prosto. Za to smak niesamowity i powalający. Można jeść na zimno albo na gorąco (my polecamy wersję na zimno, nawet w taką pogodę jak teraz). Do przygotowania deseru potrzebujemy: banany, mleko kokosowe, cukier i ziarna … Czytaj dalej
slodkokwasnaplGenialny torcik na letnie upaly.Lekko ,zdrowo i pysznie.Kompozycja smaku jogurtu greckiego z kremem kokosowym wzbudzila moj zachwyt juz w deserze,ktory robilam wczesniej.Przepis znajduje sie tutaj: klik .Coz,maly dodatek zelatyny sprawil ,ze deser zamienil sie w tort.Bardzo polecam zamiast smietany kremowki smietanka kokosowa,we wszystkich deserach.Zamiana odbedzie sie z korzyscia dla naszego zdrowia i obwodu naszych bioder. Upieklam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przechodząc na dietę wegańską wcale nie trzeba żegnać się z bitą śmietaną. Dzisiaj mam dla Was przepis na jej roślinną wersję. Mlecznej śmietany nigdy nie lubiłam
chili & sugarJabłka i seler zapiekane pod kruszonką z płatków owsianych i orzechów laskowych. Pychotka!!! Połączenie jabłek i selera jest tu idealne. Warte wypróbowania! Składniki: z przepisu Marty
Moja Galeria SmakuNiewiele rzeczy z grilla jest bardziej satysfakcjonujące niż grillowanie deserów. Składniki: 1 dojrzały ananas 2 duże jajka ¼ łyżeczki mielonych goździków 1 szklanka brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Ananasa obrać, wyciąć rdzeń i pokroić na 1 ½ cm plastry. Do małej miski wybić jajka i wymieszać/roztrzepać z cynamonem i goździkami. Plastry ananasa namoczyć z każdej strony w mieszaninie jajek(...)brązowym cukrze. Tak przygotowane plastry ananasa grillujemy około 5 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym ruszcie. Tak przygotowanego ananasa polecamy podawać z lodami waniliowymi albo kokosowymi. Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla is a post from: naRuszcie.pl The post Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla appeared first on naRuszcie.pl
naRuszciePrzychodzi taki moment, że ni stąd ni zowąd łapie mnie ochota na słodkie i żadne racjonalne argumenty o szkodliwości słodyczy, nie trafiają do mojego mózgu łaknącego
ZofianaPyszny i lekki deser, który polecam każdemu :) Mi niestety udało się jedynie odrobinę skosztować, bo resztę zjadł mój Ukochany (jeden pudding po drugim!). Teraz już wiem, że następnym razem muszę przygotować więcej puddingu. Ale to nie szkodzi, bo nie ma lepszej nagrody za czas spędzony w kuchni, niż widok znikających w całości dań i radość najbliższych :) Pudding tak naprawdę możecie(...)również polać go gotowym sosem lub podać bez dodatków - sam w sobie smakuje wyśmienicie. No to zaczynamy! :) Składniki (teoretycznie na 2 porcje:)): 2 łyżki drobnej tapioki 250 ml mleka kokosowego (mała puszka) 1 łyżka ksylitolu lub cukru trzcinowego kilka kropli aromatu waniliowego Dodatkowo (opcjonalnie): 15 truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowej 250 ml wrzącej wody 1. Tapiokę wsypujemy do szklanki zalewamy
My Culinary ArtUch! Ale dziś gorąco! Szkoda tylko, że moje kochanie musi iść do pracy, bo na pewno spędzilibyśmy aktywnie dzisiejsze popołudnie. Tymczasem już jestem po dwóch godzinach
Be Fit Be StrongOd wczoraj humor bardzo mi dopisuje, mam nadzieje, że utrzyma się jak najdłużej :) Dzisiaj wraz z moim mężczyzną idziemy w końcu wybawić się jak dzieci w
Be Fit Be StrongCo za dzień! Oby już ten tydzień kończył się jak najszybciej, bo powoli nie wyrabiam z tego zmęczenia :( Dzisiaj, na umilenie dnia i na osłodzenie naszych
Be Fit Be StrongDzisiaj przedstawiam Wam banalny w wykonaniu, ale nietuzinkowy w smaku deser - Pudding z nasionami Chia tzw. szałwią hiszpańską. Dostarczają ogrom składników odżywczych, a zawierają mało kalorii. Są obfite w błonnik, kwasy tłuszczowe Omega-3, białko i różne mikroelementy. A to klasyfikuje je, jako jedno z najlepszych źródeł bardzo ważnych składników odżywczych, biorąc pod uwagę stosunek zawartych kalorii do ilości mikroelementów(...)tylko mamy ochotę np. mus z malin, brzoskwini, banana, jabłek itp. Mi wyszło 5 porcji, z czego 1 porcja to 115g - 124kcal . Składniki: - 30g nasion chia - 165ml mleczka kokosowego - 1 szklanka mleka sojowego (lub ryżowego, migdałowego, nawet zwykłego) - 150g mango (użyłam z puszki) - stewia, ksylitol, erytrytol (aczkolwiek mleka dają już słodki posmak, więc słodzenie można sobie odpuścić) - na wierzch
Be Fit Be StrongBanany to znane i sycące owoce, bogate w witaminy i chętnie stosowane w różnych dietach. Smażone w cieście kokosowym, smakują doskonale jako gorący deser , można je również podać na słodką kolację . składniki na 4 porcje 3 świeże banany 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1,5 łyżki mąki 2 łyżki cukru 1 łyżka cynamonu 2 jajka klarowane masło do smażenia przepis
Smakowite Daniabogata w wiele makro i mikroelementów oraz witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W kuchni mąka kokosowa jest wykorzystywana do przygotowania różnego rodzaju ciast, ciastek, deserów, czy koktajli. Kruszonka przygotowana z mąki kokosowej miała wspaniały kokosowy smak i była lekko chrupiąca. Zdecydowanie mąka przypadła mi do gustu i będzie często wykorzystywana do moich wypieków. Serdecznie zapraszam
Tradycyjna kuchnia KasiWczoraj pierwszy raz w życiu miałam przyjemność wziąć udział w Warsztatach Kulinarnych w Culinary Atelier by Roszak. Z początku byłam lekko onieśmielona, ale po
My Culinary Artochłodę w upalne letnie dni lub do podgrzania atmosfery w zimowy wieczór walentynkowy ;) Deser podajemy od razu po przygotowaniu. Zamrożone truskawki po zmiksowaniu mają fajną konsystencję, która niestety jest krótkotrwała (i nawet lodówka tu nie pomoże). Składniki (2 porcje): - pół szklanki wiórków kokosowych (użyłam nasączonych wódką, które zostały z "produkcji" likieru) - 125 g serka mascarpone - likier kokosowy, malibu(...)truskawki, a na nie warstwę kremu kokosowego. Podajemy od razu. 4. Serduszko namalowałam końcówką łyżki - nałożyłam odrobinę lekko rozpuszczonej masy truskawkowej na masę kokosową i ukształtowałam serducho. Wskazówki: - jeśli nie chcecie podawać bardzo zimnego deseru można przygotować wcześniej i wystudzić dżem z truskawek, podsmażając je powoli na patelni; - aby uzyskać ładne warstwy pamiętaj o jednej zasadzie: najpierw nakładamy masę
Kraina Tysiąca Smaków