Pyszne, miękkie ciasto czekoladowe z wilgotnym, mleczno-kokosowym nadzieniem. Nie tylko dla dzieci ;) Składniki na ciasto Mleczna kanapka z kokosem
Rozpustne gotowanieDziś zapraszam Was na pyszne, białe, śmietankowo-kokosowe kuleczki, a mianowicie domowe Rafaello. Mam kilka sprawdzonych przepisów, ale dziś publikuję mój pierwszy, który
Rozpustne gotowanieDziś zapraszam Was na czekoladowe babeczki z kokosowym nadzieniem. Są pyszne! Mięciutkie, obłędnie czekoladowe, skrywające śmietankowo-kokosowe nadzienie, za które posłużyły mi
Rozpustne gotowaniegęsty jogurt to połączenie wręcz idealne! SKŁADNIKI ( 4 porcje) 20 dużych dojrzałych truskawek 150 ml jogurtu greckiego 2 jajka ( można pominąć, ale deser nie będzie wtedy taki puszysty) 2 łyżki cukru waniliowego ( można więcej) 1 łyżka oleju kokosowego dodatkowo: płatki kokosowe płatki czekoladowe amarantus 4 truskawki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Truskawki umyć i usunąć szypułki. 2. Jajka sparzyć. Oddzielić białka
DefinicjaSmakukupić ciemny cukier trzcinowy, ale ostatecznie użyłam takiego, jaki akurat miałam w domu. Przez to efekt kolorystyczny diabli wzięli, ale mimo wszystko deser okazał się bardzo fajny - smakował nawet Połówkowi, który zwyczajowo omija szerokim łukiem wszystko, co kokosowe :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski EdytySkładniki: (na około 20-35 trufli) 200 g wiórków kokosowych 70 ml śmietanki kremówki 30 % 70 g cukru pudru 30 g masła 2 łyżki
KreatywnePinyPrzepis na trójwarstwowe ciasto z biszkoptem, masą budyniowo-kokosową i pianką z owocami. Jest naprawdę bardzo pyszne i ładnie wygląda. Składniki: Biszkopt: 150 g cukru 150
e-PrzepisyKulinarneSkładniki: 4 białka szczypta soli 250g wiórków kokosowych 100g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki białego rumu Przygotowanie: Białka ze szczyptą soli ubijamy na
Smakowity Blog Kulinarnylawenda, stąd pomysł na pyszne, czekoladowo-lawendowe naleśniki w nowej odsłonie, proste w wykonaniu. Z powodzeniem mogą zastąpić wykwintne i czasochłonne desery. Ciasto naleśnikowe: • ½ szkl. mąki pszennej, • 2 czubate łyżki kakao, • 1 szkl. Prosecco, • 1łyżka oleju kokosowego, • 2 łyżeczki cukru, • Szczypta soli. Nadzienie i zabajone: • 150 g śmietankowego serka Almette, • 400 ml śmietany 30%, • 3 łyżki miodu akacjowego
SzczyptaSmaQTen tort zobaczylam na blogu PrettyBaked i nie moglam sie oprzec zeby go nie zrobic na swoje urodziny. Te opalone kolce mnie urzekly. Pomysl na taka
Bernika - moj kulinarny pamietnikCześć :) Dzisiaj prezentuję deser, który już od dawna chodził mi po głowie. Bita śmietana, biała czekolada, kokos... mmm... niebo w gębie! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i
Pora coś zjeśćCzy to zmowa pogody z jakimś fatum, że zawsze, kiedy mój mężczyzna pracuje, jest szaro, zimno i pada? To jest niesamowite.. przez to nie możemy
Be Fit Be Strongsłupek rtęci również wędruje w górę więc czas odkurzyć przepisy na chłodzące desery. Oryginalna panna cotta pochodzi z północnych Włoch i składa się ze śmietany, żelatyny i cukru oraz różnych dodatków np. wanilii. Dziś proponuję chłodzącą panna cottę w stylu karaibskim: mleczko kokosowe, mięta, rum, sok z limonki i ewentualnie dodatek zielonej herbaty matcha dla koloru. Czas(...)własnych upodobań. Jeśli lubicie desery bardzo orzeźwiające dajecie więcej mięty i limonki. Świeżą stewię, która w przepisie jest środkiem słodzącym i podbija kolor zielony możecie zastąpić cukrem, sokiem z agawa itp. Żelatynę zalać wodą i odstawić na 10 minut, napęczniałą podgrzewać mieszając do rozpuszczenia żelatyny (nie gotować!). W gorącym płynie rozpuścić zieloną herbatę. Mleczko kokosowe zmiksować w blenderze kielichowym
SzczyptaSmaQMój egipski kolega - Hossam podał mi jakiś czas temu przepis na doskonały arabski deser. Nie jest on może dietetyczny, ale za to .... bardzo smaczny :) W Arabii Saudyjskiej jest on bardzo popularny, więc delektuję się nim przy każdej okazji. I od razu wiadomo, dlaczego po roku pobytu tutaj większości ekspatów przybywa na wadze po kilka kilogramów :) Składniki 1 opakowanie rozmrożonego(...)ciasto i połączyć z bakaliami, a następnie przełożyć do formy do zapiekania. Mieszaninę ciasta, orzechów, rodzynek i wiórków kokosowych zalać mlekiem zagotowanym z połową szklanki cukru. Ubić śmietanę (lub białka jajek) z resztą cukru i posmarować wierzch deseru. Piec na najwyższym poziomie piekarnika z włączoną górną grzałką, w temp. 180°C przez 10 minut, aż wierzch lekko
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadzisiejszy deser polecam pyszne kruche ciasteczka z ziarenkami, które otrzymałam do testowania od sklepu ZIARENKOWO . Są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki, 1/2 kostki margaryny, 2,5 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 1/2 łyżki śmietany 18%, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 50g prażonych ziarenek "Migdałowy Przylądek" z ZIARENKOWA, 1/2 opakowania cukru waniliowego, białko do posmarowania(...)przygotowania ciasteczek użyłam mieszanki ziaren "Migdałowy przylądek" z ZIARENKOWA . W skład mieszanki wchodzą ziarna słonecznika, ziarna sezamu, płatki migdałowe, wiórki kokosowe oraz orzechy arachidowe. Ziarenka nie tylko można używać do wypieku ciasteczek, to również doskonały dodatek do deserów, lodów, jogurtów, koktajli, ciast, musli i naleśników. Są bardzo zdr owe, mają wiele wartości odżywczych i nie zawierają konserwantów. Więcej
Tradycyjna kuchnia Kasi