dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:145/571)

Risotto z kurczakiem i szpinakiem 169

pomysł, po czym ja zdominowałam jej kuchnię: kroiłam, smażyłam, mieszałam, doprawiałam. W efekcie wyszło risotto, które jak na pierwszy raz oceniam bardzo dobrze ;-) Ciekawe - zawsze myślałam że to danie jest skomplikowane i ciężkie do wykonania :-) RISOTTO Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM 300 g ryżu arborio 1 kostka rosołowa warzywna 50g masła 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 150 ml białego(...)pieczonego kurczaka 2 łyżki serka mascarpone 2 łyżki posiekanej pietruszki lub szczypiorku sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej starty parmezan do posypania Kostkę rosołową rozpuszczamy w 900 ml gorącej wody. Szpinak myjemy i przebieramy. Cebulę i czosnek obieramy a następnie drobno siekamy. Wrzucamy na rozpuszczone masło i podsmażamy do czasu zeszklenia się cebuli. Do zeszklonej cebuli wsypujemy ryż i dokładnie mieszamy

peggiwkuchni
KASZA PĘCZAK Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 458

danie najczęściej jest wegetariańskie:) Oprócz tego, że potrawa jest prosta i szybka do zrobienia, to możecie też w niej dowolnie zamieniać rodzaj użytej kaszy. Z kaszą gryczaną smakuje rewelacyjnie, ale rownież świetna jest z kaszą jęczmienną perłową. Z mięsem też możecie poszaleć i użyć raz kurczaka, raz indyka albo poledwiczki, a nawet cielęcinki. Wszystko zależy od Waszej fantazji:) Gorąco(...)pieczarek i cebuli przeżuć kurczaka i dosyp ugotowaną kaszę.  Dodaj do tego posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj całość dokładnie. UWAGA! Możesz również pominąć dodatek kurczaka w tym daniu, a otrzymasz pyszne wegetariańską potrawę. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Naleśniki z serem i rozgrzewającym sosem. 200

masa się ścięła i całość była gorąca. Podajemy wprost z patelni z ciepłym sosem. I to jest dobre, ale....pyszne są zatopione w sosie i tak mocno w nim skąpane. Może nie wyglądają tak efektownie, ale jak to ciasto przejdzie smakiem jagód, zrobi się wilgotne  i aromatyczne....tego się nie da opisać,  tego trzeba spróbować. Zachęcam

Dieta moja pasja
Bezglutenowy sernik na haloween 165

wiedźmy" :) Świetna zabawa dla dzieci. Polecam gorąco. SKŁADNIKI: kruche ciasto: ciasto:   25 0 g mieszanki Mix per Dolci Nutrifree 100 g cukru pudru 110 g masła 1  jajko 1 łyżeczka przypraw korzennych masa serowa: 140 g puree z dynii 250 g twarogu (mielonego) 100 g kwaśnej śmietany 100 g cukru (dałam 60 g cukru brzozowego) 1 łyżeczka

Kuchnia bezglutenowa
Szynka herbaciana babci Basi 336

Mięso szybko obsmażam na złocisty kolor na gorącym tłuszczu ( łyżce smalcu) lekko tylko doprawiam -posypałam papryką i majerankiem. Możemy posypać popularną mieszanką smakową zawierającą suszone warzywa i zioła. Następnie przygotowuję taką zalewę : 2 litry wody, 3/4 szklanki soli,(można trochę mniej ) liście z pięciu cebul, 5 bardzo dobrych herbatek expresowych ( ja dałam Lipton EARL GREY ) 3 ziela angielskie, 3 listka

Pysznosci Babci Basi
PLACKI TACOS 195

Tacos to placki kukurydziane wywodzące się z kuchni meksykańskiej. To proste danie, które składa się z placków wypełnionych farszem. Farsz jest dowolny, mięsny, warzywny a do tego podane są pyszne sosy.  Polecam przepis na tacos(...)SKŁADNIKI :  200 g mąki kukurydzianej 150 g mąki pszennej 4 łyżki oleju kukurydzianego szczypta soli do smaku około 100 ml gorącej wody                                                             PRZYGOTOWANIE :  Do miski wsypujemy mąkę kukurydzianą

