Uważam , że lato to najlepsza pora na racuszki z owocami. Można je podawać jako podstawowy posiłek lub deser- jak kto lubi. Podaję składniki na małą porcję
Buniabaje w kuchniSkładniki: -2 szklanki mąki orkiszowej(ja dałam 700) -1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia -1/2 łyżeczki soli -1/2 szklanki wiórków kokosowych -2 jajka -1 szklanka
Smaczne ZdroweCałość doprawcie szczyptą soli. Całość można w tym momencie zblendować, żeby pozbyć się struktury nasion lub zjeść w takiej postaci jak jest. Deser można podać sam, po schłodzeniu. Można przybrać bitą śmietaną (klasyczną) lub ubitym mlekiem kokosowym (w wersji dla wegan). Świetne będą do niego pasowały świeże owoce –mango, maliny, jagody, borówki amerykańskie czy truskawki, albo obrana z błonek pomarańcza
Karo in the KitchenKolejny pomysł na pyszne pełnowartościowe śniadanie, które jednocześnie może być deserem :D Bez cukru, bez białej mąki, z minimalną ilością tłuszczu w postaci oleju kokosowego. Za to z owocami, jogurtem i intensywnym aromatem kakao oraz kawy zbożowej. Robi się je bardzo łatwo, wystarczy wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować, a potem przy pomocy łyżki nakładać malutkie porcje na patelnie
DefinicjaSmakuchcę przekazać Wam przepis na owsiankę, który znalazłam przeglądając ostatnio zdjęcia na Instagramie . Dla miłośników masła orzechowego - będzie to idealne śniadanie lub deser! Inspiracja - coconutandbliss Składniki (na jedną porcję) : 1/2 szkl. płatków owsianych* 1/2 szkl. mleka kokosowego 1/2 szkl. wody 1 średni banan Pół łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kakao Masło orzechowe Owoce do dekoracji
Chocolate Stop Temptingciekawe (!) substancji odpowiedzialnych za likwidowanie złego nastroju ! Zdrowe i racjonalne odżywianie warto uzupełnić o owsiankę, spożywaną na śniadanie, kolacje, wykorzystując do przygotowania deserów, wypieków czy ciastek :) Składniki : - 8 łyżek płatków owsianych drobnych błyskawicznych - 1 szklanka mleka kokosowego -pół banana -kilka borówek amerykańskich -wiórki kokosowe Przygotowanie: Płatki owsiane gotujemy na szklance mleka kokosowego przez około 2 minuty. Przekładamy
Zdrowo kolorowo lifestylowoorzechy i ogromną ochotę na coś słodkiego, ale bez wysiłku i włączania piekarnika. Wymieszałam więc kilka składników i w krótkim czasie powstał deser - wcale nie mocno słodkie a bardzo smaczne ciasteczka bez pieczenia. Jeśli lubicie wiórki kokosowe i orzechy to kuleczki trufelki będą Wam smakować tak jak nam :) Już kiedyś robiłam coś podobnego, chociaż wtedy to był zupełny przypadek - zobaczcie
Smaczna Pyzasłodzony daktylami i odrobiną gorzkiej czekolady :). Doskonały na deser, śniadanie lub podwieczorek. Dziś będę go serwować z bakaliami, ale przyznam, że brakuje mi w nim sezonowych owoców, najlepiej prosto z krzaka, żeby tak mieć świeże maliny albo poziomki... Pyszne bakalie znajdziecie w Owocowym Raju Składniki na budyń: 500 ml mleka kokosowego 1/3 szklanki ryżu białego ok. 20 sztuk
Apetyczna babeczkaCzyli sernik jaglany, choć mam wrażenie, że słowo „sernik” nie bardzo tutaj pasuje. Co prawda przypomina on swoją fakturą tradycyjnie serwowany na polskich stołach twarogowy deser, ale na tym kończy się podobieństwo obu tych ciast. Jednak nawet jeżeli jesteś tradycjonalistą, proszę, nie odwracaj głowy, ponieważ jaglarnik jest skierowany nie tylko do roślinożerców. Jestem w dużej mierze przekonana, że Ci posmakuje(...)bardziej wymyślne wersje. Odnoszę wrażenie, że nie do końca mi się to udało; olej kokosowy, którego użyłam, miał tak oszałamiający zapach, że przeniknął wszystkie warstwy ciasta; likier pomarańczowy i migdały też dały o sobie znać. W rezultacie z piekarnika wyłonił się pyszny i bardzo aromatyczny deser. Miło, kiedy nasze plany, choć zrealizowane w odbiegający od naszych wyobrażeń sposób, okazują się
Roślinna - blog wegańskiSłodkie morele to jedne z najbardziej lubianych przez dzieci owoców, dzięki dużej ilości beta karotenu świetnie chronią skórę przed słońcem. Ten bardzo pożywny owoc połączymy z
Kuchnia PROzdrowotnaPiękna jesień tego lata prawda? Męczy mnie już ta szaruga za oknem, demotywuje do jakiegokolwiek działania. Człowiek czuje się ospały, bez siły i wzmaga to jego
Be Fit Be StrongPuszyste, lekkie, delikatne. Migdałowo-kokosowe. Friandy malinowe. Friandy malinowe Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 12 sztuk Składniki 100 g mąka migdałowa 75 g
Kucharzycaroztopionej dodajemy partiami masę kokosową. Zostawiamy do ostudzenia. W międzyczasie ubijamy śmietankę. Do ubitej śmietany dodajemy partiami zimną masę czekoladowo-kokosową, mieszamy łyżką, tak aby nie zaburzyć puszystej konsystencji śmietany i połączyć dokładnie masy. My deser podaliśmy z kawałkami ananasa
Kuchnia w szuwarachSkładniki: 85 g płatków owsianych 85g wiórków kokosowych 100g mąki 70g cukru pudru 100g masła 1 łyżeczka sody 1 łyżka miodu Przygotowanie: Płatki, mąkę, wiórki i
The Sweet Damsel