniaZ dnia na dzień humor coraz lepszy. Z niecierpliwością oczekuję co przyniesie kolejny dzień. Każdy następny dodaje mi wiary i nadziei. Mam nadzieję, że wkrótce będzie
Be Fit Be Strongsprawia,ze sa aksamitnie gladkie.Pracy przy nich naprawde niewiele,lecz zdatne do spozycia sa dopiero po kilku godzinach spedzonych w zamrazarce.Posypane uprazonymi wiorkami kokosowymi i podane z jagodami i truskawkami sa naprawde idealnym deserem na gorace dni lata. Skladniki: 350 g jogurtu greckiego 100 g mleka kokosowego-gesta czesc 4 lyzki cukru pudru 1-2 lyzki malibu-opcjonalnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nasiona w deserze, ale bardzo dobrze się sprawdzą również w innych potrawach. Porcja nasion chia 28g dostarcza: źródło Błonnik: 11 gramów. Białko: 4 gramy. Tłuszcz: 9 gramów (z czego 5 gramów Omega-3). Wapń 18% ZDS (Zalecane dzienne spożycie). Mangan: 30% ZDS. Magnez: 30% ZDS. Fosfor: 27% ZDS. Porcja: 4 osoby Składniki: 1 puszka mleka kokosowego( schłodzonego) 2 łyżki(...)Kolejny raz na wierzch dajemy masę ok 2 łyżki. Dekorujemy owocami, wiórkami i polewamy miodem lub syropem klonowym. Deser wstawiamy na min. godzinę do lodówki. Deser jest gotowy do jedzenia. Smacznego. Uwagi: mleczko kokosowe może mieć w sobie znaczną część wody, wtedy do masy wlewamy tylko połowę płynu. Resztę wylewamy
Apetyt na ZieloneTrochę Was oszukałam, mówiąc, że przepis na pierogi z kapustą i grzybami to ostatni zaległy świąteczny...znalazłam bowiem jeszcze zdjęcia tych trufelek. Co prawda zrobiłam je
chili & sugar