Panna cotta jest deserem niby banalnym w przygotowaniu, ale w smaku bije wszystkie desery na głowę. Panna cotta kusi swoją prostotą, przyjemną słodkością, lekką kremową konsystencją
wegetalerzeMój mąż poprosił mnie o coś kokosowego. Miały być kokosanki ale w ostatniej chwili postanowiłam, że będzie to przedsmak mojego tortu urodzinowego. W ten oto sposób
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: 280g mąki pszennej 30g wiórków kokosowych 150g cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 200ml mleka kokosowego 90g jogurtu naturalnego 85g masła
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: 250g wiórków kokosowych 100ml śmietany 36% 60g cukru pudru 70g masła 300g mlecznej czekolady Przygotowanie: W garnku rozpuszczamy masło i dodajemy śmietanę. Zdejmujemy z
Smakowity Blog Kulinarnymogłam zatem przejść obojętnie obok przepisu na Coconut Creams with Rhubarb, czyli Kokosowego kremu z rabarbarem. Krem jest niezwykle łatwy w wykonaniu, a jego przygotowanie zajmuje maksymalnie 10 -15 minut, nie licząc czasu chłodzenia w lodówce. Aromat kokosu w połączeniu ze smakiem rabarbaru daje cudowny efekt. Deser(...)jest lekki, konsystencją przypomina panna cottę, i pod warunkiem, iż jest dobrze schłodzony, tworzy idealny deser na ciepłe popołudnie. Zapraszam! SKŁADNIKI /na 4 porcje/ 3 listki żelatyny /używam żelatyny w listkach - 1 listek odpowiada 1 łyżeczce/ 400 ml mleka kokosowego 6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 300 g rabarbaru pokrojonego na kawałki Listki żelatyny włożyć
KUCHARNIApieczenia). Czerwona fasola jest bardzo bogata w białko i substancje odżywcze, natomiast olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3, dlatego wypieki z nim należą do tych najzdrowszych. Taki deser możemy jeść bez wyrzutów sumienia, choć nie trzeba jeść go wiele – jest bardzo sycący. A fasola? Nikt się nie domyśli, że przemyciliście ją do kremu i ciasta! Ciasto(...)łyżeczka kawy instant 1 łyżeczka proszku do pieczenia sok i skórka z połowy pomarańczy szczypta soli Krem: 1/2 puszki białej fasoli (200 g) 1/3 szklanki wiórków kokosowych 2 czubate łyżki mleka kokosowego 1 łyżeczka malibu 1 łyżka miodu kilka dużych, świeżych truskawek listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 puszka czerwonej fasoli (400 g) 3 jajka 3 łyżki
Poezja smakuMałe, słodkie kuleczki obtoczone w wiórkach kokosowych. Przekąska idealna dla osób, które dbają o swoją linię. Przepis dodaje do akcji Lekkie desery bez piekarnika vol 2 . Składniki: 80-85 g masła 90 g płatków owsianych 50 g granoli garść orzechów ziemnych niesolonych 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka miodu (ewentualnie) kilka łyżek mleka w proszku (niebieskiego) wiórki
Ugotowaćkalorii, ale są to zdrowe kalorie, pełne składników odżywczych, błonnika i dobrych tłuszczów. Jaglane trufle, buraczane brownie, czy kremy czekoladowe z awokado to tylko niektóre z coraz popularniejszych zdorwych deserów. Takie łakocie są idealną przekąską, czy drugim śniadaniem, dostarczają dużo zdrowej i dobrej energii, a przy tym również odrobinę przyjemności naszemu podniebieniu. Po prostu nie mają wad, no chyba tylko(...)torcik o średnicy 10 cm) 1 szklanka suszonych daktyli 3/4 szklanki ulubionych orzechów ( ja użyłam wloskich i ziemnych, ale będą pasowały każde) 1/2 szklanki suszonej żurawiny 3 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki kakao lub karobu 1/2 szklanki soku pomarańczowego lub jabłkowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Daktyle oraz żurawinę włożyć do dużego kubeczka i zalać sokiem pomarańczowym lub jabłkowym i odstawić na około
