dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:449/571)

Krzepiąca zupa 152

chce, by jego kuchnia była właśnie taka. POWALAJĄCA. By każdego dnia domownicy i przyjaciele wyczekiwali na obiad wiedząc, że to będzie coś wyjątkowego. Jednak często te pomysłowe dania wymagają mnóstwa pracy i pieniędzy, a efekt końcowy może i jest wspaniały, ale niekoniecznie...sycący. A po długim, wyczerpującym dniu wszyscy chcą czegoś, co pokrzepi i wypełni burczący brzuch błogim(...)międzyczasie przygotuj pomidora- pokrój go na słupki, posiekaj szczypiorek i natkę pietruszki. Na koniec gotowania dodaj do zupy pomidora, gotuj przez chwilę i wrzuć szczypiorek plus pietruszkę.  Podawaj gorącą. Idealna na zimne wieczory. Smacznego, Paulina

Gotowanie to kochanie
POLICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MYŚLIWSKIM Z PARMEZANOWYMI KLUSECZKAMI 337

samego rana pachniało obłędnie, a jak się później okazało – tak samo smakowało! Przygotowałam fantastyczne ( ale to fantastyczne! ) Policzki wieprzowe w sosie myśliwskim z pysznymi kluseczkami z parmezanem. Danie wyszło tak genialne, ze z przyjemnością wszyscy sięgnęli po dokładkę! PS. Dzięki KRAKUS i ich nowym produktom wstępnie przygotowywanym metodą Sous vide ( wolno gotowane ) przygotowanie ich zajęło mi tylko(...)nagrzanego na ok. 200-220 C piekarnika na 30 minut ( po połowie pieczenia przewracamy na drugą stronę ). CAŁOŚĆ: Przygotowane policzki podajemy z ugotowanymi kluseczkami i kiełkami lucerny. Podajemy gorące! Smacznego! PS. Policzki wieprzowe przygotowane tą metodą są genialne – idealnie delikatne – rozpadają się pod dotknięciem widelca a przy tym są niesamowicie soczyste! PS. Wśród nowości od KRAKUS znajdziecie

Ostra na Słodko
Pęczotto z kurczakiem i jarmużem 168

W ostatnim czasie stałyśmy się wielkimi fankami kasz. Kasza pęczak, jaglana, gryczana, czy kuskus gości na naszych stołach kilka razy w tygodniu. Niestety przez całkowity brak

Kolizje Smaków
No i klops! Prosto z Kalifornii 291

Na każdej długości i szerokości geograficznej można znaleźć potrawy, które zrobione są z mielonego mięsa, które przypominają polskie klopsy, znane również pod nazwą pulpetów. Jestem wielkim

Jem więc Jestem
Quiche szpinakowy – czyli ciasto ze szpinakiem 158

Uwielbiane ciasto w mojej rodzinie. Lubiane to byłoby za mało powiedziane. Na podstawie własnych doświadczeń wiem, że dzieci  również mogą pokochać szpinak. Upieczony quiche ze

Smaki Ewy
Żeberka z winnym sosem barbecue i żurawiną 152

Składniki 4 -6 porcji: 1 kg żeberek, sól morska do smaku, pieprz świeżo zmielony, 400 ml wina czerwonego wytrawnego, 6 łyżek żurawiny, 2 okrągłe sery camembert

Moniki Smakołyki
Tymiankowa brzoskwinia do mięs 178

Brzoskwinie do mięs robię w różnej formie. Postanowiłam spróbować wersji ziołowej. Potrzebowałam jakiegoś dodatku do polędwicy duszonej w tymianku i wydawało mi się, że słodycz brzoskwini

Buniabaje w kuchni
ciasto Delicjusz, z orzechami 363

Witam Kochani :-) Jako, że w powietrzu czuć już jesień, dni stają się coraz krótsze, pora na jesienne przysmaki, a mianowicie dania z np orzechami :-) Jakiś czas temu natknęłam się w internecie na ciekawy przepis na ciasto o pięknej nazwie delicjusz :-) Musiałam je wypróbować, bo wyglądało cudnie, i składało się z warstw, które uwielbiam-kakaowy biszkopt, budyń, powidła(...)wlewamy mleko, z czego 0,5 szklanki zostawiamy i rozrabiamy w nim składniki. Do mleka dodajemy margarynę.  Wymieszane składniki wylewamy na gotujące się mleko, gotujemy budyń, następnie wylewamy gorący budyń na biszkopt.  Przykrywamy drugim spodem. ponczujemy go i studzimy. MASA ORZECHOWA Orzechy włoskie mielimy. (warto odłożyć garść orzechów do posypania ciasta) Do garnka dajemy mleko i orzechy, całość

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kapustą 126

Schabowy, ale nieschabowy. Zamiast bułki tartej – migdały i płatki kukurydziane – chrupiące i intrygujące. Do tego aromatyczna modra kapusta – zestaw idealny. Składniki: 2 kotlety

Pociąg Do Kuchni
Eklery z budyniowym kremem 179

Eklery zajmują specjalne miejsce w moim sercu, pamiętam, jak za licealnych czasów każdy pracowity tydzień musiał być zwieńczony choć jednym, z wybranej danego dnia wrocławskiej cukierni. Tak więc, w każdy piątek wraz z moją przyjaciółką wybieraliśmy się na spacer ulicami naszego miasta w poszukiwaniu tych najlepszych. Liczyło się dla nas wszystko: idealne ptysiowe ciasto - winno być chrupkie i jednocześnie rozpływać(...)razem z mlekiem do wrzenia. Odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem na biały puch, na koniec wsypać mąkę i zmiksować do uzyskania gładkiej pasty. Pastę wlać jednym ruchem do gorącego mleka. Dokładnie wymieszać (ja to robię trzepaczką) i wstawić  na palnik. Gotować na małym ogniu aż krem zgęstnieje. Zdjąć z ognia, wlać chlust likieru i wymieszać. Krem przykryć folią spożywczą

Food Square
Konfitura z truskawek i czerwonej porzeczki 130

Rozpoczął się czas zamykania w słoikach letnich smaków. A jesienią i zimą w paskudne poranki, będziemy poprawiać sobie nastrój kanapką z cudnie pachnącą konfiturą. Nie zrobiłam

Codziennik Kuchenny
PIEROGI DYNIOWE Z SEREM W MAŚLE KARMELOWO-POMARAŃCZOWYM 156

Dawno nie było tutaj żadnych pierogów , więc pora nadrobić zaległości. Dziś będzie tak jesiennie, nastrojowo, a zarazem mega pysznie jak zawsze. Zapraszam Was na pyszne pierogi

Ostra na Słodko
Kurczak zapiekany w sosie barbecue 186

Skarmelizowany, na chrupko zapieczony sos barbecue na aromatycznym kurczaku z piekarnika Sos barbecue serwowany do upieczonego czy grillowanego mięsa to nic dziwnego. Wyśmienicie komponuje się z

Grunt to przepis!
Bobytka, czyli kopytka z bobu 131

B ób aż się prosił, by zrobić z niego zielone kopytka (a właściwie to ' bobytka '). Cudowne, w optymistycznym kolorze, pachnące latem. Wprost nie można się im

Food Square
Paszteciki krucho drożdżowe z kapustą i grzybami 218

Proste przepisy zawsze się cieszą dużą popularnością. Właśnie takiego przepisu szukałam, aby wykorzystać farsz z kapusty i grzybów. Pomysł zaczerpnęłam od Magdy i skorzystałam z komentarzy

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania