ROLADKI DROBIOWE Z SZYNKĄ I SEREM 339ROLADKI DROBIOWE Z SZYNKĄ I SEREMSKŁADNIKI:filety drobiowe -1 podwójneszynka -4 plastryser żółty -4 plastrypapryka czerwona -4 słupki papryka żółta -4 słupkisól i pieprzjajko -2 szt
Kuchnia Danusi
Roladki z burakiem i serem 217Roladki z burakiem i serem SKŁADNIKI: pierś z kurczaka-1 podwójna burak czerwony-1 szt duża ser żółty gouda -150 g sól pieprz jajko -1 szt
Kuchnia Danusi
Roladki z kurczaka z burakiem 229Roladki z kurczaka z burakiem SKŁADNIKI: filet z kurczaka -1 podwójny burak -2 szt sól i pieprz mąka -2 łyżki bułka -4 łyżki tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Filety
Kuchnia Danusi
Placuszki drobiowe 263Placuszki drobiowe filet drobiowy z kurczaka-1 podwójny mąka pszenna -2 łyżki jajka -2 szt majonez 2 łyżki czubate sól i pieprz wegeta tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Filety
Kuchnia Danusi
Paluchy drobiowe w płatkach 208Polecam paluchy drobiowe,bez tłuszczu,pieczone w piekarniku,obtaczane w płatkach kukurydzianych.PALUCHY DROBIOWE SKŁADNIKI:piersi z kurczaka- 1 podwójnepapryka ostra-1 łyżeczkaprzyprawa do kurczaka-1 łyżkapłatki
Kuchnia Danusi
Kieszonki z fetą 252SER FETA JEST SŁONY I W TAKICH KIESZONKACH DOBRZE SMAKUJEKieszonki z fetąSKŁADNIKI:filet z piersi kurczaka- 1 podwójnyjajko -1 szt sól i pieprzser feta - 150
Kuchnia Danusi
Roladki z serem i kurkami 249Roladki z serem i kurkami SKŁADNIKI:Piersi z kurczaka 1 szt podwójnaser żółty -4 plastrykurki leśne -250 gsólpieprzwegetajajka 2 sztmąka -3 łyżkibułka tartaolej do smażenianatka pietruszki
Kuchnia Danusi
Filety drobiowe z serem i kurkami 262Filety drobiowe z serem i kurkami SKŁADNIKI: Filety z kurczaka podwójne - 2 szt kurki leśne - 400 g ser żółty -4 plastry cebula -1 szt sól
Kuchnia Danusi
Roladki drobiowe z bananami z dodatkiem Oleju Rzepakowego 258Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega 3 i dlatego używam go do smażenia, bo jest bardzo zdrowy.Roladki drobiowe z bananami z dodatkiem Oleju
Kuchnia Danusi
Roladki drobiowe ze śliwką z dodatkiem Oleju Rzepakowego 206Roladki drobiowe ze śliwkami to strzał w dziesiątkę, gdy tylko robię te roladki to znikają z talerza w mgnieniu oka, tak smakowite roladki smażę na Oleju
Kuchnia Danusi
Kurczak faszerowany 304Tak przygotowanego kurczaka, możemy spożywać na zimno lub na ciepłoKurczak faszerowany
Kuchnia Danusi
Gotowane pałki kurczaka - opieczone z imbirem i cytrusami 279momencie zaczyna ,, warczeć" na gotowanego kurczaka. No bo ileż można jeść potrawkę, kurczaka w sosie koperkowym , czy obsmażonego w panierce ? Oczywiście przesadzam -robię jeszcze wiele innych dań z takiego gotowanego drobiu , ale każdy nowy pomysł jest mile widziany. Poeksperymentowałam z imbirowo-cytrusowym smakiem ( taka prawie tajszczyzna z naciskiem na prawie ). Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni
Soczysta pieczeń z indyka. 303Najbardziej soczysta pieczeń z drobiu jaką jadłem! Idealnie nadaje się do kanapek lub jako danie główne. Ja osobiście polecam jako pieczeń do kanapek.W danym przepisie podaję dwa różne sposoby: pierwszy nadaje się bardziej do kanapek, bo jest bardziej zbita, lecz soczysta, a wszystko to dlatego, że piekłem ją obwiązaną sznurkiem. Drugi jako danie główne, łatwiejsze w przygotowaniu. Składniki
Kuchnia Łukasza
Kurczak curry z fasolką szparagową 264Curry jest jednym z tych dań, które nie wymaga dużo czasu by je przygotować. Curry jest bardzo aromatyczne, smaczne i cieszące oko podczas jedzenia, a przy tym minimalna ilość użytych składników zachęca do jego wykonania. Oryginalne curry przygotowywane w Indiach jest zazwyczaj z połączenia różnych przypraw (kumin, imbir, kardamon, anyż gwiazdkowy, chili, gorczyca, kozieradka, goździki, cynamon, pieprz, gałka muszkatołowa(...)Dodam jeszcze, że curry z kurczaka i fasolki szparagowej jest daniem lekko strawnym, sycącym i uwielbianym u mnie w domu. Składniki: (porcja dla 2 dorosłych osób) 1/2 kg piersi z kurczaka 200 g fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka masali do drobiu lub 2 łyżeczki przyprawy curry w proszku 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
Kuchcik gotuje
mujaddara 247temat tego bliskowschodniego dania. Faktycznie nie jest ani skomplikowane, ani drogie, a stanowi ciekawą pozycję smakową dla nas. Warto podać ją jako dodatek do drobiu lub zupełnie osobno jako lekkie danie. Składniki : 4 duże cebule 200g ryżu długoziarnistego lub basmanti 200g soczewicy 1/2 łyżeczki kuminu 12-15 ziaren ziela angielskiego sól i pieprz oliwa z oliwek 750ml
zobacz ich smak