dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:139/571)

ZAJAZD POD KŁOBUKIEM 157

przybory do rysowania dla dzieci , bardzo rzeczowo informuje o daniach z kar ty. Karta nie ma o błędnej list y pozycji, jest zwi ę zła i czytelna. Na potrawy czekamy około 15 minut. Próbowaliśmy zupy d yniowej, rosołu, gulaszu z dzika, warmińskich farszynek, szarlotki . Są idealne! Obłędnie pyszne. Gorące, aromatyczne, bezbłędnie doprawione. Każda z ich jest kulinarnym dziełem sztuki(...)cienia wątpliwości i dwóch zdań:) Jeśli tylko będę w okolicach Ostródy lub w drodze z południa nad  Bałtyk z cała pewnością odwiedzę to miejsce. I Wam również gorąco polecam, zrobić sobie przerwę, wycieczkę do tego smacznego miejsca. W zajeździe znajduje się mały sklepik, w którym można kupić lokalne produkty. Konfitury, miody, wędliny, syropy to tylko niektóre z wielu

WYSPA SZCZĘSLIWA
Klops w sosie własnym 104

Wiecie, że bardzo lubimy poznawać nowe smaki, a "stare" danie, choć tradycyjne, bardzo nam smakuje.  Składniki 400 g łopatki wieprzowej 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 cebula 1/2 szklanki otrąb owsianych 5 łyżek mąki olej rzepakowy do smażenia sól, pieprz Sos: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 600 ml gorącej wody 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe

R'n'G Kitchen
CZEKOLADOWE CIASTO Z BURAKAMI (REWELACYJNE) 246

czekolady (np. pół na pół gorzkiej i mlecznej / ja dałam mleczną) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub kilka kropel aromatu wanilinowego SKŁADNIKI NA POLEWĘ: 100 ml śmietany kremówki 36% (około 6 łyżek) 100 g białej czekolady 2 łyżki soku z buraków 1 pełna łyżeczka żelatyny 2-3 łyżeczki gorącej wody WYKONANIE: CIASTO: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni

Słodko-Słony Świat Ilony
Pyszna zapiekanka, spaghetti z kurczakiem i warzywami 177

Jedno danie a zawiera tak wiele, makaron, mięso i warzywa. Bardzo dobra zapiekanka, pyszny pomysł na obiadek. Można również zabrać sobie do pracy na lunch.   Wodę zagotować, osolić i wrzucić makaron. Gotować makaron aż będzie all dente, odcedzić i przelać gorącą wodą. Makaron wyłożyć na dno do naczynia żaroodpornego. W małym garnuszku z lekko osoloną wodą gotować marchewki

Kuchnia Pokoleń
Nigiri sushi z łososiem 157

wyczerpania wszystkich składników. Ogólnie sushi to określenie dań bazujących na ryżu, a nigiri jest najbardziej rozpoznawalnym jego rodzajem. Samo przygotowanie, to dość misterna praca, lecz naprawdę „warta zachodu”. Czasem w przerwie między schabowym, a mielonym warto dla odmiany i zdrowia przygotować właśnie nigiri sushi z łososiem. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Nigiri sushi

mojewypiekiinietylko
Włosko-polskie risotto ze świeżym pstrągiem i kurkami 132

minut robimy najlepszą rzecz w tym konkretnym daniu. Przygotowany wcześniej filet z pstrąga, pokrojony na kilkucentymetrową kostkę dodajemy do ryżu. Wyłączamy źródło ciepła pod patelnią. Delikatnie przykrywamy mięso ryżem z dna patelni. Ryba jest tak delikatna, że wystarczy jej ok. 1,5 minuty pod kołderką z gorącego ryżu aby białko pstrąga ścięło się całkowicie. Mięso dzięki temu zachowuje swój

Right Behind The Kitchen
kurcze w warzywach 132

tego dania można użyć całego kurczaka , ćwiartki , tylko piersi lub inne mieso , ale najszybciej jest z piersią kurczaka Składniki - pierś kurczaka - papryka żółta - papryka zielona - cebula biała - duży pomidor - marchewka - ząbek czosnku - sól ,pieprz - majeranek, bazylia - olej Sposób wykonania Na gorącym tłuszczu podsmażamy kurczaka , z obydwu stron po . 2 minuty. podsmazone  mięsko odstawiamy na talerzyk

