dania z drobiu - 994 przepisów (strona:11/67)

Grrillowana pierś kurczaka w sosie cytrynowym. 277

Miałam okazję niedawno jeść to danie i urzekło mnie smakiem, tak  więc chcę podzielić się tym z Wami. Sos cytrynowo-maślany jest wspaniałym dodatkiem do drobiu, ryb, chudego mięsa wieprzowego-polędwiczek, czy schabu... SKŁADNIKI: filet z kurczaka około 500gr.,  sól, pieprz grubo mielony (najlepiej biały, u mnie czarny niestety), maggi, odrobina tymianku SOS: kieliszek 50ml wytrawnego wina

Kuchnia Beaty
Szaszłyczki drobiowe z pieczarkami. 126

Szaszłyki, to dobra przekąska, danie na obiad czy kolację! Tym razem z dodatkiem pieczarek! SKŁADNIKI: podwójny filet z kurczaka 10 średnich pieczarek papryka żółta lub

Kuchnia Beaty
Kurczak w cieście francuskim 184

Co decyduje o wykwintności dania? Użyte składniki? Wygląd? Dodatki? A może smak? Moim zdaniem, to  wszystko, nawet i jeszcze więcej. Czy proponowane przeze mnie

mojewypiekiinietylko
Bakłażany faszerowane mięsem 230

Bakłażan jest podstawowym składnikiem wielu tradycyjnych dań - prowansalskiego ratatouille  - greckiej musaki, arabskiej baba ghanoush, czy rosyjskiego kawioru z bakłażana nazywanego również kawiorem biedaków. Można go smażyć, dusić, gotować, piec, zapiekać, grillować… Bakłażany faszerowane mięsem i zapiekane z mozarellą.   Składniki: - 2 średnie bakłażany- 600g mięsa mielonego z drobiu  (zmieliłam 2 piersi z kurczaka)- 1 cebula- kilka szt. dymki(...)minut, aż ser się rozpuści i podrumieni. Bakłażany faszerowane podałam z dodatkiem ryżu. Do takich potraw, moim zdaniem, nawet nie potrzeba zachęcać. Stanowią syty i pełnowartościowy posiłek. Samo danie jest naprawdę pyszne. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Bakłażany faszerowane mięsem appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Królik w śmietanie 119

Dania z królika pojawiają się w mojej kuchni od czasu, do czasu. Czasami jest to pasztet, innym razem danie obiadowe.Dzisiaj  polecam królika w sosie śmietanowym. Jest on mięciutki i smaczny. SKŁADNIKI 1 królik (o. 1,5 kg. 2 łyżki sosu sojowego  zioła  do drobiu mała śmietana (  dałam 18%)  WYKONANIE  Królika przygotowujemy

W kuchennym oknie Ewy
Kurczak Gong Bao 宮保雞 138

Kurczak gongbao – jedno z najpopularniejszych dań kuchni syczuańskiej, pokrojony w kostkę kurczak przyrządzany z orzeszkami i ostrymi przyprawami. Ojczyzną potrawy jest prowincja Syczuan. Za jej

mojewypiekiinietylko
Vol-au-vent z drobiowym ragout z grzybami 322

Zapraszam na pomysłowe danie kuchni francuskiej - vol-au-vent (lot z wiatrem) z drobiowym ragout z pieczarkami i kurkami. Nazwa dania związana jest

My Culinary Art
Kurczak w sosie słodko kwaśnym 184

Szybkie i łatwe w przygotowaniu danie obiadowe.  Pyszny kurczak w sosie słodko kwaśnym i prażonym sezamem na obiad. Kurczak w sosie słodko kwaśnym Składniki

Kuchnia Danusi
Sznycle z piersi kurczaka 217

SZNYCLE Z PIERSI KURCZAKA  to danie obiadowe, które można przygotować wcześniej. Dla pracujących pań domu to ważne. Ja najczęściej przygotowuję jednego dnia, a następnego

Kuchnia Beaty
Kule drobiowe z jajkiem 147

Domownicy lubią jak wymyślam nowe dania, te kule z jajkiem nawet przypadły im do gustu. Kule drobiowe z jajkiem   SKŁADNIKI: filet z kurczaka

Kuchnia Danusi
Sałatka z kurczaka z kukurydzą i ananasem 305

Ulubiona sałatka mojej mamy. Bez tego dania nie ma u nas świąt. Kilka składników a potrafią zdziałać cuda z kubeczkami smakowymi. SKŁADNIKI: Podwójna pierś

Kopystką po garach
Szaszłyki drobiowe 137

Szaszłyki najczęściej kojarzą nam się z daniem grillowym, ale, ale jak pogoda nie dopisuje tak jak nam w tym roku, trzeba sobie jakoś radzić. W

Życie zaczyna się w kuchni
Kurczak ze śliwkami 89

Kurczak w nowej odsłonie. Proponuję pyszne danie  KURCZAK ZE ŚLIWKAMI   . SKŁADNIKI: podudzie z kurczaka cebula biała i czerwona 10 śliwek suszonych 2 łyżki

Kuchnia Beaty
Co można zrobić z resztek kurczaka – przepis na zupę pho 207

stać się podstawą pysznego, zdrowego, pachnącego przyprawami rosołu i wielu innych zup. Nie wyrzucamy obranych z mięsa kostek i korpusów, ale ponownie je przetwarzamy, zamieniając w smakowite dania. Po upieczeniu drobiu, obrany z mięsa szkielet zawsze wykorzystujemy do przygotowania bulionu. Czasem gotujemy na jego bazie rosół, żeby później zamrozić i przechowywać jako bazę do zup lub sosów (taka(...)Bulion jest przesycony aromatem anyżku i kory cynamonowca, które tworzą niesamowicie intrygujący duet. W naszej kuchni cynamon kojarzy się głównie ze słodkościami. Wierzcie, że idealnie podkreśla też smak wytrawnych dań. Mocny, wyrazisty, korzenny smak, doskonale komponuje się z lekkim, delikatnym bulionem. Tu ważna uwaga: bulion na kościach jest bardzo aromatyczny, ale nie liczcie na esencjonalny rosół z wielkimi oczkami

Niedzielny kucharz