DefinicjaSmakusklad deseru wchodzi smietanka kremowka,cukier i zelatyna,ktore sie razem gotuje.Deser ten do najzdrowszych niestety nie nalezy i to ze wzgledu na obecnosc glownego skladnika smietany kremowki w duzej ilosci.Osobiscie nie jestem fanka tego typüu deserow,budyniow,wszystkiego co ma w skladzie mleczne produkty,a prawde mowiac szczerze ich nie znosze.Wystarczy jednak zamienic nielubiane produkty na mleczko kokosowe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kobiet ale i kolejne Wyzwanie Blogerek i Blogerów. W tym miesiącu tematem naszej zabawy był deser bez pieczenia. Najpierw planowałam deser w pucharku, ale nie chciałam nic z galaretką. Później miał być krem z owocami. Ostateczna wersja to kokosowe kuleczki z migdałem w środku. Coś jak popularne kuleczki Rafaello. Składniki : * 21 herbatników * pół kostki masła * 200 g wiórków kokosowych * tabliczka
Magiczne Życie MartyCo tu dużo mówić... sama słodycz :) Trufle z białej czekolady Składniki: 225 g dobrej białej czekolady 5 łyżek śmietanki 30% 25 g masła 1 łyżka likieru
MiksturownikSkładniki: ( na tortownicę 18-22 cm) galaretka czerwona x 2 galaretka zielona mleko skondensowane niesłodzone- cała puszka Dekoracja: zielone wiórki kokosowe Przygotowanie: 1. Zrobić jedną galaretkę czerwoną wedle instrukcji na opakowaniu i wylać na spód tortownicy, bądź wysokiej blaszki do ciasta. 2. Wstawić do lodówki żeby galaretka całkowicie stężała. Gdy czerwona galaretka w tortownicy jest już gotowa(...)lodówki by stężała. W tym czasie szykujemy ostatnią warstwę. 5. Następnie tą samą czynność powtarzamy z drugą połową mleka i tężejącą galaretką czerwoną. Deser jest gotowy gdy Pianka różowa stężeje. 6. Po ostudzeniu dekorujemy wiórkami kokosowymi o kolorze zielonym. Smacznego
KreatywnePinycynamonu, kardamonu lub chińskiej przyprawy 5 smaków, a zielona herbata – odrobinę świeżego lub kandyzowanego imbiru. O ile wanilia, migdały, ciemne kakao czy prażony orzech kokosowy kojarzą się na pierwszy niuch nosa z ciepłym ciastem, budyniem, deserem, spokojem i domem, o tyle wszystko to co ostre, takie przyprawy jak czarny i czerwony pieprz, imbir, anyż, cynamon – podkręcają do życia, rozgrzewają, dynamizują
Karo in the Kitchenjakiś czas zgarnąć masło ze ścianek. Czas 5-10 minut w zależności od mocy blendera. Przechowywać w lodówce (stwardnieje ze względu na olej kokosowy, można podgrzać lub wyjąć odpowiednio wcześniej). Używać do owsianek, ciasteczek, deserów. Smacznego
Chocolate Muffin BlogSłynny włoski deser w nieco lżejszej, jogurtowej wersji. Z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi, niczym pralinki rafaello. Wzbogacona płatkami jaglanymi o wysokiej wartości odżywczej. Idealnie kremowa, rozpływająca się w ustach - po prostu panna cotta. Składniki (na ok. 4 filiżanki) : - szklanka mleka 2% - kubeczek jogurtu naturalnego (200g) - 1/2 tabliczki białej czekolady - 50 g płatków jaglanych - 2 łyżki wiórek kokosowych
Kuchnia Ellie