Eli Gotowanie
Muffinki z dżemem truskawkowym. 160

dżemu (ja tu dałam ciut za dużo dżemu, także dać mniej) i przykryć ten dżem ciastem. Foremek nie uzupełniać do końca. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190stopni na około 20-25min..  Uwaga!!! Poczekać aż muffinki przestygną, ponieważ dżem może wycieknąć podczas wyciągania z foremek, a jest bardzo gorący i można się poparzyć. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem

W kuchni u Moniki
Bazowy sos stir fry 148

lunch w pracy. Szybko wyskakujesz do ‘chińczyka’ po porcję gorącego makaronu stir fry. Knajpa napakowana ludźmi po brzegi. Myślisz, że kucharze nad wokami specjalnie do Twojej porcji mieszają w pocie czoła specjalny sos? Pozwól, że Cię rozczaruję. Nie ma takiej możliwości, żeby kucharz do każdej jednej zamówionej porcji dania robił osobny sos. Po prostu nie ma. Restauracje

Karo in the Kitchen
„Malinowy Bzyk” – smaczny posiłek w drodze powrotnej z Warszawy 220

spróbować miejscowej wersji podanej w wydrążonym chlebku. Zupa była gorąca, sycąca, dobrze doprawiona i zawierała wszystko, czego od niej oczekiwałam. Mąż wybrał ( co mu się rzadko zdarza ) grzybową z mrożonych zapewne grzybów. Grzyby faktycznie w niej były a razem z pozostałymi składnikami okazała się naprawdę smaczna. Na drugie danie zaserwowałam sobie sandacza w sosie grzybowym z dodatkami. Spory

Smaki Ewy
Kotlety z cukinii z twardym serem 143

bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać gorące np. z pomidorami z czerwoną cebulą posypanymi solą morską. Dodatek sera-niespodzianki w środku może sprawić, że po takie kotlety chętnie sięgną dzieci. Jeśli pozwolicie im na usypywanie serowych stożków na plastrach cukinii, z większą ochotą zjedzą danie przyrządzane własnymi rączkami. ----------- Podobne: Kotlety z cukinii z kalarepką Kotlety

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z ogórków z papryką i cebulą - przepis 1265

cebulę w pióra. Wykonanie: Ogórki solimy wg uznania (ja dałam trzy obfite szczypty) i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.  Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Gotujemy ją. Do wrzącej zalewy wrzucamy ogórki odsączone z soku, który puściły. Dodajemy też paprykę i cebulę. Całość gotujemy ok. 5 min. i gorące nakładamy w słoiki. Nie trzeba pasteryzować

Pyza i Surówka
pyszny, łatwy truskawkowy torcik... 246

woda 3/4 szklanki do nasączenia BISZKOPT: jajka, cukier, woda gorąca, cukier wanilinowy ubijać w misie robota z 6 minut na najwyższej mocy - następnie żmienić na mniejszą moc i trakcie ubijania wsypywać obie mąki z proszkiem tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować, do blaszki dać ciasto piec w 200 C około40 minut, do suchego patyczka

W Mojej Kuchni Lubię
Bułki drożdżowe z białym makiem i orzechami 158

zaczyn wyrósł 2. - Roztopić masło i ostudzić Do miski dać mąkę cukier żółtka i masło wyrośnięty zaczyn i resztę  mleka Wyrobić ciasto w razie potrzeby dodać troszkę mleka Ciasto przesypać troszkę mąką  przykryć ścierką i zostawić do wyrośnięcia 3. - Zmielony mak orzechy ,rodzynki włożyć do miski zalać stopniowo gorącym mlekiem wymieszać  Dodać cukier i olejki zapachowe odstawić

W królestwie smaków Beaty
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 118

Uwielbiamy pierogi ,a Wy? Jeśli tak ,to serdecznie polecamy Wam tą smaczną wersję serowo-szpinakową. Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko 250 ml gorącej wody Farsz

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania