Dzień dobry, Kiedy wszyscy milusińscy świętują swój dzień, ja uroczyście rozpoczynam moją pierwszą akcję kulinarną ¡Viva España! Ot, taki sobie zrobiłam prezent na Dzień
Chilli Czosnek i OliwaKurczaka można robić na różne sposoby. Najczęściej każdy z nas ma swoje ulubione przepisy i się ich trzyma… Czasem eksperymentujemy…. Oczywiście należę do tych
UgotujmyTo.plKurczaka można robić na różne sposoby. Najczęściej każdy z nas ma swoje ulubione przepisy i się ich trzyma… Czasem eksperymentujemy…. Oczywiście należę do tych
UgotujmyTo.plMięso z indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych – polecane jest przy dietach antyalergicznych i niskokalorycznych. Ze względu na niską zawartość tłuszczu i dużą zawartość białka, jest
mojewypiekiinietylkoZwijanie sajgonek nie należy do umiejętnośći, która przychodzi mi lekką ręka. Co się namęczę, naganiam, nawyginam to moje. No ale lubie sajgonki. Są zdrowe, lekkie
CzarnawisienkaDelikatny dodatek do II Dań. Doskonały do gotowanych mięs , szczególnie drobiu. Można też ugotować go na wywarze warzywnym i podawać do dań jarskich. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniDobrze przygotowane i apetycznie wyglądające mięso drobiowe jest w stanie pobudzić apetyt nawet osób, którym w pewnym momencie drób się… przejadł. Zmiana marynaty może również czynić
mojewypiekiinietylkoKurczak generał z warzywami, czy kurczak pieczony na butelce z piwem… i nie tylko. Ten przepis był już na blogu, a że kurczak jest wyśmienity
mojewypiekiinietylkoFromuła zawitała dzisiaj do Kraju Kwitnącej Wiśni. Ponownie, na zaproszenie Darii, wzięłam udział we Wspólnym Gotowaniu z Formułą z okazji GP Japonii. Japonia, jej kultura, ludzie
mojewypiekiinietylkoRoladki drobiowe z pietruszką i serem korycińskim SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny jajko - 1 szt mąka - 2 łyżki sól i pieprz bułka tarta - 3 łyżki
Kuchnia DanusiDzień dobry,Lubicie połączenie mięsa i owoców?Przyznam się, że mam negatywny stosunek do takich zestawień. Jestem fanką smaków pikantnego, słonego i kwaśnego (kolejność nieprzypadkowa), zaś
Chilli Czosnek i OliwaŚwięta to czas uroczy,niesamowity i przepełniony przeróżnymi smakołykami. W moim domu panuje taki zwyczaj,że najsmaczniejsze i najzdrowsze jest to co przygotuje się samemu
Kolorowa kuchnia ElkiPonownie pomieszamy w garach kuchni tajskiej. Aby wzbogacić ryż jaśminowy po tajsku przygotujemy udka z kurczaka po tajsku. Całe bogactwo smaku zawarte jest w marynacie. Składniki
mojewypiekiinietylkoW dzisiejszych czasach, kiedy wszyscy jesteśmy zabiegani, doceniamy potrawy, których przygotowanie nie dość, że nie sprawia trudności, to w dodatku nie zajmuje nam tak cennego czasu
mojewypiekiinietylkoSKŁADNIKI: 2-3 piersi lub mięso z 4-5 młodych (małych) udek z kurczaka 4 duże ziemniaki do gotowania w mundurku 2 kukurydze cukrowe (ugotowane) -mogą
Sztuka gotowania w/g Samiry