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort makowy z masą serowo - karmelową 187

karmelowej (może być nawet gorąca). Przykryłam drugim krążkiem ciasta i wyłożyłam resztę masy. Wyrównałam wierzch i odstawiłam do zastygnięcia. Po chwili zrobiłam dekoracyjny wzorek a po wystudzeniu masy tor wstawiłam do lodówki.           Byłam zadowolona z tego wypieku. Tort wyszedł pyszny. Bez przesady. Ładny. To widać. I kuszący... nie da się ukryć. Polecam i życzę

Kuchnia u Krysi
FISHCAKE CZYLI KLOPSY RYBNO- ZIEMNIACZANE 275

przecisnąć przez praskę. Do miski dać rybę, ziemniaki, startą na tarce o drobnych oczkach cebulkę, koperek, sól, jajko, bułkę tartą i paprykę. Dokładnie wymieszać. Z masy formować klopsy, panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć klopsy z obu stron na złoty kolor na małym ogniu.  Najlepiej smakują gorące

Zrób to smacznie
Brzoskwiniowiec jogurtowo-serkowy z galaretką. Ciasto na zimno. 286

serka homogenizowanego waniliowego - 3/4 szklanki cukru pudru ( dałam trochę mniej ) - 3 łyżki żelatyny - duża puszka brzoskwiń - 1 banan ( opcjonalnie ) - dwie galaretki ( u mnie 1 brzoskwiniowa i 1 truskawkowa ) - paczka okrągłych biszkoptów - 0.5 szklanki mleka Wykonanie Serki waniliowe i jogurt połączyć przy pomocy miksera z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody, ostudzić i wlać do masy, wymieszać, dodać

Kuchnia z widokiem na ogród
Pierogi z kapustą słodką i kiszoną. 188

Pierogi to takie danie które kojarzy się z naszą typową polską kuchnią. Wariacji na ich temat są miliony. To dzisiejsza moja propozycja. zapraszam ! ;-)     Składniki na farsz; 25 dag kapusty kiszonej 25 dag kapusty słodkiej sól, pieprz cebula 20 dag boczku     Składniki na ciasto; 50 dag mąki szklanka gorącej wody 4 łyzki oleju lub oliwy

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto z morelami i jeżynami oraz cynamonową kruszonką 178

moment na ich wykorzystanie. Gorąco polecam wypróbowanie przepisu! Składniki: Ciasto: 200 g masła 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 220 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 200 g cukru trzcinowego 2 łyżki mleka 1 łyżka ekstraktu z wanilii 200 g jogurtu waniliowego (ewentualnie serka waniliowego typu Danio) ok. 300 g moreli (można dać więcej

MyCookBook.pl
Chleb żytni z rodzynkami 279

innych suszonych owoców - należy je sparzyć gorącą wodą, by pozbyć się substancji konserwującej. Przepis : Składniki : Zużyłam 2 szklanki mąki żytniej typ 720, 2/3 szklanki otrąb żytnich, 1/3 szklanki cukru, łyżeczkę soli, 150 g ( 3/4 szklanki) rodzynek - sparzonych i odsączonych*, 490 ml ciepłej wody i 2 łyżki zakwasu razowego żytniego. * proponuje dać 100 g., bo po przekrojeniu okazało się, że jest

apetytnapieczenie
ZUPA TACO 348

zeszkli dodajemy mielone mięso, doprawiamy przyprawą do dań meksykańskich, dodajemy także chili i smażymy. Do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory z puszki, wlewamy passatę pomidorową, dolewamy bulion i gotujemy całość ok. 20 minut. Na końcu doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i ewentualnie dosypujemy jeszcze chili. Gdy zupa jest zbyt gęsta dolewamy także gorącą wodę. Podajemy gorącą, posypaną nachos i startym

Smaczne Zdrowe